EC San Francisco

Populär skola mitt i möjligheternas stad!

“Fantastisk stad jag kan rekommendera till alla. Finns något för alla och en mer europeisk känsla jämfört med andra delar av USA. Filip Elfström
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

EC är en populär språkkedja och vi jobbar med deras skolor världen över. Deras skola i San Francisco ligger mitt i Downtown, ett stenkast från Union Square. Skolan har 15 klassrum och medelåldern på skolan är 21-25 år.

Kanonläge mitt i San Francisco

EC San Francisco ligger i en modern byggnad mitt i Downtown San Francisco. Här finns 15 ljusa klassrum, uppkopplade datorer, gratis Wi-Fi, studentrum, bibliotek, TV, café och EC:s härliga personal som kan hjälpa till med stort som smått. Centrala San Francisco är en skön blandning av moderna byggnader och charmiga spårvagnar, med massor av butiker, caféer och allt man kan önska sig av en storstad.

31 mars 2020 byter skolan lokaler men flyttlasset går inte långt utan endast två kvarter bort.

Användbara kurser

Som på alla ECs skolor kan du här läsa flera olika kurser, av varierande intensitet. Mest populär är normalkursen, men vilken du väljer beror bl.a. på hur mycket tid och vilket mål du har. Fokus för undervisningen ligger på alla delar av språket: läsa, skriva, lyssna och tala, med extra tyngdpunkt på att få flyt i språket i verkliga situationer.

Från Alcatraz till Highway 1

Den första utflykten nästan alla besökare till San Francisco gör, förutom en tur med spårvagn, är den till det gamla, berömda fängelset Alcatraz - en mäktig upplevelse. Som student i San Francisco joggar du med fördel till utsikten av Golden Gate-bron, och på helgerna susar du fram längs Highway 1 mot någon av de mysiga kuststäderna på vägen ner mot LA.

Tre skäl att studera Engelska på EC San Francisco i San Francisco

Fakta om EC San Francisco

Minimiålder
16 år
Transfer
140 USD (ca 1390 kr) från/till San Fransisco International Airport
Lov
2020:1/1,20/1,17/2,30/3,25/5,3/7,7/6,12/10,11/11,26/11,27/11,25/12

Språkkurser och priser för EC San Francisco

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan EC San Francisco.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (General english, 20lpw) CSN

Längd: 2-12 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) i grupper på högst 15 studenter men ofta är det runt 12 studenter. Schemat varierar mellan förmiddagslektioner och eftermiddagslektioner. Lärarna lägger stor tyngdpunkt på konversation som varvas med grammatik, läs- och hörförståelse samt skrivövningar.

Kommentar: Du kan inte ansöka om studentvisum för att läsa denna kurs. Du reser in på turistvisum och kan stanna upp till 90 dagar.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos EC San Francisco CSN

Medelintensiv kurs (Semi-Intensive english, 24lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 24 lektioner (à 45 minuter) i grupper på högst 15 studenter (ofta är det färre). Lärarna lägger stor tyngdpunkt på konversation som varvas med grammatik, läs- och hörförståelse samt skrivövningar. Tre dagar per vecka har du fyra lektioner om dagen, och två dagar har du två extralektioner per dag. Ett perfekt alternativ för dig som vill läsa intensivt och lära mycket på kort tid, men samtidigt vill ha mycket fritid.

Kommentar: För att läsa denna kurs kommer du att behöva ansöka om studentvisum och vi behöver då din anmälan cirka 2-3 månader innan kursstart. Vi ger dig mer information om visumprocessen när du är anmäld. Kursen är studiemedelsberättigad från 13 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Medelintensiv kurs hos EC San Francisco CSN

Intensivkurs 30 (Intensive english, 30 lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 30 lektioner (à 45 minuter) i grupper på högst 15 studenter (ofta är det färre). Lärarna lägger stor tyngdpunkt på konversation som varvas med grammatik, läs- och hörförståelse samt skrivövningar. Förutom de 20 vanliga lektionerna per vecka har du 10 tillvalslektioner per vecka. Dessa väljer du själv från det utbud som finns.

Kommentar: För att läsa denna kurs kommer du att behöva ansöka om studentvisum och vi behöver då din anmälan cirka 2-3 månader innan kursstart. Vi ger dig mer information om visumprocessen när du är anmäld. Kursen är studiemedelsberättigad från 13 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs 30 hos EC San Francisco CSN
Fantastisk stad jag kan rekommendera till alla. Finns något för alla och en mer europeisk känsla jämfört med andra delar av USA. Filip Elfström

Boende på EC San Francisco

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet standard

Monroe Aparthotel ligger i en viktoriansk byggnad från 1906 i området Pacific Heights. Det tar cirka 15 minuter med kollektivtrafiken till skolan. Du bor i eget rum och delar gemensamma utrymmen. Om du reser med en kompis kan ni boka dubbelrum, kontakta oss för priser.

Du har frukost och middag inkluderat. En typisk frukost bestående av ägg, frukt, toast, flingor och kaffe/te erbjuds måndag till lördag. På söndagar erbjuds kontinental frukost och brunch. Menyn för middagen ändras varje dag och samtliga måltider äts i matsalen. Du måste boka minst 2 veckor på detta boende. Incheckning sker på lördag före kursstart och du lämnar boendet lördag efter avslutad kurs.

Anmälan EC San Francisco med Delad lägenhet standard

Studentresidens Comfort

Residens Columbus är ett nyrenoverat historiskt boende som ligger endast 10 minuters promenad från skolan. På boendet bor det både internationella studenter och personer som inte studerar. Byggnaden i sig är över 100 år och har nu nyrenoverade badrum, ett fräscht gemensamt kök och tv-lounge. Incheckning sker lördag före kursen börjar och du lämnar boendet lördag efter kursslut. Du kan boka dubbelrum om du reser i sällskap, kontakta oss för priser.

Högsäsongstillägg tillkommer under perioder 13 juni-26 september 2020. Kontakta oss så berättar vi mer

Anmälan EC San Francisco med Studentresidens Comfort

Värdfamilj med frukost

Du bor i ett enkelrum hos en amerikansk familj med frukost. Om ni är två som reser tillsammans kan ni dela rum, kontakta oss för priser. Badrum och övriga utrymmen delas med de andra i familjen. Lakan och handdukar ingår, och i de flesta familjer har du tillgång till Internet.

Familjerna bor normalt på 45-60 minuters avstånd från skolan med kollektivtrafik. Det går alltid att ta sig med kollektivtrafik till skolan, men räkna med runt 60-200 USD (ca 1980 kr) per månad för ett åkkort.

Under perioden 16/6-15/9 utgår ett sommartillägg på 10 USD (ca 100 kr) per vecka för enkelrum.

Anmälan EC San Francisco med Värdfamilj med frukost

Studieorter » Engelska » San Francisco » EC San Francisco

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor