Språkresor till Moskva

Med sina 11 miljoner invånare (!) är Moskva världens femte största stad och det är inte konstigt att Moskva kallas Europas New York.

Precis som sin amerikanska motsvarighet är Moskva staden som aldrig sover och där det ständigt är något på gång. Staden har varit med om mycket genom historien, men sedan 1990-talet, då Gorbatjov startade perestrojka, har den förvandlats till en modern huvudstad med ståtliga monument och ett utbud av nöjen och affärer som matchar vilken världsstad som helst.

1000 kvadratkilometer stor

Staden byggdes ursprungligen på sju kullar, som nu är svåra att urskilja. Då den sträcker sig över en yta på mer än 1000 kvadratkilometer behövs en infrastruktur av gigantiska mått och här finns mycket riktigt fem flygplatser, nio järnvägsstationer, två flodbåtshamnar och mer än 160 stationer i den 260 kilometer långa tunnelbanan. En del av stationerna byggdes för över 50 år sedan och är lika mycket en konstupplevelse som färdstopp, t.ex. den vackra "Palace-halls". De mest kända monumenten är annars Kremlin, där Rysslands regering sitter, och Röda Torget, där turisterna flockas året runt. Moskva bjuder också på ett stort kulturutbud med över 60 olika museer, där de mest populära förutom Kremlin (turister tillåts endast i katedralsdelen) är Pushkin Museum of Art och Tretyakov Gallery.

En blandning av gammalt och nytt

Du behöver dock inte betala inträde för att roa dig i Moskva. Det är fascinerande bara att vandra runt i staden och beskåda hur det gamla samsas med det nya: från den antika kyrkan i ena gathörnet till den nyligen konstruerade skyskrapan i nästa. Här finns mycket att upptäcka, bara man tar sig tid att söka sig bort från de stora turiststråken. Du kan strosa längs de smala gränderna som kantas av mysiga caféer, lummiga parker och små, gömda konststudios, för att sedan få dig en dos av den numera accepterade kapitalismen i form av exklusiva märkesbutiker, snabbmatskedjor och enorma byggnader. Ett annat tips är de vackra broarna över floderna Moskva och Yauza, särskilt när de tänds med ljus på kvällarna.

Språkskolor i Moskva

Liden & Denz Moskva

Läs ryska i huvudstaden Moskva, prisvärda kurser.

Skolor » Ryska » Moskva

- Läs mer här »