Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein)

Tyskastudier i internationell studentstad.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Centralt läge och internationell atmosfär

Freiburg erbjuder en ung atmosfär med sina cirka 30 000 universitetsstudenter varje år. Akademie Zeitgeist (tidigare Sprachschule Zum Ehrstein) ligger i stadens hjärta, i närhet av ett idylliskt torg som omringas av kastanjeträd, caféer och restauranger. Skolan tar emot cirka 70 till 130 studenter per månad. Här välkomnas studenter från olika delar av världen och medelåldern är 21-23 år. Akademie Zeitgeist är del av den internationella nätverket International House, vilket är en kvalitetssäkring och lärarna utvärderas kontinuerligt av externa experter.

På skolan finner du 12 luftiga och ljusa klassrum, ett stort uppehållsrum, Wi-Fi och datorer som du kan låna. Skolan har även en härlig terrass där du kan umgås med dina klasskamrater under rasterna eller där du kan sitta och plugga efter skolan. Skolan erbjuder även examensförberedande kurser så som TestDAF, GOETHE samt utöver gruppundervisningen finns även möjlighet till privatlektioner. Sist men inte minns ges kvällsundervisning. Kontakta oss gärna för mer information.

Brett fritidsprogram

Skolan har ett brett fritidsprogram med aktiviteter i och runt Freiberg. Oavsett om du är kultur-, natur- eller sportintresserad så finns något för dig. Vad sägs om museibesök, pubkvällar, fotboll med klasskamraterna eller ett besök till Tysklands största nöjespark? På helgerna arrangeras utflykter till andra städer, exempelvis Basel och Breisach.

Det finns även möjlighet att på egen hand åka på utflykter till närliggande tyska städer, Schweiz eller Frankrike. Skolan hjälper dig gärna med tips och råd.

Tre skäl att studera Tyska på Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein) i Freiburg

Fakta om Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein)

Minimiålder
16 år
Transfer
Kontakta oss för information och priser

Språkkurser och priser för Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein)

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein).
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (Standard 20) CSN

Längd: 1-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan endast starta följande datum under 2020: 7/1, 10/2, 16/3, 20/4, 25/5, 29/6, 3/8,7/9,12/10,16/11.

Du har 20 lektioner i veckan (à 45 minuter) per vecka i grupper på max 12 studenter men snittet är 8 studenter. Lektionerna ges måndag till fredag kl 9.00-12:15 med rast mellan kl 10:30-10:45. Under sommaren kan undervisning ske på eftermiddagen om nödvändigt. Undervisningen fokuserar på hör- och läsförståelse, skrivövningar och träning i att tala tyska. I kurspriset ingår placeringstest, kurscertifikat, vissa fritidsaktiviteter samt WIFI.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kostnad för kurslitteratur tillkommer med 25 EUR (ca 270 kr) per nivå.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein) CSN

Intensivkurs (Intensive) CSN

Längd: 2-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag. Nybörjare kan endast starta följande datum under 2020: 7/1, 10/2, 16/3, 20/4, 25/5, 29/6, 3/8,7/9,12/10,16/11.

Du har 20 +10 lektioner (à 45 minuter) per vecka. 20 av lektionerna sker i grupper på högst 12 studenter och de resterande 10 lektionerna sker i minigrupper med högst 6 studenter. Intensivkursen bygger på normalkursen och här får du chansen att parallellt med normalkursen fördjupa dig i språket. Lektionerna ges under vardagar och sker på både för - och eftermiddag. Undervisningen fokuserar på hör- och läsförståelse, skrivövningar och träning i att tala tyska. I kurspriset ingår placeringstest, kurscertifikat, vissa fritidsaktiviteter samt WIFI.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kostnad för kurslitteratur tillkommer med 25 EUR (ca 270 kr) per nivå.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein) CSN

Boende på Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein)

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Residens

Skolan erbjuder boende i residens som passar dig som gillar att vara självständig. Observera att du betalar en deposition på 200 EUR (ca 2160 kr) vid ankomst till skolan. Denna återfår du vid slutet av din vistelse så länge du inte orsakat några skador på ditt boende. Minimiålder 18 år. Kontakta oss gärna för mer information. Sommartillägg kan tillkomma.

Anmälan Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein) med Residens

Värdfamilj halvpension enkelrum

Du bor i enkelrum i värdfamilj med halvpension. Värdfamiljerna kan bestå av alltifrån ett par med barn till en ensamstående kvinna/man och de kan ha husdjur. Här upplever du det tyska vardagslivet och får chans att öva på din tyska även på fritiden. Familjerna bor på 10-40 minuters avstånd från skolan men har alltid goda kommunikationer. Det går även bra att boka endast frukost eller helpension, kontakta oss för pris. Sommartillägg kan tillkomma.

Anmälan Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein) med Värdfamilj halvpension enkelrum

Studieorter » Tyska » Freiburg » Akademie Zeitgeist (f.d Sprachschule zum Ehrstein)

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor