Språkresor till Madrid

Madrid är en världsstad med över 4 miljoner invånare. Det är Spaniens huvudstad sedan 1561 då Filip II beslöt att göra den då okända småstaden till sitt centrum. En stad med spännande arkitektur: de gamla stolta och pompösa byggnaderna sida vid sida med spännande moderna uppstickare.

Här har varje kvarter sin alldeles egna stil. Överallt finns det pubar, tapasbarer, discon och biografer. I vilken annan stad kan det bli trafikstockning klockan 4 på morgonen? Efter att ha varit en lugn stad där mycket var förbjudet under Franco-tiden tar nu Madridborna revansch och staden stänger aldrig riktigt ner på natten.

Paseo del Prado

Staden har många berömda museer men mest berömd är nog Pradomuseet med en av världens främsta konstsamlingar. Pablo Picassos målning Guernica finner du dock på Museo Reina Sofia. En oas i allt brus är Retiroparken med sina 120 hektar och över 15 000 träd.

Utflykter

Utanför staden finns det berömda palatset El Escorial där många av Spaniens kungar är begravda. Under sommaren blir det alltid några dagar då luften dallrar av värme och endast en dåre dröjer sig kvar i hettan. Då är det dags för utflykter och inom cirka en timmes radie ligger Avila, Segovia, Toledo, Aranjuez...

Språkskolor i Madrid

Don Quijote Madrid

Modern språkskola nära Gran Via. Går att kombinera med andra orter i Spanien.

Enforex Madrid

Nyrenoverad språkskola med möjlighet till spåkutbyte med spanjorer.

Skolor » Spanska » Madrid

- Läs mer här »