Språkresor till Tarragona

Tarragona är strand. Tarragona är sol och bad. Tarragona är Kataloniens kanske mysigaste stad och bara en timme från Barcelona.

När man ska beskriva Tarragona måste man nästan börja med de läckra stränderna. För här finns flera stycken och en ligger mitt i staden, med det inbjudande namnet Miracle. Här man kan ta ett dopp direkt efter dagens lektioner, läsa läxor i en solstol samtidigt som man bättrar på sin solbränna, och kanske göra avbrott för lite volleybollspel.

Barcelonas lillasyster

Tarragona, med knappt 200 000 invånare, är Kataloniens näst mest kända stad efter storasystern Barcelona. Det som är så perfekt är att man kan njuta av lugnet, stränderna och den mysiga atmosfären i Tarragona till vardags. När man behöver se något annat eller vill uppleva storstaden, då är det bara en knapp timmes reväg till Barcelonas city. Det finns dock massor med saker att göra i Tarragona, inte minst på sommaren. Om man tröttnar på stranden (tröttna på stranden! Qué?) går det fint att strosa längs shoppinggatan Rambla Nova mumsandes på en churro...

Närhet till allt

I Tarragona är det nära till allt. Som sagt, inte ens Barcelona är långt därifrån. Man promenerar från skolan till stranden till residenset till affären. Om man orkar under de varma sommarmånaderna förstås. För räkna med behagliga temperaturer hela maj till och med september, så där så att man ogärna åker därifrån. Kanske dags att åka tillbaka redan nästa sommar?

Språkskolor i Tarragona

IH Tarragona 13-17

Läs spanska och njut av några av Spaniens finaste stränder utanför den mysiga orten Tarragona på Guldkusten i östra Spanien.

Skolor » Spanska » Tarragona

- Läs mer här »