Språkresor till Barcelona

Barcelona utövar sin magiska dragningskraft på ungdomar och studerande från hela världen. Det är staden som nog aldrig riktigt sover, och det kan tyckas som att allt utgår från Plaza Catalunya och gågatan La Rambla.

Studenternas stad redan på 1400-talet

Universitat de Barcelona grundades redan 1450 och sedan dess har studenterna präglat staden. Här finns såväl stora universitet som mindre specialinriktade college med huvudfokus på ämnen som Design och Business. Många studenter stannar också här en termin eller två och pluggar spanska.

Från Gaudí till Messi

En av stadens mest kända profiler är arkitekten och konstnären Gaudí. Den oavslutade katedralen La Sagrada Familia är hans verk och lite här och var i staden visar hans byggnader och konstverk upp sig i all sin glans. Än i dag blomstrar kulturlivet, även om dagens ikoner ofta sysslar med fotboll eller mode. Om du har tur kan du lyckas få tag på biljetter till El Clásico, kampen mellan ärkerivalerna FC Barcelona och Real Madrid - något av det mäktigaste ett fotbollsfan kan uppleva.


Strandliv och skidåkning

Några tunnelbanestationer från centrum ligger Barceloneta med sina härliga stränder och långa utenätter. Norr om Barcelona ligger Pyrenéerna och avståndet upp till Frankrike är inte stort. Du har med andra ord möjlighet till både skidåkning och bad beroende på vilken säsong du väljer. I närheten ligger också orter som Sitges, Figueras, Empuries, Tarragona och Girona - alla värda ett besök.

Språkskolor i Barcelona

BCN Languages

En personlig skola i Gracia med bra studentservice med få svenska studenter.

Don Quijote Barcelona

Toppmodern skola i centrala Barcelona.

Enforex Barcelona

Språkskola i centrum med fin takterass.

Speakeasy BCN

Språkskolan som ligger i Barcelonas centrum, nära Plaza Catalunya och La Rambla, omringad av butiker och restauranger.

Skolor » Spanska » Barcelona

- Läs mer här »