Nihongo Center

Centralt belägen skola med pedagogiska lärare.

“Kyoto är en stad som folk borde åka till. Jag njöt av all min fritid jag spenderade där och planerar att spendera mer tid där i framtiden. Alla lärare var engagerade i att lära ut japanska samt att de var väldigt glada i att prata med eleverna och utmana deras kunskaper. Hade kul varje dag där. Simon Wiklund
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Studera japanska i Japans hjärta Kyoto. Språkskolan Nihongo Center har funnits sedan 1979. Man har mycket stor erfarenhet av att undervisa i japanska som andraspråk och lång erfarenhet av att ta emot svenska studenter.

En av våra mest populära skolor

Lärarna på Nihongo Center är välutbildade, trevliga och hjälpsamma. Man tar emot studenter från hela världen. Många av skolans studenter har sedan gått vidare för att läsa på det erkända University of Kyoto eller för att arbeta inom områden där de har stor nytta av sina kunskaper i japanska. Skolan har haft många nöjda svenska elever och man ser fram emot att ta emot nya elever med höga ambitioner.

Centralt belägen

Nihongo Center ligger mycket centralt i Kyoto i området Shijo-Kawaramachi, Kyotos down town. Skolan är inhyst på några våningar i den moderna Sakura Building.

Inte bara studier

Du har undervisning antingen på för- eller eftermiddagarna. Räkna med en del pluggande utanför skoltid också. Studentlivet på Nihongo Center handlar dock inte bara om studier. Skolan ordnar en del fritidsaktiviteter såsom vandring på Daimmonji berget, grillfest vid Biwasjön, joggingraces vid Takaragaikedammen och julfest. Under året brukar man också ordna en utflykt till Tokyo och ett upptäck Kyotoprogram med olika utflykter till självkostnadspris.

Träffa Japaner

Man uppmanar också sina studenter att försöka träffa japanska vänner och utforska Kyoto med omgivningar på egen hand. Ett bra sätt kan vara att gå med i en japansk sport- eller kulturklubb. Skolan ordnar också ibland möjlighet till samtalsövning med japaner t.ex. studenter, lärarkandidater eller yrkesverksamma.

Tre skäl att studera Japanska på Nihongo Center i Kyoto

När du ansöker till Nihongo Center genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om Nihongo Center

Minimiålder
16 år
Transfer
Transfer kan bokas från flygplatsen Osaka Kansai för ca 4200 YEN (ca 390 kr) (1000 YEN (ca 95 kr) per väska tillkommer). Betalas på plats.
Lov
Skolan har lov under nationella helgdagar samt 17/3-16/4, 29/7-16/8, 21/9-15/10, 21/12-9/1 (2018).

Språkkurser och priser för Nihongo Center

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Nihongo Center.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Terminskurs (Regular Course) CSN

Längd: 10-30 veckor (läser du kursen med studentvisum kan du förlänga kursen till max 2 år.)
Min. ålder: 16

Startdatum: Nybörjare startar 8/4 samt 9/10, 2020 och liknande datum 2021. Har du läst minst 200 timmar finns det även möjlighet att starta i januari och juli.

Du läser 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper om 15-20 elever. Kursen jobbar med alla fyra språkfärdigheterna. Kursen kan endast läsas i intervaller om 10 veckor. Du kan komma som ren nybörjare, men du bör lära dig de två lättaste japanska skriftspråken hiragana och katakana innan kursstart.

Kommentar:

Observera att priserna ovan inkluderar inskrivningsavgiften. De extrakostnaderna som tillkommer är:

Kursen är studiemedelsberättigad om du läser minst 20 veckor. Under loven måste du resa ut ur landet för att förnya ditt uppehållstillstånd om du inte har studentvisum.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att kunna ansöka om studentvisum.

Vi behöver ha din ansökan senast ca sex månader före kursstart för att du ska hinna med att söka studentvisum. Kontakta alltid oss för alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Terminskurs hos Nihongo Center CSN

Ettårskurs (1 Year Intensive Course) CSN

Längd: (kan förlängas med ett år till)
Min. ålder: 16

Startdatum: Nybörjare startar 8/4 samt 09/10, 2020 och liknande datum 2021. Har du läst minst 200 timmar och har motsvarande N5 (JLPT) i japanskanivå finns det även möjlighet att starta i januari och juli.

Kursen omfattar ett års studier i japanska. Du läser 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper om 15-20 elever. Kursen jobbar med alla fyra språkfärdigheterna. Du kan komma som ren nybörjare, men du bör lära dig skriftspråken hiragana/katakana innan kursstart.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar:

Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt). Vänligen se våra bokningsvillkor för detaljer.

Beroende på din japanskanivå kan det hända att du på plats får köpa till enstaka kursböcker som inte ingår i den ordinarie kostnaden för kurslitteratur.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att kunna ansöka om studentvisum.

Vi behöver ha din ansökan senast ca sex månader före kursstart för att du ska hinna med att söka studentvisum. Kontakta oss för alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ettårskurs hos Nihongo Center CSN
Den som är för snål för att investera i kunskap, är inte bara snål, utan också dum och förblir dummare. Rikard och Carolina - Läs berättelsen här
Kyoto är en stad som folk borde åka till. Jag njöt av all min fritid jag spenderade där och planerar att spendera mer tid där i framtiden. Alla lärare var engagerade i att lära ut japanska samt att de var väldigt glada i att prata med eleverna och utmana deras kunskaper. Hade kul varje dag där. Simon Wiklund

Boende på Nihongo Center

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

För dig som vill bo på egen hand, lite bättre och större är en egen lägenhet vi erbjuda boende i möblerade lägenheter på cirka 18-20 kvm. Skolan samarbetar med lokala lägenhetsförmedlare som erbjuder möblerade lägenheter. Dessa lägenheter är utrustade med AC, pentry och badrum med toalett, dusch och bad och ett grundmöblemang dammsugare, micro, säng, skrivbord, internet. Beroende på lägenhetsförmedlare skiljer sig prisbilden åt. En förmedlare har exempelvis ingen inflyttningsavgift förutom en deposition på 30000 YEN (ca 2755 kr). En annan förmedlare har inflyttningsavgift på 50000 YEN (ca 4590 kr) fast i gengäld är hyrorna ofta lägre. När du önskar bo i lägenhet kommer vi att skicka dig information om vilka lägenheter som finns lediga någon månad innan kursstart där du kan jämföra de olika lediga alternativen och rangordna dem du helst vill boka. Skolan gör sedan sitt bästa för att boka lägenhet efter dina önskemål.

Kostnader boende lägenhet Kyoto

Inflyttningsavgift: 0 - 50000 YEN (ca 4590 kr)

Städavgift (engångsavgift): 15000 YEN (ca 1380 kr)

Brandförsäkring: 7000 YEN (ca 645 kr)/år - 10000 YEN (ca 920 kr)/år

Månadshyra: 35000 YEN (ca 3215 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)

Avgift för el gas, vatten och internet: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr) (Du betalar efter verklig förbrukning)

*Deposition kan förekomma, vanligtvis motsvarande upp till ca 1 månadshyra. Om du inte skadat ditt boende ska du vid utflytt få tillbaka eventuell deposition.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Nihongo Center med Egen lägenhet

Share house

För mesta möjliga sociala liv alldeles inpå knuten dig är boende i share house det naturliga valet. Här har du eget rum med säng, skrivbord, internet och förvaringsmöbler och delar kök, badrum m.m. med de andra som bor i samma hus. Share housen varierar i storlek från en handfull studenter till större hus med ett tiotal boende eller fler än så. Ibland är det korridorsboende och ibland är det hus med delade lägenheter där man har sitt eget låsbara rum. Beroende på boendeförmedlare skiljer sig prisbilden åt. En förmedlare har exempelvis ingen inflyttningsavgift förutom en deposition på 30000 yen medan en annan förmedlare har inflyttningsavgift på 50000 yen. När du önskar bo i guesthouse kommer vi att skicka dig information om vilka boenden som finns lediga någon månad innan kursstart där du kan jämföra de olika lediga alternativen och rangordna dem du helst vill boka. Skolan gör sedan sitt bästa för att boka boende efter dina önskemål.

Kostnader boende share house

Inflyttningsavgift: 0 - 50000 YEN (ca 4590 kr)
Deposition: 0 - 30000 YEN (ca 2755 kr)
Brandförsäkring: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr)/år
Månadshyra: 35000 - 50000 YEN (ca 4590 kr)
Avgift för underhåll, el gas och vatten: 15000 YEN (ca 1380 kr)/månad

*Beroende på boendeförmedlare tillkommer ibland deposition på 30 000 yen. Om du inte skadat ditt boende ska du vid utflytt få tillbaka eventuell deposition. Vissa boendeförmedlare räknar in avgift för underhåll, el gas och vatten i månadshyran istället för att lägga den som en separat avgift. Kontrakt på 6 månader är vanliga. Hos en del boendeförmedlare betalas boendet för tre månader i taget.

Tänk på att standarden på studentboende vanligtvis är enkel i Japan så ha inte för höga förväntningar på ditt boende, framförallt inte om du bokar något billigt.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Nihongo Center med Share house

Värdfamilj

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Möjligt bo både länge och kort

När du vill bo i familj får du betala en startavgift för att arrangera boendet och sedan för perioden du vill bo i familj. Kostnaden för att bo med en familj blir lägre ju längre du stannar. Vanligtvis kan du bo i alla fall 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Vet du redan från början att du vill bo en längre tid hos en familj kan vi självklart be familjeförmedlaren att hitta en familj som är öppen att låta dig stanna hela den period du önskar stanna.

Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna eller första månaden för att snabbt lära känna kulturen, komma igång med japanska språket för att sedan välja annat boende på plats. Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 21600 YEN (ca 1985 kr)
Pris:
1-30 dagar 5292 YEN (ca 490 kr)/dag
31-60 dagar 4752 YEN (ca 440 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 380 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Anmälan Nihongo Center med Värdfamilj

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Kyoto » Nihongo Center

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor