Språkresor till Miami

Miami - en storstad med palmkantade gator, pudervita stränder, restauranger, shopping och nöjen i överflöd. Miamis tropiska klimat i kombination med vita stränder och palmer med låg skuggfaktor gör dig inte bara brun utan också ofantligt nöjd. För den vinterfrusne svensken kan miljöer som dessa göra vem som helst religiös. Miami Beach är nog Floridas mest kända badort och här är kändisfaktorn hög.

Ett rykte att leva upp till

Staden har, ända sedan tv-serien Miami Vice började sändas på 80-talet, ett rykte att leva upp till. Vilket i och för sig inte kräver mycket jobb. Här är rullskridskor på South Beach-promenaden i minimala shorts inte en myt, muskelberg marinerade i sololja HAR intagit stränderna och inte cash utan "Amex black" regerar. Strand och strandpromenaden är välbesökt av löpare, cyklister och övriga motionärer, att visa upp sig och synas är viktigt här. Men det är bara en modifierad, aningen plastig sanning. Miami är också en färgstark stad med spännande kultur influerad av Karibiens hetta.

Sportintresserad eller inte, det spelar mindre roll. Det är verkligen en speciell upplevelse att gå och titta på en stor match. För precis som i övriga USA är sport stort här och du kommer säkerligen höra snacket om fotbollslaget "Miami Dolphins" eller basketlaget "Miami Heat". I shoppingväg finns det något för alla stora kedjor, små designbutiker och märkliga specialbutiker. Det är också i Miami som di hittar Floridas största shoppinggalleria. Sawgrass MIlls har över 370 butiker!


Kubanska rytmer

Stadsdelen "Little Havanna" är precis som namnet antyder platsen att vara på om du vill uppleva kubanska rytmer. I denna del av Miami känns USA långt borta och Kuba desto närmare, vilket är en trevlig omväxling. Cigarrer, rom och exotisk salsa tar med dig på en resa du sent ska glömma.

Welcome to Miami!

Språkskolor i Miami

EC Miami

Läs mitt på Lincoln Road, ett stenkast från stranden i Miami South Beach.

Skolor » Engelska » Miami

- Läs mer här »