Språkresor till Chester

Amfiteatrar, romerska trädgårdar, höga akvedukter och andra kvarlevor från det stolta romarriket. En stad i Italien? Nej – välkommen till norra England och den vackra småstaden Chester!

Chester grundades av romarna ca 70 år f.Kr. och utsågs till huvudstaden i romarrikets England. Trots att det var så många år sedan nu så känner man fortfarande historiens vingslag när man går längs kullerstensgatorna.


Utforska England med Chester som utgångspunkt

Från Chester tar man sig enkelt runt om i landet om man vill utforska mer av England eller Wales. Härifrån når man enkelt storstäder som Manchester eller Liverpool, men även mindre städer som den pittoreska Llangollen eller den gamla marknadsstaden Nantwich.

För den som är mer intresserad av djur och natur finns utflyktsmål som Tatton Park och Chester Zoo – eller varför inte vandra på Sandstone Trail med Beeston Castle som startpunkt. Här finns även den äldsta galoppbanan i England, Chester Racecourse. Här hålls varje år den prestigefulla Chester Cup.

Historisk stadskärna

Chester är en liten stad och man strosar enkelt från ena sidan citykärnan till den andra. Runt om staden löper de gamla murarna, och här finns även Storbritanniens näst mest fotograferade klocka, en oväntad utmanare till världskända Big Ben.

En annan utmärkande del i Chesters stadskärna är Chester Rows. Det är en medeltida konstruktion som är helt unik för Chester – ingenting liknande existerar någonstans i världen. Det är i princip en täckt gångväg som löper en trappa upp, längs med husen som kantar de fyra största gatorna i staden, från vilken man kan komma in i affärer och caféer. På markplan finns fler affärer och caféer, vilka man kommer in till genom att gå en trappa ned från The Rows. Det sägs att de byggdes ovanpå ruinerna av byggnader från romarriket.

Språkskolor i Chester

English in Chester

En stad perfekt för den konst- och kulturintresserade med kvalitetsundervisning.

Skolor » Engelska » Chester

- Läs mer här »