GLS Berlin Villa

Här bor och studerar du i en stor vacker villa i centrala Berlin. Skolan ordnar flera fritidsaktiviteter varje dag där kursdeltagarna får chansen att uppleva det bästa av Berlin.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkresa med GLS, 16-17 år

Berlin är en av de mest spännande och trendigaste städerna i Europa och är extra mycket i ropet just nu. Här finns en blandning av gammalt och nytt som tilltalar både ungdomar och vuxna. På skolan GLS läser och bor studenterna tillsammans i en villa i centrala Berlin. På eftermiddagar och kvällar ordnas aktiviteter och utflykter av olika slag så att de får chansen att lära känna det riktiga Berlin, och på helgerna utforskas närliggande områden. I Berlin erbjuder vi ungdomskurser för 16-17-åringar på Berlin Villa i centrala Berlin och för de yngre studenterna (13-17 år) på Berlin Watersports i utkanten av staden. Sist men inte minst finns Berlin City Centre där studenter 15-17 år bor och studerar på ett hotell.

Språkskolan

Skolan GLS Berlin har undervisat utländska studenter i tyska sedan 1983 och har nu ett brett program som inkluderar bl.a. vanliga språkkurser för vuxna, affärstyska, arbetspraktik och sommarkurser i tyska för ungdomar. Skolan är medlem i en rad kvalitetsorganisationer och har en modern undervisningsmetod där kommunikation står i fokus.

Ungdomarna både läser och bor i en vacker villa i västra delen av centrala Berlin, nära den berömda shoppingavenyn Kurfürstendamm. Till villan hör en lindträdgård som är ett populärt tillhåll under rasterna. Här finns också en cafeteria där måltiderna serveras. Klassrummen är luftiga och har utsikt mot trädgården. Personal finns på plats 24 timmar om dygnet och är även med på aktiviteterna. Berlin Villa har kapacitet för 40 studenter samtidigt.

Kurs och datum

Berlin Villa erbjuder kurser under perioden 28 juni till 9 augusti 2020.Kursstart sker varje månad och du väljer själv hur lång kurs du önskar. Vi rekommenderar minst 2 veckor. Ankomst till skolan sker på söndagen före kursstart och avresa söndagen efter kursslut. Du väljer själv hur många veckor du vill läsa: minimum två och maximum sju veckor. Kurserna är på 20 lektioner à 45 minuter i veckan + hemläxor, i grupper på max 12 studenter.

Första dagen på kursen får man göra ett muntligt och skriftligt språktest för att lärarna ska se vilka förkunskaper man har, och sedan placeras man i en grupp med en lämplig nivå. Allt kursmaterial ingår i kurspriset. Lärarna har alla tyska som modersmål och universitetsexamen i tyska. Studenterna kommer från hela världen, t ex Ryssland, Frankrike, England, Italien, Danmark, Mexiko, Bulgarien, Grekland, Portugal och USA.


Boende

Du bor i samma byggnad som skolan, i rum som du delar med 3-6 andra studenter. Badrum delar man med de andra på samma våning. Det ingår helpension, och alla måltiderna äts på skolans restaurang. Om du reser med en kompis kan ni bo i samma rum. Annars försöker skolan placera studenter av olika nationaliteter tillsammans. Observera att boendet bokas från söndag till söndag.

Fritidsaktiviteter

När ni inte har lektioner så ordnar skolan en hel del fritidsaktiviteter. Dessa kan du läsa mer om här.

Skolan erbjuder ett fullspäckat och varierat aktivitetsprogram. Varje eftermiddag och kväll ordnas två aktiviteter, t.ex. utflykt till Berlinmuren och museet vid Checkpoint Charlie, disco, grillfest, simning i Wannsee-sjön, badminton, videokväll m.m. På lördagar ordnas en längre heldagsutflykt till spännande resmål i närheten av Berlin så som Potsdam, Rheinsberg-slottet eller det före detta koncentrationslägret Sachsenhausen. Varje vecka ingår två aktiviteter per dag, en utflykt per vecka samt inträde.

Exempel på veckoprogram

DagMorgonEftermiddagKväll
SöndagAnkomst, introduktion, nivåtest och välkomstkväll
MåndagFyra lektionerGuidad tur i Prenzlauer Berg,
ett av Berlins trendigaste områden
Videokväll
TisdagFyra lektionerNya Riksdagen och
Potsdamer Platz
Lekar
OnsdagFyra lektionerSimning i Wannsee-sjön
nära Potsdam
Badminton
TorsdagFyra lektionerSightseeing och shopping
i Berlins nya centrum Mitte
Barbecue
FredagFyra lektionerCykeltur längs den
tidigare Berlinmuren
Disco
LördagHeldagsutflykt till Potsdam, Sachsenhausen eller Pfaueninsel
SöndagHemresa eller besök på loppmarknaden "Strasse des 17. Juni"

Resan till Berlin

Vi hjälper dig gärna att boka flygresan, det kan vara skönt att ha allt samlat inför din kursstart. Du får en flygoffert när du är anmäld och bekräftad på kursen.

Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss. Skolan hämtar och lämnar studenterna på någon av Berlins flygplatser eller tågstationer. Detta ingår om man anländer och avreser på en söndag mellan kl 8 och 20. Reser du annan tid och/eller dag kostar transfern cirka 80 EUR enkel resa.

Tre skäl att studera Tyska på GLS Berlin Villa i Berlin

Fakta om GLS Berlin Villa

Minimiålder
16 år

Språkkurser och priser för GLS Berlin Villa

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan GLS Berlin Villa.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Berlin Villa 16-17 år (Berlin Summer Villa) CSN

Längd: 2-6 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag mellan 28 juni till 9 augusti 2020.

Ankomst till skolan sker på söndagen före kursstart och avresa söndagen efter kursslut. Man väljer själv hur många veckor man vill läsa: minimum två och maximum sju veckor. Kurserna är på 20 lektioner à 45 minuter i veckan + hemläxor, i grupper på max 12 studenter.

Första dagen på kursen får man göra ett muntligt och skriftligt språktest för att lärarna ska se vilka förkunskaper man har, och sedan placeras man i en grupp med en lämplig nivå. Allt kursmaterial ingår i kurspriset. Lärarna har alla tyska som modersmål och universitetsexamen i tyska. Studenterna kommer från hela världen, t ex Ryssland, Frankrike, England, Italien, Danmark, Mexiko, Bulgarien, Grekland, Portugal och USA.

Kommentar: Vänligen kontakta oss för ytterligare kursvecka.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Berlin Villa 16-17 år hos GLS Berlin Villa CSN

Studieorter » Tyska » Berlin » GLS Berlin Villa

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor