Språkresor till Teneriffa

Teneriffa är den största ön i ögruppen Kanarieöarna som tillhör Spanien men ligger utanför nordvästra Afrika. Det är en attraktiv ö att besöka, men relativt genuin. Teneriffa har 220 000 invånare och ett klimat som är behagligt hela året om, med en medeltemperatur på 27 grader. Den eviga vårens ö!

Ön bildades för över sju miljoner år sedan och från början var det troligtvis tre olika öar. En vulkan som fick ett utbrott på över 6000 meter sammanfogade de tre öarna till en. Genom ön går en bergskedja med den berömda kratern Teide som är Spaniens högsta berg. Landskapet är spektakulärt och har genom årtusenden formats av sitt vulkaniska ursprung.

Vitt som snö och svart som aska

Teneriffa har härliga stränder med fin sand som växlar mellan vitt och svart på grund av lavaursprunget. Det är ett paradis för vindsurfning och dykning och naturligtvis för dig som vill ha lata dagar på stranden. Ön är härligt lummig med stor växtrikedom och det finns en mycket fin botanisk trädgård väl värd att besöka. Ön har också ett aquarium med pingviner! Teneriffaborna gillar att festa och varje år firas den berömda Teneriffakarnivalen över hela ön.

Språkskolor i Teneriffa

Don Quijote Tenerife

Språkskola nära stranden i Puerto de la Cruz.

Skolor » Spanska » Teneriffa

- Läs mer här »