Språkresor till Lindau

Staden Lindau i området Bayern i Tyskland ligger lustigt nog både på en ö och på fastlandet.

Den gamla delen av staden ligger på en ö i Bodensjön där vackra byggnader och kullerstensgränder berättar om stadens historia. På fastlandet ligger den modernare delen av staden där konserter och utomhusevenemang är frekvent arrangerade på sommarhalvåret.

Läget

Lindau har ett fantastiskt läge precis på gränsen mellan Tyskland, Österrike och Schweiz vilket gör din vistelse här än mer angenäm. Österrikiska gränsen är bara 8km bort! Om du blickar söderut från ön har du en hänförande vy över snötäckta alper och på en timmes tågresa från Lindau tar du dig till kända skidorten St Anton i Österrike.

Aktiviteter året runt

Kultur- och nöjesutbudet är förvånande brett för stadens storlek: teatrar, gallerier, restauranger och caféer trängs längs de charmiga gatorna i Lindaus äldre stadsdel såväl som i fastlandets moderna byggnader. Sjön och bergen erbjuder aktiviteter året runt; det finns inga dåliga årstider i Lindau.

Tyska och arbete

Under både vinter- och sommarsäsongen erbjuder vi möjligheten att både förbättra sina tyska-kunskaper och samtidigt få internationell arbetslivserfarenhet.

Språkskolor i Lindau

Dialoge

En riktig pärla till språkskola i en gemytlig miljö.

Dialoge 14-17år

Du bor i värdfamilj eller Youth Hostel och läser tyska på en riktigt bra skola. På fritiden anordnas utflykter och andra intressanta aktiviteter.

Skolor » Tyska » Lindau

- Läs mer här »