Språkresor till Nerja

Nerja är en fantastiskt mysig liten kustort som ligger en knapp timme öster om Málaga på den spanska solkusten i Andalusien. Med 16 kilometer kust, stränder av vit pudersand och kristallklart vatten, 3500 soltimmar om året och en temperatur på runt 30 grader på sommaren och över 15 grader på vintern är Nerja ett paradis för sol- och baddyrkare.

Som många av städerna i Andalusien har Nerja arabiska rötter. Namnet kommer från arabiskans "Naricha" som betyder "överflödiga källor". En gång i tiden var det en sömnig jordbruks- och fiskeby, men sedan turisterna började hitta hit har befolkningen växt till runt 20 000. Samtidigt har Nerja dock lyckats undvika att exploateras med hård bebyggelse, och stora delar av staden har kvar samma utseende och vackra karaktär som i svunnen tid. Detta gäller inte minst de gamla stadskvarteren där man finner små vindlande gator och gränder med vittvättade hus där blommorna pryder balkongerna smidda i järn.

Europas balkong

Hjärtat av staden är "el Balcón de Europa", en maffig promenadsträcka längs en stupande klippkant. Här låg det en gång i tiden ett moriskt palats, och man har här en svindlande utsikt över stränderna, Medelhavet och de blå bergen tillhörande bergskedjan Sierra Almijara. Det finns otroligt mycket att se och göra i Nerja. Sol och bad är de mest självklara aktiviteterna, och tack vare sitt läge vid kusten kan du här utöva alla tänkbara sorters vattensport så som vattenskidor, dykning och segling.


Spektakulär mat och coola grottor

Staden har också ett utmärkt medelhavskök med mycket fisk och skaldjur. Nyfångad torsk med ljummen honungsomelett står överst i en fantastisk lista över specialiteter som området generöst bjuder på. Den mest spektakulära turistattraktionen är ändå Nerjas grottor, tre kilometer från centrum. De är kända som några av de vackraste grottorna i Europa och innehåller bl.a. grottmålningar som är över 20 000 år gamla och andra förhistoriska arkeologiska fynd. En av de enorma grottorna har blivit omvandlad till en konsertarena dit människor vallfärdar om somrarna för att få en sällsynt mäktig upplevelse av musik och skådespel.

Språkskolor i Nerja

Escuela de Idiomas

Vacker språkskola ett stenkast från stranden. Erbjuder 50+kurser.

Skolor » Spanska » Nerja

- Läs mer här »