Språkresor till Havanna

Kubas - ja varför inte hela Västindiens - huvudstad och pärla Havanna är mytomspunnet och införlivar alla de förväntningar man skulle kunna ha på Västindiens starkast lysande stjärna.

I Havanna bor cirka två miljoner människor och staden är Kubas ekonomiska, kulturella och politiska centrum. Överallt ser du amerikanska bilar från 1950-talet som på något konstigt sätt så väl passar in med de kubanska tonerna och doften av cigarr. Musiken är viktig i Havanna, livsviktig till och med för här är musik och dans något som för människor samman. Kuba har rötter i Karibien, Afrika och Spanien och folket här talar en speciell karibisk spanska som klingar vackert i öronen.

Minnet av Che Guevara

Havanna är prytt med vackert slitna kolonialbyggnader och färgstarka marknader i den äldre delen av staden, där hantverk och gamla böcker säljs för en liten slant. Och överallt finns Che Guevara, som på något sätt lever kvar i staden i alla monument och minnesplatser. Imponerande spanska palats som El Morro och La Cabana samsas med monument över revolutionen som Pavillion Granma, Revolutionsmuseet och Memorial José Marti.

Besök Havannas populäraste klubb El Chevere, som är coolt placerad i en grönskande park, där både lokalbor och turister är kungar på dansgolvet.

Havannas befolkning är malligt stolta över sin stad, och det förstår man. Det finns ingen plats som liknar Havanna.

Språkskolor i Havanna

Estudio Sampere

Skola i La Vibora, Havanna, med brett utbud av kurser.

Language Plus

Språkskola i Miramar nära havet.

Skolor » Spanska » Havanna

- Läs mer här »