Språkresor till Auckland

uckland är byggd på nedsläckta vulkaner och sträcker sig över fler än 50 öar. Omgiven av hav är den gudomligt vacker, och kontrasten med omgivningarnas grönskimrande oaser är en stor upplevelse. På maori kallas Auckland "Tamaki Makau Rau": de 1000 älskarnas stad, eftersom alla vill ha den och många har erövrat den.

Det moderna Auckland grundades 1840 då ett antal maorihövdingar skrev på ett avtal och godkände grundandet av Auckland som landets huvudstad av de europeiska kolonisatörerna. Ända sedan dess har Auckland varit en genuint internationell stad med stora influenser från såväl Europa som Asien, och den har sakta vuxit till att i dag ha cirka 1,3 miljoner invånare.

Viner, inte bara på sydön

Det är kanske inte alla som vet att Auckland producerar flera viner av hög kvalitet. I Auckland med omnejd finns över 80 vinodlingar, och en del av de större gårdarna har egna restauranger där man kan äta gott och avnjuta vin mitt bland druvorna. Aucklands kök håller också världsklass och de egna skaldjursspecialiteterna går under beteckningen "Pacific rim" på grund av sin mix av asiatiska och stilla havs-smaker.

Aucklandborna är väldigt förtjusta i sport

Eftersom Auckland är en hamnstad omgiven av vatten erbjuder den en mängd möjligheter till diverse vattensporter. Inte minst vindsurfning, kajak och båtturer är populära fritidssysselsättningar, och om du har tur får du se valar och delfiner i Hauraki-gulfen. Att äga en båt är nästan lika självklart som att äga en bil och det finns över 100 stränder att bli förälskad i. På sommaren går man naturligtvis på cricket i timtals, och på vintern är det rugby som gäller.


Jobba på Nya Zeeland efter dina språkstudier.

Har du planer på att stanna kvar och jobba på Nya Zeeland efter dina studier? Blueberry Språkresor erbjuder även Working Holiday på Nya Zeeland som ger dig möjlighet att jobba och tjäna pengar. Klicka här för mer information

Språkskolor i Auckland

Languages International

Toppskola med hög klass på allt från undervisning till fritid.

Skolor » Engelska » Auckland

Saknar du värmen? - Fira jul & nyår med rabatterat pris i Australien! - Läs mer här »