Språkresor till Florens

Att Florens tävlar om titeln som världens vackraste stad är inte alls förvånande. Allt i Florens har en estetisk ådra och själ. Det är inte bara de storartade museibyggnaderna, palatsen, kyrkorna och broarna som imponerar och fascinerar, utan också varje husport, gränd, fontän och trappa har sin egen helt oemotståndliga skönhet. Det är i Florens de allra största konstnärerna som Rafael, Botticelli, Michelangelo, och Donatello har inspirerats, en vetskap som ger staden en alldeles speciell karaktär.

Lantligt lugn och pulserande liv

Florens är från början en lantlig stad vars lugn och gästvänlighet fortfarande finns kvar även om staden har utvecklats till en pulserande, trafiktät och högst levande organism. Mat är en helig del av vardagen i Florens så när du besöker en av de hundratals trattorierna för att testa regionens specialiteter, ta god tid på dig och njut för att uppnå optimal toscansk känsla.

Med känsla för design

Florentinarna är födda i stadens skönhet, vilket kan förklara det utbredda intresset för designkläder av högsta klass och kvalitet. De största italienska märkena har butiker här och de kullerstensbeklädda gränderna fungerar som catwalks för Florens invånare som med en oklanderlig känsla för detaljer smyckar staden och gör den, om möjligt, ännu vackrare.

Förutom att du enkelt kan utforska Toscanas charmiga landsbygd är Milano, vackra ön Elba och det lutande tornet i Pisa platser du kan göra utflykter till på en dagsresa från Florens.

Språkskolor i Florens

Centro Fiorenza

Mycket hög kvalitet. Senior- och företagskurser. Vackert läge intill Ponte Vecchio.

Skolor » Italienska » Florens

- Läs mer här »