Språkresor till Washington DC

En stor portion amerikansk historia serverat med ett hekto kultur och en nypa gästfrihet och stolthet. Washington DC är folkets stad - ett sant paradis för den med sviktande lokalsinne.

USAs storslagna huvudstad ger verkligen skäl för namnet: kända byggnader, världsberömda minnesmärken och historiska platser fyller stadens centrum och inger en ogripbar känsla av vördnad. Många av dessa sevärdheter ligger runt National Mall, ett lummigt park- och grönområde där Martin Luther King höll sitt inspirerande och uppmärksammade tal "I Have a Dream" år 1963. Besök och insup känslan av makt i Vita Huset, se Kapitolium där USAs kongress har sitt säte och mäktiga Washington Monument som är ett minnesmärke över USAs första president George Washington och även världens högsta murade torn.

Lätt att ta sig runt

Kanske världens stoltaste huvudstad ligger på östkusten mellan delstaterna Maryland och Virginia. Washington DC är omgivet av vacker natur och genom centrum rinner floden Potomac. Staden har runt 600 000 invånare och trots storleken är det lätt att ta hitta då gatorna är uppbyggda efter ett rutnät. En sann dröm för den som lokalsinnet sviker med andra ord.

Fira körsbärsträdens blomning

Washington DC fick år 1912 en gåva från Japan: tusentals körsbärsträd som planerades runt Tidal Basins glittrande vatten. Varje vår färgar träden staden vit och rosa med sin blomning vilket man firar med en två veckor lång festival. Under festivalen anordnas mängder av aktiviteter, de mest spännande med japanskt ursprung som exempelvis sushi- och sakeprovning och en japansk gatufestival.

Språkskolor i Washington DC

Kaplan International College Washington DC

Modern skola mitt i Washington DC.

Skolor » Engelska » Washington DC

- Läs mer här »