Don Quijote Granada

Centralt belägen skola i Granada. Går att kombinera med andra orter.

“Granada ar en underbar stad, precis lagom stor med promenadavstånd till det mesta. Lärarna var inspirerande och kunniga. Jag är otroligt nöjd med lärarna! Ellinor Nordström
Ring Kristina Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Don Quijote är en stor språkskoleorganisation med skolor på sex orter i Spanien (Madrid, Barcelona, Valencia, Granada, Salamanca och Teneriffa). Deras skolor tillhör de mest välkända skolorna i den spansktalande världen och åtnjuter ett ypperligt rykte, hög kvalitet och lång erfarenhet av att undervisa spanska för utländska studenter. De satsar på små undervisningsgrupper, egenproducerad kurslitteratur, dynamisk undervisning och roliga fritidsaktiviteter. De lägger också stor vikt vid den kulturella upplevelsen: i alla kurser ingår bonuslektioner om aktuella ämnen i den spansktalande världen, där lärarna berättar om sin specialitet, så som nattliv, konsthistoria, film, politik och matlagning.

Skolan i Granada

Skolan i Granada ligger centralt i staden, bara tre minuter från Palacio de Congresos. Den har en egen byggnad på flera våningar med många små caféer och barer runtomkring, där man kan köpa sig en kaffe och macka i pausen eller äta tapas efter lektionerna. Skolbyggnaden är utrustad med både centralvärme och luftkonditionering, vilket är uppskattat av studenterna året runt.

På fritiden

I kurspriset ingår kurslitteratur och stadsrundtur. Du har även tillgång till multimediarum med Internet, digitalkameror, scanner m.m. Wi-Fi finns i skolans lokaler. Under veckorna ordnar skolan olika aktiviteter som filmvisningar, föreläsningar, sport eller besök av olika slag i staden. Guidade utflykter arrangeras också till intressanta platser i regionen till självkostnadspris.

Läs i flera städer!

En spännande möjlighet som många studenter nappar på är att du kan kombinera flera av Don Quijotes kursorter under en och samma kursperiod. Enda kravet är att man stannar minst två veckor på varje plats. Då de olika skolorna använder sig av samma kursupplägg är det smidigt att byta ort, då du bara hoppar in i motsvarande klass på nästa skola. Ett perfekt alternativ om du vill uppleva olika delar av Spanien! Kontakta oss för mer information.

Fakta om Don Quijote Granada

Minimiålder
17 år
Transfer
Transfer från Granada flygplats kostar 85 EUR (ca 920 kr) och från Malaga flygplats 225 EUR (ca 2430 kr)
Lov
2019: 12/10, 1/11, 6/12, 8/12, 25/12. 2020: 1-2/1, 6/1, 28/2, 9-10/4, 1/5, 20/6, 15/8, 12/10, 1-2/11, 6-7/12, 8/12, 25/12. Dagar som går bort pga helg ersätts ej (enda undantag om 2 helgdagar infaller i samma vecka - då ersätts en dag via fler lektioner andra dagar)

Språkkurser och priser för Don Quijote Granada

“Det jag älskar med Spanien är framförallt människorna! De är så intresserade och pratar mer än gärna spanska med en.”

Kontakta Kristina

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Don Quijote Granada.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs 25 (Intensive 25) CSN

Längd: 2-11 veckor
Min. ålder: 17

Startdatum: Varje måndag (även för nybörjare).

Du har 20+5 lektioner (à 55 minuter) per vecka i grupper på högst 8 studenter. Av dessa är 20 rena språklektioner. Sedan erbjuds en valfri extralektion varje dag som ägnas åt aktuella ämnen inom den spansktalande världen som kultur, politik, litteratur, historia, sport, mat och vin. Exempel på ämnen som tas upp är: Spansk litteratur, Uttal, Granada om natten, Vinkurs m.m. Dessa lektioner är informella, med stort utrymme för frågor och diskussion, och ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om spansk och latinamerikansk kultur samt praktisera dina nyvunna språkkunskaper.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kostnad för kursslitteratur på 35 EUR (ca 380 kr) per nivå tillkommer.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs 25 hos Don Quijote Granada CSN

Terminskurs (Intensive 25) CSN

Längd: 12-36 veckor
Min. ålder: 17

Startdatum: Varje måndag (även för nybörjare).

