Språkresor till Valencia

Valencia är med sina cirka 800 000 invånare Spaniens tredje största stad och har ett fantastiskt läge mitt på Spaniens östkust. Här råder en härlig storstadspuls och det fantastiska klimatet erbjuder runt 320 (!) soldagar om året.

Valencia ligger längs Costa del Azahar, apelsinblomskusten, ett namn som kommer av de många citrusfruktodlingar som finns i området. När apelsinträden står i blom anar man en ljuvlig doft av citrus i hela staden. Tack vare sitt läge vid kusten bjuder Valencia på vackra stränder som är som gjorda för sol och bad.

En studentstad med festivaler året om

Valencia är en av de större universitetsstäderna i Spanien. Hit kommer studenter från både Spanien och resten av världen, vilket gör student- och nattlivet vibrerande. En dröm för språkstudenten! Valenciaborna är kända för sina många festivaler och fyrverkerier i världsklass. Det är inte ovanligt att man tillbringar ett helt år med att bygga konstverk av fyrverkeripjäser som sedan brinner upp under en enda kväll. Valencia är värd för en av de mest berömda festivalerna i Spanien: " Las Fallas", med start den 19:e mars varje år, som firas för att hylla vårens ankomst. Det är ett spektakel man inte bör missa, med musik, mat och fyrverkerier i massor. På karnevalens sista dag bränner man upp enorma pappfigurer.

Här föddes paellan

Las Fallas är bara en av många festivaler som ordnas i Valencia med omnejd. Värd att omnämnas är också den lite udda "La Tomatina", tomatfestivalen då folk samlas bland annat för att kasta tomater på varandra. Med undantag för La Tomatina så kastar man annars inte bort mat i Valencia – den avnjuter man. Spaniens nationalrätt paella kommer ursprungligen från Valenciaregionen, och här är man mycket stolt över sina speciella paellavarianter som görs på ris och allt från skaldjur och grönsaker till kyckling och kanin.

Språkskolor i Valencia

Don Quijote Valencia

Trevligt läge i Valencias kulturkvarter.

Enforex Valencia

Språkskola på universitetsområdet i Valencia.

International House Valencia

Charmig skola mitt i centrum av Valencia.

Skolor » Spanska » Valencia

- Läs mer här »