Språkresor till Mallorca

Mallorca är den mest populära turistdestinationen i Europa, dit mängder av människor kommer för att njuta av de vackra stränderna, klimatet, naturen, maten och öbornas gästvänlighet. Det är dock få som känner till att Mallorca har så mycket mer att erbjuda än stränder och pooler, och att det finns goda möjligheter att kombinera sol och bad med högklassiga studier i spanska.

Med sina 680 000 invånare är Mallorca den största av de baleariska öarna som också inkluderar Menorca och Ibiza, och ligger mellan Baleariska havet och Medelhavet öster om Spaniens fastland. Ön har ett Medelhavsklimat och åtnjuter över 300 soldagar om året, vilka lokalbefolkningen och turisterna gärna tillbringar på stränderna av vit sand som sträcker sig runt ön, eller i det klarblåa havet.

Något för alla

Mallorca må vara känt som stället man åker till för att sola, bada och festa, vilket det finns goda möjligheter till, men det är också ön som har något för alla, och där det alltid finns något att göra. Här finns t.ex. oräkneliga restauranger, barer, caféer och nattklubbar för dem som vill äta gott och roa sig kungligt. Den historie- och kulturintresserade kan också få sitt lystmäte genom att besöka något av de många museer som berättar om ön och dess historia, som daterar till urgamla tider med rester av romerska och arabiska civilisationer, eller ett konstgalleri som t.ex. Museu d'Art Espanyol Contemporani som har verk av bland andra Picasso, Miró och Dalí.

En annan sida av Mallorca

Vill man ge sig ut på upptäcktsfärd kan man åka runt på ön till små byar som är relativt oexploaterade, besöka isolerade kyrkor på bergstoppar, vandra, cykla eller klättra i bergen. Man kan också utöva alla sorters vattensport, spela golf, se Europas största samling av hajar på "Marineland", ta en guidad tur i de underjordiska grottorna där Mallorcas tidiga invånare bodde, och mycket mer. Det är också lätt att ta sig till Menorca och Ibiza med färja i fall man vill utforska någon av de öarna.

Språkskolor i Mallorca

International House Palma

Ljusa klassrum i Palmas historiska centrum.

Skolor » Spanska » Mallorca

- Läs mer här »