GLS Berlin Watersports

GLS populära ungdomskurs ligger vackert beläget vid sjön Wolzig strax utanför Berlin och här finns alla förutsättningar för en rolig vistelse!

“Lovisa och vi som föräldrar har varit mycket nöjda med hela arrangemanget!Pappa Hartmut, för vistelse 2018
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkkurs med GLS, 12-16 år

Berlin är en av de mest spännande och trendigaste städerna i Europa och är extra mycket i ropet just nu. Här finns en blandning av gammalt och nytt som tilltalar både ungdomar och vuxna. På Berlin Watersports finns alla förutsättningar för en minnesvärd vistelse!

Språkskolan

Skolan GLS Berlin har undervisat utländska studenter i tyska sedan 1983 och har nu ett brett program som inkluderar bl.a. vanliga språkkurser för vuxna, affärstyska, arbetspraktik och sommarkurser i tyska för ungdomar. Skolan är medlem i en rad kvalitetsorganisationer och har en modern undervisningsmetod där kommunikation står i fokus.

Som 12-16-åring läser du på Berlin Watersports, som ligger ca 3 mil utanför Berlin, vid sjön Wolzig. Skolan erbjuder fantastiska möjligheter till vattensporter så som segling, paddla kanot och surfing som studenterna har tid för under eftermiddagarna när klassen slutat för dagen. Förutom vattenaktiviteter anordnas exempelvis grillkvällar eller volleyboll. Varje vecka åker man tillsammans till Berlin så att studenterna får möjlighet att upptäcka en av de mest spännande städerna i Europa.

Skolan tar emot studenter från flera olika länder så studenterna får nya vänner från världens alla hörn. Studenterna bor i flerbäddsrum i samma byggnad som skolan. Badrum finns i anslutning till rummet. Det finns ungefär 10 klassrum och även en cafeteria. Studenterna tar ordentligt om hand om av skolans personal som också bor i samma byggnad. Skolan kan ta emot 70 elever samtidigt.

Kursstart

Kursen startar varje måndag och perioden börjar 28 juni och pågår fram till 8 augusti 2020. Ankomst till skolan sker på söndagen före kursstart och avresa söndagen efter kursslut. Man väljer själv hur många veckor man vill läsa: minimum två och maximum sju veckor. Under en vecka läser man 20 lektioner + hemläxor och varje lektion är 45 minuter. Klasserna består av max 12 studenter.

Första dagen på kursen får man göra ett muntligt och skriftligt språktest för att lärarna ska se vilka förkunskaper man har, och sedan placeras man i en grupp med en lämplig nivå. Allt kursmaterial ingår i kurspriset. Lärarna har alla tyska som modersmål och universitetsexamen i tyska. Studenterna kommer från hela världen t.ex.: Ryssland, Frankrike, England, Italien, Danmark, Mexiko, Bulgarien, Grekland, Portugal, USA m.fl.

Boende

Du bor som nämnt i samma byggnad som skolan. Man bor i flerbäddsrum tillsammans med 2-3 studenter och badrum finns i anslutning till rummet. Det ingår helpension, och alla måltiderna äts i skolans cafeteria. Om du reser med en kompis kan ni bo i samma rum. Annars försöker skolan placera studenter av olika nationaliteter tillsammans. Ankomst och avresa sker söndagen före respektive efter kursstart.

Fritidsaktiviteter

När ni inte har lektioner så ordnar skolan en hel del fritidsaktiviteter. Precis som namnet antyder finns massor av vattenrelaterade aktiviteter men utbudet är stort även på land. Vad sägs om klättring (inne eller ute), segling, vindsurfing, testa SUP, bygga flotte, spela volleyboll, innebandy eller inte dansa loss på ett aerobics pass? Skolan erbjuder med andra ord ett fullspäckat och varierat aktivitetsprogram! Varje eftermiddag och kväll ordnas två aktiviteter, t.ex. utflykt till Berlinmuren och museet vid Checkpoint Charlie, disco, grillfest, simning, badminton, videokväll m.m. På lördagar ordnas en längre heldagsutflykt till spännande resmål i närheten av Berlin så som Potsdam, Rheinsberg-slottet eller det före detta koncentrationslägret Sachsenhausen.

Exempel på veckoprogram

DagMorgonEftermiddagKväll
SöndagAnkomst, introduktion, nivåtest och välkomstkväll
MåndagFyra lektionerKanottur på floden HavelVideokväll
TisdagFyra lektionerNya Riksdagen och
Potsdamer Platz
Lekar
OnsdagFyra lektionerBadminton eller
cykeltur
Danstävling
TorsdagFyra lektionerBesök till
Sanssouci-slottet
Showtime
FredagFyra lektionerBerlinmuren och
muséet vid Checkpoint Charly

LördagHeldagsutflykt till Berlin, party på kvällen
SöndagHemresa eller simning

Resan till Berlin

Vi hjälper dig gärna att boka flygresan, det kan vara skönt att ha allt samlat inför din kursstart. Du får en flygoffert när du är anmäld och bekräftad på kursen.

Skolan hämtar studenterna och lämnar på någon av Berlins tre flygplatser eller tågstationer. Detta ingår om man anländer och avreser på en söndag mellan kl 8 och 20. Reser man någon annan tid och/eller dag kostar transfern 120 EUR enkel resa. Du bör inte boka flyg innan du har fått en fullständig bekräftelse av oss.

Tre skäl att studera Tyska på GLS Berlin Watersports i Berlin

Fakta om GLS Berlin Watersports

Minimiålder
13 år

Språkkurser och priser för GLS Berlin Watersports

“Här finns mängder av roliga aktiviteter - både på land och vatten. Jag har besökt skolan och förstår verkligen varför denna kurs är så poppis, jag hade gärna gått en språkkurs här om jag hade åldern inne! ”

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan GLS Berlin Watersports.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Berlin Watersports (Berlin watersports 12-16) CSN

Längd: 2-6 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Varje måndag, 28/6-2/8 2020

Skolan är öppen mellan 23 juni och 11 augusti 2019 och det går bra att börja varje måndag. Ankomst till skolan sker på söndagen före kursstart och avresa söndagen efter kursslut. Man väljer själv hur många veckor man vill läsa: minimum två och maximum sju veckor. Under en vecka läser man 20 lektioner + hemläxor och varje lektion är 45 minuter. Klasserna består av max 12 studenter.

Första dagen på kursen får man göra ett muntligt och skriftligt språktest för att lärarna ska se vilka förkunskaper man har, och sedan placeras man i en grupp med en lämplig nivå. Allt kursmaterial ingår i kurspriset. Lärarna har alla tyska som modersmål och universitetsexamen i tyska. Studenterna kommer från hela världen t.ex.: Ryssland, Frankrike, England, Italien, Danmark, Mexiko, Bulgarien, Grekland, Portugal, USA m.fl.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Berlin Watersports hos GLS Berlin Watersports CSN
Språkresor är något jag starkt rekommenderar. Sandra - Läs berättelsen här
Lovisa och vi som föräldrar har varit mycket nöjda med hela arrangemanget!Pappa Hartmut, för vistelse 2018

Studieorter » Tyska » Berlin » GLS Berlin Watersports

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor