Språkresor till Sydkorea - kontrasternas land!

Trodde du att USA var landet där allting är möjligt? Kanske det, men det är ingenting mot de oändliga möjligheternas land, där ingen vet exakt vart de är på väg, bara att det är framåt. Välkommen till Sydkorea!

I Sydkorea har man inställningen att allting är möjligt. Man skyndar fram, både i tid och utveckling, alltid med ett leende på läpparna. Seoul är ett globalt största finans- och teknologicentrum och en shoppingstad av rang. Åk en bit utanför storstadens skyskrapor och tempot och landskapet blir ett helt annat. Inte många söker sig "off the beaten track" i Korea, men den som tar steget belönas med undersköna berg, pittoreska tempel och små fiskebyar där utvecklingen tycks ha stannat av – på ett positivt sätt.

Med aptit på livet

Det må vara hänt att det kinesiska och det japanska köket är mer välkänt, men den som provar koreansk mat blir snabbt fast. Köket utgår från någon av ingredienserna ris, grönsaker och kött. Till detta äter man typiskt en eller flera sidorätter: banchan, och nästan alltid de underbart syrade grönsakerna: kimchi. Alltid vackert upplagt och alltid smakrikt, med mersmak.

Studieorter i Sydkorea

Busan

Daegu

Seoul

Fakta om Sydkorea

Landsnummer: 82

El: 220 Volt, adapter behövs vanligtvis inte.

Valuta: KRW.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Sydkorea. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Sydkorea? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Sydkorea.

Visum:

Om ska studera i Sydkorea i upp till 90 dagar krävs inget visum. För längre studier finns det olika lösningar. Om du har gått ut gymnasiet och vill studera koreanska på något av våra universitet i Korea kan du får studentvisum.

Vi ger dig utförlig visuminformation när du anmält dig till en språkkurs i Sydkorea.

Land » Sydkorea

- Läs mer här »