Språkresor till Berlin

Berlin är en stad i tiden, en trendig och dynamisk stad med ett trassligt förflutet. Berlin har inte glömt, kommer aldrig glömma men har gått vidare. Rakare i ryggen än någonsin. Ny tid. Ny stad.

Industriromantik

Berlin inger respekt. Det är som någon man ser upp till, som varit med om mycket och kommit ut starkare. Man blir imponerad av avenyn Kurfürstendamm där restauranger och butiker ligger tätt och av att varuhuset Kaufhaus des Westens är Europas största näst efter Harrods i London. När det kommer till design, mode, musik och konst är Berlin att lita på. Berlin är nyskapande med en touch av tysk industriromantik.

Berlinmuren

Europas historia kommer ikapp en i Berlin. Under andra världskriget delades staden upp i två delar till öst- och västberlin, mellan dem fanns en mur. Nu är muren borta sedan många år med undantag för vissa delar som sparats, för att man aldrig ska glömma. Efter att muren rivits behövde Tyskland en nystart och Berlin blev symbolen för det återförenade Tyskland. Även fast uppdelningen av staden är borta har öst och väst ändå viss karaktär som gör staden dynamisk och spännande.

I Berlin finns många grönskande parker. Tiergarten är stadens största park som tidigare var en skog där Berlins rika män brukade jaga. Nu är den omgjord till en prunkande trädgård och är en skön oas i Berlins bus och brus.

Berlin är samtida och modigt, vågar sticka ut hakan och tar revansch.

Språkskolor i Berlin

Berlin Villa

Som lite äldre student bor och studerar du i en stor vacker villa i centrala Berlin. Skolan ordnar flera fritidsaktiviteter varje dag där kursdeltagarna får chansen att uppleva det bästa av Berlin.

Berlin Watersports

GLS populära juniorkurs ligger vackert beläget vid sjön Wolzig strax utanför Berlin. Här bor studenterna i samma byggnad som skolan.

DID Berlin

Kvalitetsskola mitt i Berlin.

GLS Campus

Studera i campusmiljö.

Land » Tyska » Berlin

Sidmouth - Få intensivkurs till samma pris som normalkurs! - Läs mer här »