Språkresor till Faro

Staden med den rika historien har drygt 50 000 invånare. I dag är det den största badorten på den långa vackra Algarvekusten med sina långa vita stränder och klippväggar.

Morerna var här på 700-talet och utvecklade Ossónoba (Faro) till en handelsstad. 1249 besegrades de av den portugisiske kungen Dom Afonso III. Under de följande århundradena blomstrade staden och blev det administrativa center för Algarve som det är än idag. 1596 förstördes staden delvis av Earl of Essex som med sina korsriddare var på väg till det heliga landet. De tog med sig en del böcker som idag finns i Bodlean Library i Oxford.

En vacker upplevelse

Med mycket gammal bebyggelse är det en upplevelse att befinna sig i Faro. Speciellt attraktiv är den gamla delen av staden som fortfarande idag är omgärdad av en romersk mur. I fiskehamnen kan du möta upp när fiskebåtarna kommer in under morgonen och välja nyfångade fiskar i stor mängd.

Regionen har förstås sitt eget rödvin och runt staden finns mängder av golfbanor av toppklass, semesterorter, tennisbanor, hotell och mycket mer.

Språkskolor i Faro

CIAL Faro

Avslappnade studier på Algarvekusten.

Skolor » Portugisiska » Faro

- Läs mer här »