Språkresor till Granada

I skuggan av Sierra Nevadas snöklädda sluttningar ligger Morernas Granada. Redan på 800-talet startade den historiska och kulturella influensen från morerna, och Granada var också den sista staden som föll år 1492 till Isabel av Kastilien och Ferdinand av Aragon (Los Reyes Católicos).

Under 1400-talet byggdes det vackra Alhambra ett fantastiskt byggnadsverk som består av fästningar och palats sammanflätade av vackra trädgårdar och rinnande vatten i form av dammar och fontäner.

På sluttningen mittemot Alhambra ligger Albaicin den gamla moriska kasbahn, en fascinerande labyrint av smala gator och vita hus med dolda innergårdar kända som "cármenes". Härifrån har man en fantastisk utsikt mot Alhambra. I norr är ytterligare en kulle, Sacromonte som är känd för sina grottboningar där en gång Granadas stora zigenarbefolkning bodde.

Spaniens tredje största studentstad

Granada är även Spaniens tredje största universitetsstad och det finns mycket att göra. På klubbar, konserter, tapasbarer och restauranger träffas studenter och ungdomar från hela världen. Du kan åka skidor i bergen och samma dag bada i Medelhavet som ligger på en dryg timmes avstånd med buss. Populära ställen att åka till vid kusten är Almuñecar och Nerja, eller Málaga, Ronda, Cordoba och Sevilla som heller inte är så långt borta.

Språkskolor i Granada

Don Quijote Granada

Centralt belägen skola i Granada. Går att kombinera med andra orter.

Skolor » Spanska » Granada

- Läs mer här »