English in Chester

En stad perfekt för den konst- och kulturintresserade med kvalitetsundervisning.

“Jag tyckte att 50+ kursen i Chester var fantastisk! Staden var perfekt, lärarna på English in Chester likaså. Familjen var mycket bra och trevlig och rum med egen toa och dusch likaså. I vår klass, top group, 5 pers, håller vi ofta kontakt och så lär det bli. Jag är glad att jag åkte! /Sept 2018 Catharina
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

I den pittoreska staden Chester ligger en av Englands bästa språkskolor, English in Chester. Skolan är känd för sin nationalitetsmix och den personliga uppmärksamhet som studenterna får både inne och utanför klassrummet. I och med att de är den enda ackrediterade skolan i Chester som har öppet året runt så har de byggt upp en fantastisk bas av bra värdfamiljer och riktigt bra lärare.

Äldre lokaler med modern kvalitetsundervisning

English in Chester berättar stolt i september 2019 att de återigen har uppnått 14 av 15 på British Councils inspektion - "This places us in the top 2% of British Council accredited schools in the UK, and maintains our position as a Centre of Excellence in the EL Gazette rankings, which is based on the reports of the British Council inspectors."

I tre vackra byggnader centralt i Chester återfinner man English in Chester. Byggnaderna fungerade som hem för rika och berömda chesterbor för ca 200 år sedan. Totalt kan 180 studenter läsa på skolan. Det finns 20 klassrum, språklabb, datorrum med fri tillgång till Internet, självstudierum, fikarum och en trädgård. På skolan läser en blandning av studenter i varierande åldrar från hela världen. Det finns också specialkurser för olika åldrar. Lärarna jobbar nära sina studenter och de små klasserna gör att man fort gör framsteg. Minimiåldern är 16 år.

I en separat byggnad undervisas executive-studenter som väljer att läsa en mer intensiv kurs i engelska språket anpassad för arbete, affärsengelska eller med egen lärare. I byggnaden finns även här ett språklabb, bibliotek, datorer med fri tillgång till internet och en student lounge med te och kaffe till alla studenter. Klassrummen är trevligt inredda och minimiåldern här är 25 år.

Kulturstaden

Skolan erbjuder ett varierat aktivitetsprogram där varje student kan hitta något som passar denne att göra. Med sin härliga historia erbjuder Chester mycket att utforska, både i grupp och på egen hand. Längre resor på helgerna arrangeras till norra England, Wales, Shakespeares födelseort Stratford Upon Avon m.m. I veckorna är exempelvis Chester Ghost Tour uppskattat, promenad i Cheshire längs floden Dee, Spring Bank Holiday Disco Special Cruise, internationell fest, pubrunda i Chesters historiska kvarter och mycket mer.

e-Chester

e-Chester är skolans egna Online Community. Alla studenter som anmäler sig till English in Chester kommer att få inloggningsuppgifter och ens login är giltigt från bokningen fram till 6 månader efter kursstart. Här kan du lära känna folk som kommer gå på skolan samtidigt som dig, hålla kontakt med dina klasskamrater efter att du åkt hem, samt timmar med övningsmaterial för att förbättra din engelska på egen hand. Här kan du också läsa Bra-att-veta om England, information om Chester och annan information som kan vara intressant innan din kurs.

Tre skäl att studera Engelska på English in Chester i Chester

Fakta om English in Chester

Minimiålder
16 år
Transfer
Transfer från Manchester eller Liverpool kostar 55 EUR (ca 595 kr) enkel väg.
Lov
2020 10/4,13/4,8/5,25/5,31/8. Skolan har stängt från 18/12 och öppnar igen 4/1 2021

Språkkurser och priser för English in Chester

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan English in Chester.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Intensivkurs (General english, English for international Communication and Study, 28lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 28 lektioner à 45 minuter per vecka i grupper på högst 12 studenter. På förmiddagen läser du General English. Målet med dessa lektioner är att du lär dig kommunicera effektivt både muntligt och skriftligt. Alla aspekter av språkundervisning ingår på förmiddagen som grammatik, uttal, läs- och hörförståelse samt skriftlig framställning.

Under eftermiddagen läser du kurser som stämmer överens med den inriktning du vill ha. Du kan välja mellan Skills & Communication, Young Executive, IELTS Examination eller University preparation. Du väljer inriktning på plats i Chester i samrådan med din lärare.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos English in Chester CSN

25+ kurs (The 25+ course, English for everyday Life and at the Workplace, 30lpw) CSN

Längd: 1-6 veckor.
Min. ålder: 25

Startdatum: Varje måndag.

Du har 30 lektioner à 45 minuter per vecka i grupper på högst 6 studenter. Det här är den perfekt kursen för dig som vill fräscha upp din engelska och vara borta under en kortare tid. Här fokuserar du på konversation och att använda engelskan i vardagen samt engelska för arbetslivet. Du har också möjlighet att följa med på utflykter på din fritid för att utnyttja tiden i Chester så mycket som möjligt.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan 25+ kurs hos English in Chester CSN

Examensförberedande kurs Cambridge (General English with Cambridge Examination Preparation (B2 First, C1 Advanced), 30lpw) CSN

Längd: 5 veckor.
Min. ålder: 16

Startdatum: FCE: 11/3-12/4 med examen 13/4, 20/5-21/6 med examen 22/6, 11/11-13/12 med examen 14/12 CAE: 20/5-21/6 med examen 22/6, 11/11-13/12 med examen 14/12

Du har 30 lektioner à 45 minuter per vecka i grupper om högst 12 studenter. På förmiddagen läser du tillsammans med studenter som läser Intensivkursen. På eftermiddagen studerar du sen i grupp för dem som förbereder för en Cambridgeexamen. Några av kurserna avslutas med examen på lördagen i sista veckan och i sådana fall måste inkvarteringen anpassas efter detta.

Kommentar: Examensavgift är inkluderad i kursavgiften. Kursen är studiemedelsberättigad från tre veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Examensförberedande kurs Cambridge hos English in Chester CSN

50+ kurs (The 50+ Course, Language Holidays for the over Fifties, 20lpw) CSN

Längd: 2 veckor
Min. ålder: 50

Startdatum: 2020: 20/4,4/5,18/5,1/6,17/8,31/8,28/9

Kursen är för dig som är runt 50 år eller äldre. Du har 20 lektioner à 45 minuter per vecka i grupp med högst 10 studenter. På förmiddagen har du språkundervisning och lär dig bättre att förstå och uttrycka dig på engelska både i vardagliga och professionella sammanhang. Tre eftermiddagar i veckan samt en heldag på helgen arrangeras utflykter och aktiviteter. Allt från utflykter till publuncher och cream tea. Du kommer att bli introducerad till staden och dess fantastiska omgivningar. Besök på lokala museum och kulturella platser ingår. De längre utflykterna går till t.ex. norra Wales, Lake District, the Peak District och Manchester och Liverpool. På kvällarna erbjuds ett aktivitetsprogram för alla skolans studenter där man frivilligt kan delta till en mindre kostnad. Kvällsaktiviteterna innehåller pubrunda i Chesters gamla kvarter, engelsk filmkväll, frågesport, internationell kväll med mat och underhållning från olika länder m m.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättiag från 3 veckor. Lånet begränsas från 47 år , läs mer hos CSN.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan 50+ kurs hos English in Chester CSN
Jag tyckte att 50+ kursen i Chester var fantastisk! Staden var perfekt, lärarna på English in Chester likaså. Familjen var mycket bra och trevlig och rum med egen toa och dusch likaså. I vår klass, top group, 5 pers, håller vi ofta kontakt och så lär det bli. Jag är glad att jag åkte! /Sept 2018 Catharina

Boende på English in Chester

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Studentresidens Waterside Court

Skolan erbjuder flera residens och ett av dessa är Waterside Court som är ett modernt studentresidens med ett bra läge vid kanalen strax utanför den gamla stadsmuren. Här kan man bo året runt och det är till för alla studenter som är 18 år eller äldre. Det tar endast cirka 6 minuter att promenera till skolan. Du har eget sovrum samt privat badrum och delar kök och vardagsrum med andra studenter. Du har tillgång till gratis WiFi och tvättstuga finns. I kostnaden för rummet ingår städning veckovis, handduk, lakan och ett startkit med enklare köksutrustning.

Skolan tar ut en deposition på 200 GBP (ca 2570 kr) vid ankomst som återbetalas när du flyttar ut, förutsatt att det inte finns något att anmärka på.


Anmälan English in Chester med Studentresidens Waterside Court

Värdfamilj med frukost

Du bor i en engelsk värdfamilj i enkel- eller dubbelrum. Frukost ingår. Familjerna bor på gångavstånd eller en kort bussresa från skolan. Du får en egen nyckel och kan komma och gå som du vill. Boende med endast frukost innebär att du inte har tillgång till köket. Bor du hos värdfamilj under jul och nyår (24/12-6/1) så tillkommer ett tillägg på 90 GBP (ca 1160 kr) per vecka.

Anmälan English in Chester med Värdfamilj med frukost

Värdfamilj med halvpension

Du bor i en engelsk värdfamilj i enkel- eller dubbelrum. Halvpension (frukost och middag) ingår. Familjerna bor på gångavstånd eller en kort bussresa från skolan. Du får en egen nyckel och kan komma och gå som du vill. Det går att boka boende med enbart frukost, kontakta oss för pris. Du har då ingen tillgång till köket. Bor du hos värdfamilj under jul och nyår (24/12-6/1) så tillkommer ett tillägg på 90 GBP (ca 1160 kr) per vecka. Kontakta oss för pris och tillgänligheten för privat badrum.

Anmälan English in Chester med Värdfamilj med halvpension

Studieorter » Engelska » Chester » English in Chester

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor