Språkresor till Cadiz

Med småstadscharm och andalusisk gemytlighet tar Cádiz dig till oanade höjder.

På tippen av Andalusien, så långt söderut du kommer i Spanien, ligger lilla Cádiz. En hamnstad där den gamla delen av staden med sina bländvita byggnader av morisk stil och trånga kullerstengator kan charma byxan av de flesta. Med ett invånarantal på cirka 150 000 är staden tillräckligt stor för att ha ett bra utbud av barer, museer och butiker men samtidigt liten nog för att förbli gemytlig och genuint andalusisk. Kombinationen av att du fortfarande kan välja och vraka mellan ställen att inta din cerveza och tapas på och samtidigt få den lunkande småstadskänslan är oslagbar.

Gemenskap på stranden

Cádiz fantastiska stränder är inte bara skimrande vit sand som sträcker sig 260 kilometer längs kusten med möjlighet till sol och bad, nej det är även en plats för människor, lokalbor som studenter, att umgås med vänner och kanske finna nya. Den öppna och avslappnade atmosfären i staden gör att det är lätt att bli en del av gemenskapen.

Karneval i frihetens tecken

Hemma i Sverige är februari kanske inte den mest färgstarka månaden, glöm det i Cádiz! Den mest berömda, färgsprakande och gladaste karnevalen går nämligen av stapeln just då; traditionellt sett en protest från folket mot förbud av alla sorter och för ett mer liberalt samhälle. Än i dag kan du under festivalen lyssna på satirsiska sånger som hyllar folkets frihet att uttrycka sig under dans och spex.

Språkskolor i Cadiz

CLIC Cadiz

En modern skola med hög kvalitet i allt.

Skolor » Spanska » Cadiz

- Läs mer här »