Språkresor till Elba

Som en prunkande grön trädgård i azurblått hav ligger denna italienska pärla i gyttret av den toscanska skärgården – ön Elba är känd för Napoleons år i fångenskap och sina oändligt vackra landskap.

Oändlig naturupplevelse

Elba är störst, både när det gäller invånare, storlek och popularitet i den toscanska skärgården och är landets tredje största ö efter Sicilien och Sardinien. Ön är en naturupplevelse utan slut, läckra stränder som vetter mot det blåaste av vatten och gröna berg och kullar reser sig från ön där du kan uppleva riktigt utmanande vandringar. Små pittoreska fiskebyar avlöser varandra likt ett pärlband längs kusten.

Toscanskt klimat

Om du tar kabinbanan till berget Capannes topp får du ta del av en magnifik utsikt över hela Elba och beskåda de många eukalyptusträden som är en del av öns gröna själ. Klimatet är vänligt och behagligt med svalkande fläktar från Medelhavet. Från fastlandet på Italiens västkust i regionen kallad Toscana tar det en timme med färja ut till ön.

Marin nationalpark

Elba är kanske mest känd för att Napoleon satt ett år i fångenskap på ön vilket gör att historien aldrig är långt borta här. Elba är en del av Europas största marina nationalpark Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano vilken är en av anledningarna till att just denna skärgård är så välbevarad.

Språkskolor i Elba

Centro Fiorenza

Skola i avkopplande miljö på fyrstjärnigt hotell i mysig fiskeby.

Skolor » Italienska » Elba

- Läs mer här »