Du har 20+5 lektioner (à 55 minuter) per vecka i grupper på högst 8 studenter. Av dessa är 20 rena språklektioner. Sedan erbjuds en valfri extralektion varje dag som ägnas åt aktuella ämnen inom den spansktalande världen som kultur, politik, litteratur, historia, sport, mat och vin. Exempel på ämnen som tas upp är: Spansk litteratur, Uttal, Granada om natten,Vinkurs m.m. Dessa lektioner är informella, med stort utrymme för frågor och diskussion, och ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om spansk och latinamerikansk kultur samt praktisera dina nyvunna språkkunskaper.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad. Kurslitteratur tillkommer med 35 EUR (ca 380 kr) per nivå.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Terminskurs hos Don Quijote Granada CSN

Intensivkurs (Super intensive 30) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 17

Startdatum: Varje måndag (även för nybörjare).

Du har 20+5+5 lektioner (à 55 minuter) per vecka i grupper på högst 8 studenter. Av dessa är 20 rena språklektioner. Därefter har du 5 kultur- och konversationslektioner och sedan 5 semi-privata lektioner i grupper om max 4 studenter.

Lektionerna i kultur och konversation ägnas åt aktuella ämnen inom den spansktalande världen som kultur, politik, litteratur, historia, sport, mat och vin. Exempel på ämnen som tas upp är: Spansk litteratur, Uttal, Söka jobb i Barcelona, Vinkurs m.m. Dessa lektioner är informella, med stort utrymme för frågor och diskussion, och ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om spansk och latinamerikansk kultur samt praktisera dina nyvunna språkkunskaper. Dessa lektioner har högst 16 studenter per grupp.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kostnad för kursslitteratur på 35 EUR (ca 380 kr) per nivå tillkommer på plats.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Don Quijote Granada CSN

Individuell kurs (One to One 20) CSN

Längd: 1 vecka och uppåt
Min. ålder: 17

Startdatum: Valfri dag.

Du har 20 privatlektioner (à 55 minuter) med egen lärare. En perfekt kurs för dig som har lite tid eller specifika önskemål om vad just du behöver öva på.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor. Kostnad för kursslitteratur på 35 EUR (ca 380 kr) per nivå tillkommer på plats.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Individuell kurs hos Don Quijote Granada CSN
Jag bestämde mig då för att lämna Sverige för att lära mig det jag tycker är det vackraste språket; spanskan.Björn - Läs berättelsen här
Granada ar en underbar stad, precis lagom stor med promenadavstånd till det mesta. Lärarna var inspirerande och kunniga. Jag är otroligt nöjd med lärarna! Ellinor Nordström

Boende på Don Quijote Granada

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet

Du bor i en lägenhet med andra studenter. Du har dubbel- eller enkelrum och delar kök och badrum med de andra i lägenheten. I lägenheten finns TV och tvättmaskin. En uppsättning lakan ingår. Vid ankomst betalar du en deposition på cirka 150 EUR (ca 1620 kr) som återfås vid hemresa förutsatt att du inte orsakat några skador. Wi-Fi finns tillgängligt. Lägenheterna har max 30 minuters restid till skolan. Kontakta oss för priser för dubbelrum.

Anmälan Don Quijote Granada med Delad lägenhet

Familj halvpension

Du bor hos en spansk familj. Du kan välja mellan dubbel- och enkelrum samt halvpension eller helpension. I priset ingår halvpension. Önskar du frukost eller helpension, kontakta oss för priser. Lakan och tvättservice en gång i veckan ingår. Wi-Fi finns hos familjen. Kontakta oss för priser för dubbelrum.

Anmälan Don Quijote Granada med Familj halvpension

Skolans residens

Du bor i dubbel- eller enkelrum på skolans residens med frukost inkluderad. Residenset ligger i en renoverad hotellbyggnad med en stor terrass. Du promenerar enkelt till skolan på cirka 15-20 minuter. Lakan och städning av allmänna utrymmen ingår. Tillägg för halvpension i enkel-/dubbelrum är 30 EUR (ca 325 kr) per vecka och för helpension 60 EUR (ca 650 kr) per vecka. Tillgång till kök finns om du föredrar att laga egen mat. Vid ankomst betalar du en deposition på 150 EUR (ca 1620 kr) som återfås vid hemresa förutsatt att du inte orsakat några skador. Kontakta oss för pris för dubbelrum.

Anmälan Don Quijote Granada med Skolans residens

Studieorter » Spanska » Granada » Don Quijote Granada

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor