Språkkurs i Sydafrika

Regnskog byts av med öken och öken med kust när Sydafrika sätter tonen.

Lite av hela Afrika i ett och samma land

Sydafrika är utan tvekan ett av de mest besökta och populära länderna bland turister i hela Afrika. Här finns det mesta man kan önska sig, som lite av allt av Afrika fast i ett och samma land. Nationalparker med vidunderliga landskap och vilda djur, kusten med sitt inbjudande vatten, vingårdar med några av världens bästa viner, snötäckta berg som ramar in vackert är bara några av anledningarna till att åka hit.

The spirit of Nelson Mandela

Baksidan av allt det vackra är att Sydafrika är ett land med en hel del motsättningar i befolkningen och stor fattigdom. Nelson Mandela, landets ikon och viktiga representant, har satt stor prägel på landet och kämpat mot orättvisor i Sydafrika på ett modigt och villkorslöst sätt. Men behovet av hjälp är fortfarande stort på många ställen och att kombinera nytta med nöje kan göra din resa än mer fantastisk.

Sydafrikas 47 miljoner invånare talar flera olika språk, Sydafrika har hela 11 officiella språk varav engelska och afrikaans är de största. Engelska är det språk som är mest gångbart sett över hela landet och det är även nationellt språk i affärsvärlden, politiken och media. Afrikaans är ett spännande språk som härstammar från 1600-talets nederländska.

Studieorter i Sydafrika

Kapstaden

Fakta om Sydafrika

Landsnummer: 27

El: 220 Volt (vissa städer 250 Volt) adapter behövs

Valuta: sydafrikanska rand (ZAR).

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Sydafrika. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Sydafrika? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Sydafrika.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till Sydafrika och stanna i upp till 90 dagar. Passet måste vara i gott skick, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Du måste också kunna visa upp en utresebiljett. Vi ger dig utförlig visuminformation när du är anmäld till någon av våra kurser eller resor i Sydafrika.

Land » Sydafrika

- Läs mer här »