Språkresor till Salamanca

Letar du efter Spaniens bästa studentliv? Då har du hittat din stad: Salamanca! Här, på världens tredje äldsta universitet, läser över 50 000 studenter som tillsammans med språkstudenterna intar staden och skapar en unik känsla av gemenskap bland såväl spanska som utländska studenter.

Det spanska språkets vagga

Salamanca ligger i regionen Castilla y León, ett par timmars resa från Madrid och nära gränsen till Portugal. Det är denna region det spanska språket sägs härstamma från, och än i dag pratas den renaste spanskan här. Detta har gjort Salamanca till en av de mest populära städerna att studera spanska i. Det Salamanca saknar i form av kust tar det igen i form av kultur, anor och studentliv.

Spaniens svar på Oxford

Med över 50 000 studenter i staden, varav cirka 5000 är internationella, är det svårt att undvika att träffa nya människor under din tid här; inte minst spanjorer, vilket brukar göra underverk för spanskan. Lagom stort och ett fantastiskt Plaza Major där kvällen ofta både påbörjas och avslutas. Ett stort kvadratiskt torg, där människor under många århundraden lojt har tillbringat kvällstimmarna. Två längre utflykter som är givna under tiden i Salamanca är de till Madrid och Portugal. Om du kan slita dig från staden som tar dig till sitt hjärta förstås…

Språkskolor i Salamanca

Don Quijote Salamanca

Språkskola i vacker byggnad med trädgård.

Skolor » Spanska » Salamanca

- Läs mer här »