Actilingua

Studera tyska i"the worlds most liveable city".

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Actilingua ligger centralt i ett modernt och vackert hus byggt i jugendstilen som är så typiskt för Wien. I samma område som skolan ligger många av Wiens ambassader. Det tar bara en kvart att ta sig in till stadskärnan, Stephansplatz.

Modern undervisning...

Samtliga lärare har tyska som modersmål och undervisningen sker i små klasser. I skolan finns, förutom sex ljusa klassrum, ett multimediabibliotek med datorer och gratis Internet (Wi-fi i hela skolbyggnaden) samt ett uppehållsrum med kaffe, dricka och snacks. Det finns tidningar, cd-skivor och filmer till utlåning och hela skolan är luftkonditionerad och rökfri.

...och mycket mer än så!

För att lära känna Wien och Österrike på bästa sätt är ett kulturellt aktivitetsprogram på fem tillfällen per vecka inkluderat i alla kurser. Här har man tillfälle att lära sig mer om österrikisk kultur så som musik, konst, historia och litteratur. Lite mer praktiskt inriktade aktiviteter kan vara lektioner i wienervals, fester och sportaktiviteter. Actilingua själa poängterar att en språkkurs handlar om mycket mer än att sitta på lektioner!

På helgerna ordnas ofta utflykter till självkostnadspris. Det finns mycket att se i Wien och runtomkring: Salzburg, Budapest, Wachau, Neusiedlsjön för att nämna några. Vill man hitta på något på egen hand eller med några klasskamrater kan skolan hjälpa till att komma med tips och förslag. Wien är fullspäckat med saker att göra, vinter som sommar, natt som dag. Tråkigt lär du definitivt inte ha!

Tre skäl att studera Tyska på Actilingua i Wien

Fakta om Actilingua

Minimiålder
16 år
Transfer
Transfer kan bokas för 40 EUR (ca 435 kr) enkel resa från/till flygplatsen
Lov
2019: 23-27/12. 2020: 1/1,6/1,13/4,1/5,21/5,1/6,11/6,15/8,26/10,8/12,24/12,25/12 2021:1/1

Språkkurser och priser för Actilingua

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Actilingua.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (German for adults, Standard 25lpw) CSN

Längd: 2-11 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag förutom för nybörjare som endast kan starta 2020: 7/1,3/2,2/3,30/3,4/5,2/6,6/7,3/8,31/8,28/9,2/11,30/11. 2021: 4/1

Du har 25 (20+5) lektioner (à 45 minuter) per vecka. Du har 20 språklektioner/vecka i grupper på högst 12 studenter. Huvudvikten ligger på att träna upp studenternas konversationsförmåga. Grammatiklektioner hjälper studenterna att bygga upp syntax och ordförråd. Du får också träna på att skriva både formella och informella brev samt arbeta med hör- och läsförståelse. Ytterligare 5 lektioner/vecka ägnas åt kulturella aktiviteter. Det organiseras föreläsningar, diskussioner och filmer om österrikisk musik, konst, litteratur, mat, historia och arkitektur bl a. Även filmer, historiska utflykter i Wien, fester och sport är en del av detta program. Allt detta för att ge studenterna chans att träna sin tyska och ta del och lära sig mer om österrikisk kultur och vardagsliv.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Actilingua CSN

Intensivkurs (German for adults, Intensive 35lpw) CSN

Längd: 2-11 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag förutom för nybörjare som endast kan starta 2020: 7/1,3/2,2/3,30/3,4/5,2/6,6/7,3/8,31/8,28/9,2/11,30/11. 2021: 4/1

Du har 35 (20+10+5) lektioner (à 45 minuter) per vecka. Du har 20 lektioner/vecka i grupper på högst 12 studenter som normalkursen. Därefter har du ytterligare 2 lektioner per dag i minigrupp med 5-8 studenter per grupp. På dessa lektioner kan läraren fokusera mer på den specifika träning du behöver för din tyska. Du kan också välja att läsa dessa 10 lektioner som affärstyska om du vill. Därutöver har du 5 lektioner i veckan med kulturfokus (se normalkursen). Intensivkursen är perfekt för dig som vill gå ännu fortare fram i din inlärning eller som vill specialisera på affärstyska.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Actilingua CSN

