Dialoge 14-17år

Du bor i värdfamilj eller Youth Hostel och läser tyska på en riktigt bra skola. På fritiden anordnas utflykter och andra intressanta aktiviteter.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkkurs i Lindau 14-17 år

På en ö i Bodensjön ligger staden Lindau. Med åren har staden växt in på fastlandet också och den har nu cirka 26 000 invånare. Staden har ett fantastiskt läge precis vid gränsen mellan Tyskland, Österrike och Schweiz. Blickar man söderut över sjön så har du en en underbar vy över de snötäckta alperna.Staden har en rik och brokig historik och bebyggelsen på ön är vacker med många äldre byggnader och kullerstensgator. Kulturutbudet är stort för att vara en liten stad. Det finns många restauranger, pubar, discon, teater, gallerier, museum, gatucaféer etc. Speciellt under sommarhalvåret arrangeras många utomhusevenemang i staden som konserter och festivaler. Dessutom arrangeras andra evenemang i grannstäderna Bregenz och Friedrichhafen. Runt sjön finns många andra medeltida städer väl värda ett besök. Exempel är Meersburg, Mainau, Konstanz. Sjön erbjuder många fina möjligheter till vattensporter och bergen inbjuder till vandring.Här finns alla förutsättningar för att utveckla tyskan i en avslappnad, rolig och inspirerande miljö tillsammans med studenter från världens alla hörn!


Språkskolan Dialoge är en mindre språkskola med motiverade lärare. De har erfarenhet sedan 1985 av att arrangera mycket omtyckta ungdomskurser under sommaren med deltagare från många olika länder. De har även en vuxensektion för dig som är 17 år eller äldre.

Kurs och datum 2020

Kurserna är på 1, 2,3 eller 4 veckor med fasta startdatum. Även om det går att välja endast en veckas kurs rekommenderar vi minst 2 veckor. Kursen består av 20 förmiddagslektioner och 5 eftermiddagslektioner per vecka, måndag till fredag, och varje lektion är 45 minuter. På förmiddagslektionerna går ni igenom språkets fyra delar. Eftermiddagslektionerna fördelas på två eftermiddagar per vecka där ni på ett varierat sätt fokuserar på konversation. Huvudmålet är att träna att prata tyska så mycket som möjligt samt göra sig förstådd i olika situationer. Lärarna är mycket skickliga i att anpassa nivån och diskussionerna efter gruppens intressen och tidigare kunskaper.Det är max 11 studenter i varje klass. Kursen ges på nivå A1-B2. Du gör placeringstest innan kursen börjar för att hamna på rätt nivå. Kursmaterial är inkluderat och du får ett certifikat efter avslutad kurs.

Lektionerna äger rum i språkskolans Dialoges lokaler. Beroende på var du bor är det gångavstånd eller en bussresa till skolan. Busskort finns tillgängligt för cirka 30 EUR.

Kursstart 2020

2 veckor: 28.06.20 / ,5.07.20 / 12.07.20

3 veckor: 28.06. 20 / 05.07.20

4 veckor: 28.06. 20

Boende

Du kan välja mellan att bo i värdfamilj eller på junior hostel där personal finns dygnet runt. Inflyttning sker på söndagar och du lämnar boendet på lördag efter avslutad kurs.

Värdfamilj

Du bor i dubbelrum i värdfamilj som ensam svensk om du inte speciellt vill bo med en kompis. Det är inte alla värdfamiljer som består av en traditionell kärnfamilj, utan kan även bestå av par utan barn eller ensamstående. I samband med bokning kan du framföra önskemål så gör skolan sitt yttersta för att tillgodose detta. Vänligen notera att det inte är en garanti att dessa uppfylls men kontakta oss gärna så ska vi givetvis se över möjligheterna. Helpension ingår, du får frukost och middag hos familjen och lunchen serveras i skolan. Skolan lagar maten i sitt eget kök och alla olika möjligheter till specialkost så som glutenfritt, laktosfritt eller veganskt (tillägg på 25 EUR per vecka) finns om så önskas. Genom att skolan är öppen året runt så har de god kontakt med värdfamiljerna som också kontrolleras regelbundet. Samtliga värdfamiljer bor i Lindau och som max har du en resa på 20-30 minuter till skolan. Många av eleverna som väljer att bo i värdfamilj har ofta kontakt med värdfamiljerna flera år efter kursen, vilket är ett jättebra betyg!

Junior Hostel

Du bor i flerbäddsrum på youth hostel och boendet har tre rum med fyra bäddar samt ett rum med sex bäddar. Personal från skolan finns på plats dygnet runt. Alla måltider ingår, frukost och middag äts tillsammans på residenset medan lunchen intas på campus.

Det går även bra att boka endast kurs om du önskar det, kontakta oss för priser.

Fritidsaktiviteter

När ni inte har lektioner så ordnar skolan en hel del fritidsaktiviteter. När du anländer till Lindau anordnas en välkomstfest och på eftermiddagar och kvällar ordnar skolan ett fullspäckat fritidsprogram med sport, fester/barbecues och utflykter. Lindauområdet är fantastiskt rikt på utflyktsmål - varje vecka ingår en halv- och en heldagsutflykt. Populära utflykter är de närliggande Alperna, Friedrichshafen med Zeppelinmuseet, sommarrodelbanan Bezau, München och vattenparken Säntispark.

Resan till Lindau

Vi hjälper dig gärna att boka flygresan, det kan vara skönt att ha allt samlat inför din kursstart. Du får en flygoffert när du är anmäld och bekräftad på kursen.

Du bör anlända till Lindau söndagen innan kursstart och reser hem lördagen efter kursslut. Skolan erbjuder en samlad transfer från flygplatsen i Zürich för 70 EUR enkel väg om man anländer mellan kl 14:00-18.00 på söndagen. Avresa sker lördag efter kursstart och personal finns behjälplig mellan kl 09:00-15:00.

Stäm av att flygtiderna passar innan du bokar ditt flyg. Ankomst/avresa utanför rekommenderade tider kostar 70 EUR enkel väg. Det finns även möjlighet att boka individuell transfer från Friedrichshafen, Memmingen, Zürich och München. Kontakta oss för priser.

Vänligen observera att om ni väljer att boka flygbolagets UM service (unaccompanied minor) är skolans eskort-service obligatorisk och kostar 70 EUR. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss. VI behöver ha dina flygdetaljer senast två veckor innan kursstart.

Fakta om Dialoge 14-17år

Minimiålder
14 år
Transfer
Ankomst söndag: 22:00-06:00 kan bokas för 70 EUR (ca 760 kr) enkel, avresa lördag 14.00-18.00. Kontakta oss för andra flygplatser

Språkkurser och priser för Dialoge 14-17år

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Dialoge 14-17år.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Sommarkurs Lindau (Summer School Bodensee) CSN

Längd: 1 - 4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum:


Kommentar: Vänligen kontakta oss om kortare kurs önskas.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Sommarkurs Lindau hos Dialoge 14-17år CSN

Studieorter » Tyska » Lindau » Dialoge 14-17år

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor