KAI Japanese Language School

Vår populäraste skola i Tokyo med lång erfarenhet av västerländska studenter.

“KAI är en underbar skola med underbara lärare. Det är sjukt mycket enklare med Blueberry som hjälper dig hålla reda på vad som behöver göras och när. Stort tack! Emilio Spinetti
Ring Louise Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Vår mest populära språkskola i Tokyo, KAI, håller mycket hög kvalitet på sin undervisning. Man bedriver egen forskning om hur man som utlänning bäst lär sig japanska och man tar fram sina egna läromedel. Undervisningsgrupperna är lite mindre än på de flesta andra språkskolorna i Japan. KAI är en av två japanska språkskolor som är godkänd av den internationella kvalitetsorganisationen IALC som bl.a. ställer höga krav på skolornas akademiska standard. Skolan har anlitats av företag som IBM, Mercedez, Forex och den svenska ambassaden.

En bra skola för västerlänningar

Språkskolan har funnits sedan 1987. Ordet KAI är mångbottnat och betyder öppen, förståelse, värld, möte, hav och innovation. Betydelser som väl symboliserar skolans filosofi. Här finns det gott om personal som pratar bra engelska så det blir aldrig några kommunikationsproblem. Här läser studenter från upp till 40 olika länder. Cirka 40% är asiater och runt 60% är européer varav många svenskar. Man begränsar dock hur många studenter från en nationalitet som tas in till varje klass så ansök i tid om du är nybörjare. Maxkapaciteten är 220 studenter.

På termins- och ettårskursen använder KAI numera ett Digital Learning System där kursmaterialet är digitalt och iPad-hyra ingår i kursmaterialskostnaden.

Personlig skola mitt i Shinjuku

KAI är en fin skola som ligger vid stationen Shin-Okubo i populära Shinjukuområdet i västra Tokyo. Stationen har bara en uppgång som leder ut på Okubostreet. Ta till höger och följ gatan i knappt fem minuter så kommer du till KAI. Skolan ligger på tredje och fjärde våningen och har 13 olika klassrum samt Wi-Fi. Här har en inredningsdesigner få sätta färg på väggarna och skapat en mysig atmosfär. KAI har även ett annex ett par minuters promenad från skolan där en del lektioner hålls.

En station bort från Shin-Okubo ligger Shinjuku-stationen som är världens största tågstation sett till antalet resenärer per dag. I närområdet finns spektakulära skyskrapor och trånga gränder med mycket restauranger och barer. Östra Shinjuku och nöjesområdet Kabuchiko är ett mycket populärt område bland de som gillar att festa.

På fritiden

Skolan ordnar fritidsaktiviteter som barbeques, sumobrottning, tecermoni, fester och talartävlingar. Till självkostnadspris erbjuder man också olika kurser (t.ex. keramik, meditation eller japansk matlagning) och utflykter. Dessutom har man ett populärt program där man sammanför studenterna med vanliga Tokyobor så man får öva på att tala japanska med infödda japaner.

Tre skäl att studera Japanska på KAI Japanese Language School i Tokyo

När du ansöker till KAI Japanese Language School genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om KAI Japanese Language School

Minimiålder
16 år men majoriteten av studenterna är 19+.
Transfer
Skolan erbjuder upphämtning med egen chaufför från Tokyo Narita för 2935 kr. Åker ni två kostar det 1710 kr/person. Skolan har också en service där du betalar 340 kr/person där personalen som möter dig hjälper dig att boka biljett och förklarar hur du själv reser vidare på bästa sätt. Du betalar själv för tåg/buss/taxi-kostnad till din destination. Kontakta oss direkt för pris på upphämtning från Tokyo Haneda.
Lov
Ettårskursen, businesskursen och terminskurserna ges i fyra tioveckorsterminer per år. Däremellan är det lov. De har också lov på nationella helgdagar. Övriga kurser har inga lov.

Språkkurser och priser för 2017

“Jag har studerat och arbetat i Tokyo och Sapporo och har rest runt mycket i detta fascinerande och spännande land!”

Kontakta Louise

Här hittar du kurser och priser för språkskolan KAI Japanese Language School.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Terminskurs

Längd: 10-30 veckor

Startdatum: 11/1, 3/4, 26/6, 11/10 2018 samt snarlika datum för 2019. Den första dagen är en introduktionsdag sedan börjar undervisningen någon dag senare.

Du läser 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består vanligtvis av 10-15 studenter. Undervisningen fokuserar på alla de fyra språkfärdigheterna läsa, skriva, tala och lyssna. Även en del kulturlektioner ingår, då det japanska språket är tätt förknippat med landets kultur. Du bör börja bekanta dig med de japanska skriftspråken hiragana/katakana på egen hand före kursstart.

Kursen ges i 4 terminer à 10 veckor per år. Du väljer själv hur många terminer du vill läsa, det går dock inte att läsa halva terminer. Du kan önska för- eller eftermiddagslektioner.

LängdBara kurs
1017660
2032370
3048230

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst två terminer d.v.s. 20 veckor. KAI tillämpar ett s.k. digital learning system, KAI DLS, som körs på iPads. Kostnad för kursmaterialet är inräknad i kurspriset. Om du har en egen iPad Air (9,7 tums skärm eller större) från 2014 eller senare kan du normalt använda din egen iPad. Saknar du iPad får du hyra iPad av KAI för 730 kr per tioveckors termin.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att ansöka om studentvisum.

Om du inte har studentvisum får du vistas max 90 dagar i sträck i Japan, sedan måste du resa ut ur landet för att förnya ditt uppehållstillstånd med 90 dagar till.

Om du läser 20 veckor eller mer kan du ansöka om studentvisum mot en merkostnad på 3500 kronor som betalas in i samband med visumansökan. Observera att för att ansöka om studentvisum måste du ha gått ut gymnasiet.

KAI är en mycket populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. För att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig till oss senast 6 månader innan kursstart. Då hinner du med ansökan i god tid och vi ber skolan hålla en plats till dig. Kontakta oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende.

Anmälan Terminskurs hos KAI Japanese Language School CSN

Ettårskurs

Längd: 40 studieveckor (kan förlängas med ett år till)

Startdatum: 11/1, 3/4, 26/6, 11/10 2018 samt snarlika datum för 2019. Den första dagen är en introduktionsdag sedan börjar undervisningen någon dag senare.

Du läser 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består vanligtvis av 10-15 studenter. Undervisningen fokuserar på alla de fyra språkfärdigheterna läsa, skriva, tala och lyssna. Även en del kulturlektioner ingår, då det japanska språket är tätt förknippat med landets kultur. Du bör börja bekanta dig med skriftspråken hiragana/katakana på egen hand före kursstart.

Kursen ges i 4 terminer à 10 veckor per år. Du kan önska för- eller eftermiddagslektioner.

LängdBara kurs
Kursavgift55500
Inskrivningsavgift1440
Visumavgift3500
Materialavgift KAI DLS1460

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: KAI tillämpar ett s.k. digital learning system, KAI DLS, som körs på iPads. Om du har en egen iPad Air (9,7 tums skärm eller större) från 2014 eller senare kan du normalt använda din egen iPad. Saknar du iPad får du hyra iPad av KAI för 730 kr per tioveckors termin.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att ansöka om studentvisum.

Vid uppdelad betalning av kursavgift i halvårsbetalningar tillkommer KAIs uppdelningsavgift på 2920 kr.

KAI är en mycket populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. För att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig till oss senast 6 månader innan kursstart. Då hinner du med ansökan i god tid och vi ber skolan hålla en plats till dig. Kontakta oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende.

Anmälan Ettårskurs hos KAI Japanese Language School CSN

Normalkurs 15

Längd: 2-52 veckor

Startdatum: Rekommenderade startdatum 2018: 22/1, 19/2, 19/3, 16/4, 14/5, 11/6, 3/9, 1/10, 29/10, 26/11. Har du förkunskaper kan det gå att starta på andra datum. Se sommarkursen för start den 9/7 och 6/8.

Du läser 15 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består av max 10 studenter men snittet är 6 elever per klass. Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare och vill prova på att studera japanska i Japan. Fokus ligger till allra största del på konversation där du lär dig enklare fraser och grammatik. Textboken är romaniserad (skriven med vårt alfabet) på de lägre nivåerna om du önskar det. Du kan ofta välja mellan förmiddagslektioner, eftermiddagslektioner eller kvällslektioner.

Kursen ges i fyraveckorsblock, där varje block motsvarar en nivå. Det finns 7 nivåer totalt. Nivå 1-5 läses i block om 4 veckor medan nivå 6 och 7 läses i block om 16 veckor. För längre vistelser rekommenderar vi Termins- eller Ettårskursen.

LängdBara kurs
24690
36250
47920
815000
1221890
1323650
1628940

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Skriftspråket hiragana lärs normalt inte ut på denna kurs. Vill du lära dig hiragana erbjuds extralektioner á 80 kr/lektion, totalt 9 stycken under 4 veckors tid, för hiraganaundervisning.

Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst 13 veckor. För längre kurser rekommenderar vi dock Termins- eller Ettårskursen.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende. Om du läser normalkursen så att en del av kursen infaller under juli och/eller augusti går priset upp något då skolan tar ut en extra merkostnad.

Kursmaterial kostar 150 kr /nivå (vanligtvis 4 veckor) på nivå 1-5. Kursmaterial på nivå 6 kostar 260 kr och nivå 7 kostar 150 kr eller 300 kr. Det rekommenderas att ta med iPad eller motsvarande.

Anmälan Normalkurs 15 hos KAI Japanese Language School CSN

Normalkurs 20

Längd: 2-20 veckor

Startdatum: Rekommenderade startdatum 2018: 22/1, 19/2, 19/3, 16/4, 14/5, 11/6, 3/9, 1/10, 29/10, 26/11. Har du förkunskaper kan det gå att starta på andra datum. Se sommarkursen för start den 9/7 och 6/8.

Du läser 20 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Grupperna består av max 10 studenter men snittet är 6 elever per klass. Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare och vill prova på att studera japanska i Japan. Fokus ligger till allra största del på konversation där du lär dig enklare fraser och grammatik. Textboken är romaniserad (skriven med vårt alfabet) på de lägre nivåerna om du önskar det. Du kan ofta välja mellan förmiddagslektioner, eftermiddagslektioner eller kvällslektioner.

Det finns 7 nivåer totalt. Nivå 1-5 läses i block om 4 veckor medan nivå 6 och 7 läses i block om 16 veckor. För längre vistelser rekommenderar vi Termins- eller Ettårskursen.

LängdBara kurs
25680
37590
49680
818640
1227590
1329830
1636540

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Skriftspråket hiragana lärs normalt inte ut på denna kurs. Vill du lära dig hiragana erbjuds extralektioner á 80 kr/lektion, totalt 9 stycken under 4 veckors tid, för hiraganaundervisning.

Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst 13 veckor. För längre kurser rekommenderar vi dock Termins- eller Ettårskursen.

Läs mer om boendekostnader under fliken boende. Om du läser normalkursen så att en del av kursen infaller under juli och/eller augusti går priset upp något då skolan tar ut en extra merkostnad.

Kursmaterial kostar 150 kr/nivå (vanligtvis 4 veckor) på nivå 1-5. Kursmaterial på nivå 6 kostar 260 kr och nivå 7 kostar 150 eller 300. Det rekommenderas att ta med iPad eller motsvarande.

Anmälan Normalkurs 20 hos KAI Japanese Language School CSN

Sommarkurser

Längd: 3-7 veckor

Startdatum: 9/7 (4 eller 7 veckor), 6/8 (3 veckor). JLPT startar bara i augusti.

I jul-augusti ger KAI sommarkurser med fokus på Grammatik och Konversationskurs där du har 20 lektioner (á 50 minuter) per vecka i grupper på max 12 studenter men med 5-6 studenter i snitt per klass. Kursen fokuserar på konversation och den grammatik som krävs för detta. Kursen ges på alla nivåer.

I agusti kan du istället läsa en förberedelsekurs för JLPT (Japanese Language Proficiency Test) med 20 lektioner i veckan i grupper om 3-12 elever. Kursen fokuserar på testförberedelse med ord och uttryck med Kanji. Du bör ha 800-1000 studietimmar i japanska bakom dig (motsvarande 40-50 veckor på KAI).

LängdBara kurs
38780
411310
716940

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Läs mer om boendekostnader under fliken boende.

I samband med sommarkurserna ordnar skolan en hel del aktiviteter som du kan delta i mot en merkostnad.

Anmälan Sommarkurser hos KAI Japanese Language School

50+ kurs

Längd: 2 veckor

Startdatum: 27/3, 6/11

Det här är en kurs med stort kulturfokus för dig som vill uppleva Japan tillsammans med jämnåriga resenärer som är minst 50 år gamla. Under nio dagar studerar ni japanska på normalkursen (se ovan) kl 9.00-11.50 i grupper om max 10 elever.

Därutöver ingår 10 aktiviteter, 6 luncher, 6 middagar samt ett kollektivtrafikskort laddat med 3000 Yen. Aktiviteterna är bl.a. en rundtur i Tokyo, te-cermoni, besök i Asakusa och Sky Tree, Sushi making, Meiji Shrine och en dagsutflykt till Nikko sista fredagen.

Boende och flyg ingår inte i priset. Kontakta oss för förslag på boende.

LängdBara kurs
212610

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan 50+ kurs hos KAI Japanese Language School

Individuell kurs

Längd: 1-4 veckor

Startdatum: Varje måndag.

Att kunna uttrycka sig på rätt sätt är nyckeln till framgång när man gör affärer i Japan. KAI har stor erfarenhet av privatundervisning och skräddarsydda kurser för företag. Här har vi prissatt privatundervisning med 20 undervisningstimmar per vecka, vardagar på dagstid. Kurslitteratur tillkommer. Läser ni två tillsammans så blir det lite billigare. Kursen kan även förläggas före kl. 9 och efter kl. 18 på vardagar samt på helger mot en extra kostnad. Kontakta oss med önskemål så tar vi fram en offert.

LängdBara kurs
19520
217690
326360

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Kostnader för kurslitteratur tillkommer på plats. Kontakta oss för förslag på lämpligt korttidsboende.

Anmälan Individuell kurs hos KAI Japanese Language School

Business Japanese

Längd: 1-40 veckor

Startdatum:

KAI ger olika kurser i Business japanska, kontakta oss för mer information om du är intresserad av detta.

Anmälan Business Japanese hos KAI Japanese Language School CSN
KAI Japanese Language School är den bästa skola jag någonsin pluggat på!Jonathan
Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om den här staden, varje dag är ett äventyr.Hedvig

Boende på KAI Japanese Language School

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

Att bo i egen lägenhet är det mest privata boendet, du har ditt alldeles egna ställe! En typiskt studentlägenhet består av ett rum, kokvrå samt badrum. Lägenheterna är vanligtvis 10-20 kvadratmeter stora. Vill du bo i en riktig storstad som Tokyo är hyran högre samtidigt som ytan är mindre, kanske bara 10 kvm. Reser du med vänner eller partner kan ni bo en en större lägenhet och samtidigt pressa kostnaderna. Det blir helt enkelt billigare per person att bo tillsammans samtidigt som ni får större boende.

Möbler ingår

Som standard ingår ett grundmöblemang i din lägenhet såsom säng, skrivbord med stol och förvaringsmöbler. Så du behöver inte köpa egna möbler. Du kan välja att hyra omöblerat om du hellre vill det, oftast till en lägre kostnad. I sådana fall behöver du själv skaffa allt till lägenheten. Handdukar och lakan får du ta med eller köpa av husvärden. Internet finns också, vanligtvis Wifi.

Kontrakt och avgifter

När du vill bo i en lägenhet får du skriva kontrakt på vanligtvis 6 månader eller 1 år i taget. Inför inflytt och kontraktsskrivning får du förutom första hyran även betala kontrakts- /inflyttningsavgift, eventuell deposition, flyttstäd, beroende på boendeförmedlare. Kostnad för obligatorisk och brandförsäkring tillkommer också. Räkna med kostnader på ungefär en månadshyra utöver själva hyran. Väl på plats får du betala kostnader för el, gas och vatten. Vattenavgiften är vanligtvis fast medan kostnad för el och gas betalas efter verklig förbrukning.

I Tokyo-området samarbetar vi främst med två boendeförmedlare för boende i lägenhet, Be Good Japan och Oakhouse. Prisplanerna skiljer sig något mellan de två:

Oakhouse

Inflyttningsavgift: ca 20000 yen - 50000 yen
Månadshyra: 70 000 - 105 000 yen/månad
Avgift för el gas och vatten: 7 000-10 000 yen(Du betalar efter verklig förbrukning)

*Vill du kan du flytta mellan deras olika hus och då endast betala en flyttavgift .

Be Good Japan

Kontraktsavgift: 30 000 yen
Städavgift (engångs): 30 000 Yen
Försäkring: gratis första året för Blueberrystudenter. Därefter 6500 yen/år
Avgift för el gas och vatten: 7 000-10 000 yen (Du betalar efter verklig förbrukning)
Deposition: 1 månadshyra
Månadshyra: 55 000-105 000 yen/månad

*Blueberrys studenter får 20 000 yen i rabatt på både kontrakts- städavgiften och betalar bara 30 000 yen istället för de egentliga 50 000 yen. Om en förälder åtar sig att täcka eventuella skador på upp till 1 månadshyra slipper du lämna deposition. Eventuell deposition återfås när du flyttar ut om du inte skadat något. Internet ingår i form av Pocket wifi. Om du väljer att flytta ut inom 1 år tillkommer dock en avgift på ca 10 800 yen då internetoperatören tar ut avgiften.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Share house

Det här är den mest sociala typen av boende. Du har eget rum och delar kök, badrum m.m. med de andra som bor där. Share housen varierar i storlek från en handfull studenter till flera hundra. Ibland är det korridorsboende och ibland är det hus med delade lägenheter eller en japansk villa där man har sitt eget låsbara rum. Att bo i ett share house är det mest sociala boendealternativet eftersom du bor tillsammans med flera andra, både japaner och andra utlänningar i Japan. Du kommer kunna prata japanska direkt från ankomst och också lära dig mycket om andra länder än Japan. Värdarna för share house brukar anordna fester eller andra tillställningar regelbundet där boende från alla deras hus bjuds in.

Prisvärt

Boende i share house är prisvärt och har normalt få extra avgifter. I samband med inflytt får du betala någon form av inflyttnings-/kontraktsavgift. Beroende på boendeförmedlare tas ibland avgift för flyttstäd och försäkring ut. Det förekommer att du får betala en deposition (oftast en månadshyra) som du sedan får tillbaka vid utflytt under förutsättning att du inte orsakat några skador. Utöver månadshyran betalar du en form av förvaltningsavgift för att täcka kostnader för el gas och vatten. Det normala är att du som student väljer att bo i ditt egna rum. Det går också att dela på ett rum med en annan boende av samma kön. Då blir det billigare. Är ni flera vänner som reser tillsammans kan vi ofta boka in er i samma hus. Är ni ett par som reser tillsammans är det inte alltid ok att ni bor tillsammans men vi försöker hitta passande share house för er med.

Redan möblerat

I ditt rum ingår ett grundmöblemang såsom säng, skrivbord med stol och förvaringsmöbler. Så du behöver inte köpa egna möbler. Handdukar och lakan får du ta med eller köpa av husvärden. Internet finns också, vanligtvis Wifi.

Lite regler att hålla koll på

I share house har hyresvärden oftast en del regler som ni boende behöver följa, gällande sådant som förbud mot rökning inomhus, bestämmelser gällande sopsortering m.m. Vänner kan vanligtvis stanna över någon natt utan extra kostnad. Liksom när du bor själv får du komma och gå som du vill.

I Tokyo samarbetar vi främst med två boendeförmedlare för boende i share house, Be Good Japan och Oakhouse. Prisplanerna skiljer sig något mellan de två.

Oakhouse

Inflyttningsavgift: ca 20000- 50000 Yen
Månadshyra: 40 000 - 70 000 yen/månad
Fast avgift för el gas och vatten: 10 000-15 000 yen/månad

*Vill du kan du flytta mellan deras olika hus och då endast betala en flyttavgift.

Be Good Japan

Städavgift (engångs) 15000 Yen
Försäkring: gratis första året för Blueberrystudenter. Därefter 6500 yen/år
Deposition: 1 månadshyra
Månadshyra: 40 000-75 000 yen/månad
Fast avgift för el gas och vatten: 9 000-15 000 yen/månad

*Blueberrys studenter får rabatt och slipper betala den egentliga kontraktsavgiften på 15 000 yen. Om en förälder åtar sig att täcka eventuella skador på upp till 1 månadshyra slipper du lämna deposition. Eventuell deposition återfås när du flyttar ut om du inte skadat något.

Vänligen observera att ovanstående priser för boende i share house är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Värdfamilj - Lev Japan inifrån!

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Möjligt bo både länge och kort

När du vill bo i familj får du betala en startavgift för att arrangera boendet och sedan för perioden du vill bo i familj. Kostnaden för att bo med en familj blir lägre ju längre du stannar. Vanligtvis kan du bo i alla fall 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Vet du redan från början att du vill bo en längre tid hos en familj kan vi självklart be familjeförmedlaren att hitta en familj som är öppen att låta dig stanna hela den period du önskar stanna.

Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna eller första månaden för att snabbt lära känna kulturen, komma igång med japanska språket för att sedan välja annat boende på plats. Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 19 440 yen
Pris:
1-30 dagar 5076 yen/dag
31-60 dagar 4536 yen/dag
Över 60 dagar 4104 yen/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Tokyo » KAI Japanese Language School

Megamässa - Sveriges största mässa med fokus på studier & jobb utomlands! - Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor