Språkresor till Berlin

Berlin är en stad i tiden, en trendig och dynamisk stad med ett trassligt förflutet . Berlin är staden ständigt förnyar sig och håller sig ständigt aktuell. Berlin inger respekt. Det är som någon man ser upp till, som varit med om mycket och kommit ut starkare. Man blir imponerad av avenyn Kurfürstendamm där restauranger och butiker ligger tätt och av att varuhuset Kaufhaus des Westens är Europas största näst efter Harrods i London. När det kommer till design, mode, musik och konst är Berlin att lita på. Du som gillar sena nätter blir inte heller besviken. Berlin är känt för sitt nöjesliv och vissa nattklubbar har öppet dygnet runt.

Att ta del av matkulturen i landet som man vistas i är en del av upplevelsen och vi utmanar dig att testa de klassiska tyska rätterna: korv, surkål, schnitzel och spätzle! Lugn, om du inte lockas av detta så erbjuder Berlin mat från världens alla hörn och många trendiga restauranger.

Berlinmuren

Europas historia kommer ikapp en i Berlin. Under andra världskriget delades staden upp i två delar till öst- och västberlin, mellan dem fanns en mur. Nu är muren borta sedan många år med undantag för vissa delar som sparats, för att man aldrig ska glömma. Efter att muren rivits behövde Tyskland en nystart och Berlin blev symbolen för det återförenade Tyskland. Även fast uppdelningen av staden är borta har öst och väst ändå viss karaktär som gör staden dynamisk och spännande.

I Berlin finns många grönskande parker. Tiergarten är stadens största park som tidigare var en skog där Berlins rika män brukade jaga. Nu är den omgjord till en prunkande trädgård och är en skön oas i Berlins bus och brus.

Berlin är samtida och modigt, vågar sticka ut hakan och tar revansch.

Språkskolor i Berlin

DID Berlin

Kvalitetsskola mitt i Berlin.

GLS Berlin City Centre

Studera i centrala Berlin och utforska allt som staden har att erbjuda!

GLS Berlin Villa

Här bor och studerar du i en stor vacker villa i centrala Berlin. Skolan ordnar flera fritidsaktiviteter varje dag där kursdeltagarna får chansen att uppleva det bästa av Berlin.

GLS Berlin Watersports

GLS populära ungdomskurs ligger vackert beläget vid sjön Wolzig strax utanför Berlin och här finns alla förutsättningar för en rolig vistelse!

GLS Campus

Studera i campusmiljö på kvalitetsskola i centrala Berlin

Skolor » Tyska » Berlin

- Läs mer här »