Språkresor till Alicante

Alicante är den sydligaste provinsen i regionen Valencia och medeltemperaturen under året är 18 grader. Med sina långa stränder och sitt inbäddande och skyddande läge mot bergen är det här en stad som lockar till att stanna länge, ofta så länge att spanskan faktiskt börjar flyta på riktigt bra. Och till att komma tillbaka när språket börjar leka tafatt och du förlorar för många gånger.

Ljusets stad

Romarna kallade staden de byggde här för Lucentum, ljusets stad, och många konstnärer dras hit för att uppleva och avbilda det speciella ljus och skimmer som staden så frikostigt ger.

Staden Alicante har en tretusenårig historia. De första bosättarna slog sig ner på sluttningarna av höjden Benacantil som idag härbärgerar fästningen Santa Bárbara. Dagens stad började byggas på allvar av morerna och sedan dess har Alicante, precis som många andra kuststäder i Spanien, upplevt en spännande historia med många krig och belägringar. På 1850-talet kom järnvägen och staden blev en viktig transportled mellan havet och det inre Spanien. I dag har Alicante cirka 300 000 invånare.

El Barrio

På kvällarna är det i den gamla delen av staden som folkvimlet dröjer sig kvar. Barer, caféer, tavernor, cervecerías, mesones – du väljer efter humör och sinnesstämning. Musiken lugnar och eggar, från salsa och sevillanas till jazz, rock och indiepop. På sommaren delar sig folkvimlet och många hamnar på stranden Playa de San Juan där de trötta nattugglorna brukar mötas av de första morgonbadarna.

Fiesta värdig sitt namn

Den viktigaste och största av årets alla fester är "Les Fogueres de Sant Joan" som hålls i slutet av juni. Dussintals figurer av trä och papp ställs upp överallt i staden. Figurerna speglar humor, satir och kritik. På natten den 24 juni bränner man alla figurer efter ett stort fyrverkeri. Festen fortsätter dock till 29 juni tillsammans med en annan festival, "Feast of San Pedro", med stora processioner och musik och dans varje natt.

Språkskolor i Alicante

Colegio Internacional

Mycket prisvärd skola och boende med engagerade lärare.

Skolor » Spanska » Alicante

- Läs mer här »