Dialoge

En riktig pärla till språkskola i en gemytlig miljö.

“Jag kunde inte ha fått en bättre värdfamilj. De var alltid noga med att jag hängde med i deras vardagssamtal och att jag hade det bra för övrigt. Det enda jag ångrar är att jag inte stannade kvar längre! Jannika Andersson
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Skolan Dialoge är en riktig pärla! Den ligger centralt belägen i Lindaus gamla stadskärna ovanpå järnvägsstationen, precis vid hamnen och med en härlig utsikt över Bodensjön och Alperna. Skolan erbjuder små grupper så det är en personlig känsla och du får mer tid med läraren. Dialoge har över 20 års erfarenhet av att lära ut tyska. Skolan har något för alla åldrar, både ungdomar och vuxna. På vuxenavdelningen är 58% av studenterna mellan 16-25 år, 20% är mellan 26-35 år och 22% är över 36 år och studenterna kommer från olika delar av världen.

Lokaler med utsikt

Skolan har ett centralt läge i gamla stan, precis vid vattnet och från skolans lokaler har du en vacker utsikt över sjön och alperna. Dialoge har moderna klassrum, ett café med terrass, ett bibliotek, en liten bio, och ett multimediarum med bl.a. Internet. Wi-Fi finns också. Skolan har en egen app med information för sina studenter. Atmosfären på skolan är informell och trevlig och lärarna är mycket engagerade. Vi har erfarenhet av skolan ända sedan den startade 1985 och rekommenderar den gärna lite extra.

Om du vill ha skräddarsydd undervisning rekommenderar vi privatlektioner, kontakta oss för mer information.

Aktiv fritid

På fritiden arrangeras många olika aktiviteter. Allt ifrån utflykter till intressanta platser runt Bodensjön till bergsvandringar, cykelturer, besök på lokala företag, gemensamma middagar, fester, skolans egen bio, grillfester m.m. Lärare från skolan är också med på aktiviteterna vilket ger ytterligare chanser att förbättra tyskan. Är du intresserad av att sporta så ordnar skolan tennis, ridning, segling, golf, vindsurfning, squash m.m. till självkostnadspris. Skolan reserverar sig för inställda aktiviteter/utflykter vid för få antal deltagare.

Det finns en cykeluthyrning i närheten till skolan och cykel är ett bra sätt att ta sig runt, i Lindau är allt nära.

Kombinera tyska och arbete

Slå två flugor i en smäll och förbättra din tyska samtidigt som du får arbetslivserfarenhet på ditt CV. Det kan vara arbete på skidorter som St. Anton och Lech i de österrikiska alperna. Vidare erbjuds arbete på campingplatser, affärer, café, barer etc.

Tre skäl att studera Tyska på Dialoge i Lindau

Fakta om Dialoge

Minimiålder
16 år
Transfer
Transfer kan bokas från ett flertal orter:Zürich 139 EUR (ca 1505 kr). München 199 EUR (ca 2150 kr), Memmingen 99 EUR (ca 1070 kr), Friedrichshafen 59 EUR (ca 640 kr).
Lov
2019: 19/4,22/4,1/5,30/5,10/6,20/6,18/8,3/10,1/11

Språkkurser och priser för Dialoge

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Dialoge.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (Intensive, 20 units/week) CSN

Längd: 2-16 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan bara starta 7/1, 18/2, 1/4, 13/5, 24/6, 7/8, 16/9, 28/10 2019

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 11 studenter. Lärarna är engagerade och duktiga på att variera undervisningen. Du har lektioner mellan kl 09.00-12:30.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt. Sommartillägg för boende tillkommer, vänligen se information för respektive boende längre ner på sidan.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Dialoge CSN

Intensivkurs (Intensive, 20 units/w + Conversation Training, 5 units/w) CSN

Längd: 2-16 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan bara starta 7/1, 18/2, 1/4, 13/5, 24/6, 7/8, 16/9, 28/10 2019

Du har 25 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 11 studenter. Du läser normalkursen, men har också extralektioner två eftermiddagar per vecka där du får möjlighet att ytterligare träna på olika delar av språket. Du har samma upplägg som normalkurs och sedan eftermiddagslektioner från kl 13:30-15:25.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt. Sommartillägg för boende tillkommer, vänligen se information för respektive boende längre ner på sidan.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Dialoge CSN

Tyska + arbete (Seasonal Work) CSN

Längd: 4-7 månader
Min. ålder: 18

Startdatum: Arbetsperioden april- sept/okt eller juni-sept/okt. Obligatoriskt med minst 6 veckor språkkurs innan

Varför inte utveckla dina tyskakunskaper samtidigt som du får internationell arbetslivserfarenhet? Välj mellan att jobba i alperna på österrikiska skidorter eller vid vattnet längs Bodensjöns strand i sydligaste Tyskland.

Vi kan erbjuda betalda arbeten i Tyskland och Österrike. Jobba vintersäsongen december till april på österrikiska skidorter som St. Anton och Lech eller sommarsäsongen från april alternativt juni till september/oktober på orter som Lindau eller Konstans vid den vackra Bodensjön. Du kan arbeta på hotell, restauranger, barer, affärer eller campingplatser. Jobben kräver relativt goda kunskaper i tyska. Det är därför obligatoriskt att starta med minst 6 veckors språkkurs, du måste uppnå minst B1+ -nivå. Om du inte kan så mycket tyska sedan tidigare måste du läsa en längre kurs. Arbetsprogrammet riktar sig till dig som är 18-30 år.

Kommentar: I processens första steg behöver vi ditt CV på engelska. Skicka det gärna i samband med din anmälan. Utöver kurspris samt eventuellt boende tillkommer kostnad för arbetsprogrammet på 5200 kr för. Kontakta oss för ytterligare information. Du kan ansöka om CSN för språkkursen. Kursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt. Sommartillägg för boende tillkommer, vänligen se information för respektive boende längre ner på sidan.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tyska + arbete hos Dialoge CSN
Vi firade midsommarafton tillsammans genom att dansa "små grodorna" under ett träd i Lindau. Det är en midsommarafton som jag aldrig glömmerAnne-Laila - Läs berättelsen här
Jag kunde inte ha fått en bättre värdfamilj. De var alltid noga med att jag hängde med i deras vardagssamtal och att jag hade det bra för övrigt. Det enda jag ångrar är att jag inte stannade kvar längre! Jannika Andersson

Boende på Dialoge

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet Seeblick

See Blick är nytt för 2018 och har ett perfekt läge endast 1 minut från skolan 3 minuter från stadskärnan! Du har eget rum men delar badrum, kök och gemensamma utrymmen med andra internationella studenter. Tillgång till tvättmaskin och WiFi finns. Kontakta oss om du önskar för pris för boende i dubbelrum. Du måste vara 18 år för att bo här. Under perioden 28/6 - 22/8 utgår ett sommartillägg på 35 EUR (ca 380 kr) per vecka.

Anmälan Dialoge med Delad lägenhet Seeblick

Residens

På detta residens bor du i dubbel- eller enkelrum samt delar kök och badrum med de andra studenterna. Residenset Inselhostel ligger på endast 2 minuters gångavstånd från skolan. Residenset har delat kök, lounge, Wi-Fi och parkeringsmöjligheter. Under perioden 21/6 - 12/9 utgår ett sommartillägg på 34 EUR (ca 370 kr) per vecka. Minimiålder 18 år för att bo på residens.

Anmälan Dialoge med Residens

Värdfamilj med halvpension

Du bor i en tysk familj med halvpension, dvs frukost och middag och kan välja mellan dubbel- och enkelrum. I regel bokas endast dubbelrum om du reser i sällskap med någon. Många av familjerna i Lindau har varit med sedan skolan startade och är mycket gästvänliga och omtyckta. Givetvis gör regelbundna utvärderingar och uppföljningar. Familjerna bor max 20-30 minuter från skolan.m Specialkost kan bokas mot tillägg på 25 EUR (ca 270 kr) per vecka, vänligen meddela oss vid bokning. Under perioden 28/6 - 22/8 utgår ett sommartillägg på 15 EUR (ca 165 kr) per vecka.

Anmälan Dialoge med Värdfamilj med halvpension

Studieorter » Tyska » Lindau » Dialoge

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor