Språkresor till Sydkorea

Trodde du att USA var landet där allting är möjligt? Kanske det, men det är ingenting mot de oändliga möjligheternas land, där ingen vet exakt vart de är på väg, bara att det är framåt. Välkommen till Sydkorea.

Korea har en brokig historia. Det lilla landet i öst har varit hårt ockuperat av båda sina grannar Kina och Japan, vilket har satt djupa spår hos befolkningen och i kulturen. Den historiska händelse som är mest känd i modern tid är Koreakriget som startade 1950 efter att Nordkorea invaderat Sydkorea. I dag råder vapenvila, men i praktiken lever de två republikerna under vitt skilda omständigheter och villkor.

Kontrasternas land

I Sydkorea har man inställningen att allting är möjligt. Man skyndar fram, både i tid och utveckling, alltid med ett leende på läpparna. Korea är hemland för mobiljätten Samsung och bilmärkena Kia och Daewoo. Seoul är ett globalt största finans- och teknologicentrum och en shoppingstad av rang. Åk en bit utanför storstadens skyskrapor och tempot och landskapet blir ett helt annat. Inte många söker sig "off the beaten track" i Korea, men den som tar steget belönas med undersköna berg, pittoreska tempel och små fiskebyar där utvecklingen tycks ha stannat av – på ett positivt sätt.

Med aptit på livet

Mmm, det vattnas i munnen när man börjar tänka på den koreanska matkulturen, som inte är av denna världen. Det må vara hänt att det kinesiska och det japanska köket är mer välkänt, men den som provar koreansk mat blir snabbt fast. Köket utgår från någon av ingredienserna ris, grönsaker och kött. Till detta äter man typiskt en eller flera sidorätter: banchan, och nästan alltid de underbart syrade grönsakerna: kimchi. Alltid vackert upplagt och alltid smakrikt, med mersmak.

Nyheter i Sydkorea

Studieorter i Sydkorea

Busan

Daegu

Seoul

Fakta om Sydkorea

Landsnummer: 82

El: 220 Volt, adapter behövs vanligtvis inte.

Valuta: KRW.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Sydkorea. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Sydkorea? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Sydkorea.

Visum:

Om ska studera i Sydkorea i upp till 90 dagar krävs inget visum. För längre studier finns det olika lösningar. Om du har gått ut gymnasiet och vill studera koreanska på något av våra universitet i Korea kan du får studentvisum.

Vi ger dig utförlig visuminformation när du anmält dig till en språkkurs i Sydkorea.

Land » Sydkorea

Stor rabatt på engelskakurs i Gold Coast, Australien - Läs mer här »