Affärstyska (Business German, 35lpw) CSN

Längd: 1-2 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: 4/5, 13/7, 3/8, 31/8

Du har 30+5 lektioner (à 45 minuter) per vecka. 20+5 av lektionerna följer normalkursen och de resterande 10 lektionerna har speciell inriktning på affärstyska. Din tyska måste vara minst medelgod för att kunna läsa den här kursen, B1.1. Läs gärna mer om vad nivåerna innehär genom att klicka r

Skolan erbjuder även tyska för dig som är lärare i tyska. Kontakta oss gärna för mer information.

Kommentar: För att kunna ansöka om CSN måste du läsa minst 3 veckor. Du kan kombinera denna kurs med exempelvis normalkurs.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Affärstyska hos Actilingua CSN

Tyska och Musik (German & music) CSN

Längd: 4-52 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Tillägg till övriga kurser. Kurssstart varje måndag alt samma startdatum som för nybörjare på normalkursen. Observera att konservatoriet är stängt vissa helger. Kontakta oss för mer information.

Du har 1 lektion (à 45 minuter) per vecka på Wiens konservatorium på instrument eller i sång och även 1-3 teorilektioner per vecka. Du får ett certifikat från konservatoriet efter kursen. Du kan välja till ytterligare lektioner i instrument eller sång. En lektion till i veckan kostar 70 EUR (ca 760 kr) extra per vecka. Om du vill öva på konservatoriet kan du köpa till tid där för cirka 3 EUR (ca 35 kr) per timme

Kommentar: Vänligen notera att konservatoriet är stängt under vissa delar av året, kontakta oss för mer information.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tyska och Musik hos Actilingua CSN

Boende på Actilingua

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet

Du bor i enkelrum i en lägenhet som du delar med andra studenter. Kök och badrum är gemensamt i lägenheten. Du kan lägga till frukost för 50 EUR (ca 540 kr) per vecka samt halvpension för 141 EUR (ca 1525 kr) per vecka. Ankomst sker på söndag för kursstart och du lämnar lördagen efter avslutad kurs.

Deposition betalas på 100 EUR (ca 1080 kr). Kontakta oss för priser för dubbelrum.

Anmälan Actilingua med Delad lägenhet

Skolans residens

Skolan har ett eget residens som ligger i ett vackert Art Deco-hus 10 minuter med tunnelbana från skolan. Här finns sammanlagt 18 lägenheter med självhushåll. Lägenheterna finns i två kategorier: "standard" och "superior". Vi har prissatt standardlägenheterna. Här kan du välja enkelrum eller dubbelrum i en lägenhet tillsammans med 2-5 andra studenter. Ni delar på badrum och kök. Alla lägenheter har kabeltv och trådlöst bredband. Städning två gånger i veckan samt sängkläder ingår. Kontakta oss för pris för dubbelrum, antingen för dig ensam eller med en kompis.

Väljer du en superior-lägenhet har man du den för eget bruk, eller om man vill dela den med en kompis. Städning måndag till fredag samt sängkläder och lakan ingår. Kontakta oss för pris om du önskar boka detta alternativ. Bilden nedan visar hur det kan se ut i superior-rum.

Du kan för båda alternativen lägga till frukost för 50 EUR (ca 540 kr) per vecka samt halvpension för 134 EUR (ca 1450 kr) per vecka. Ankomst sker på söndag för kursstart och du lämnar lördagen efter avslutad kurs.


Anmälan Actilingua med Skolans residens

Värdfamilj med självhushåll

Du bor hos en österrikisk värdfamilj och det är ett väldigt bra sätt att utmana tyskan och att få en större inblick i vardagslivet. Du kan välja mellan dubbel- och enkelrum och om du vill ha självhushåll, bara frukost eller halvpension. Väljer du självhushåll så har du tillgång till kök så att du kan laga mat själv. Tillägg för frukost är 50 EUR (ca 540 kr) per vecka och tillägg för halvpension är totalt 134 EUR (ca 1450 kr) per vecka.

Anmälan Actilingua med Värdfamilj med självhushåll

Studieorter » Tyska » Wien » Actilingua

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor