Lexis

Lexis är det bästa valet för kortare kurser i Kansairegionen.

Ring Erik Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Nu har du chansen att studera japanska i mitt i Kobe på en välfungerande språkskola med lång erfarenhet av västerländska studenter. Läs 15 eller 25 lektioner per vecka med fokus på konversation.

Lexis är en språkskoleorganisation som funnits i många år i Australien. Därifrån har man tagit med sig värdefulla erfarenheter först till sin språkskola i Seoul och nu även till Kobe. Lexis erbjuder flexibla kurser med undervisning alla vardagar. Man tar mycket väl hand om sina studenter och ser till att du får ut så mycket som möjligt av dina japanskastudier.

Helt ny skola

Språkskolan är nyrenoverad och ligger på 9:e våningen i UFJ building som sitter ihop med det välkända varuhuset Daimaru mitt i centrala Kobe. Här finns 10 ljusa klassrum med AC och hela skolan är utrustad med snabbt Wifi. De har också en student lounge med utsikt över både bergen och hamnen. Skolans personal hjälper dig gärna med tips på vad du kan göra i både Kobe och i övriga Kansai-området.

Mitt i Kobe och nära till mycket

Skolans centrala läge gör att du som student har nära till allt. Du hittar både den berömda shoppinggatan Motomachi Shopping Street och Kobes China Town ett stenkast från skolan. Även Sannomiya, Kobes riktiga down town, ligger alldeles runt hörnet och här hittar du allt från affärer till kaféer, barer och restauranger.

Kobe ligger i västra delarna av Kansai-området som även innefattar bland annat städerna Osaka, Kyoto och Nara. Med den välfungerande tågtrafiken tar du dig snabbt österut till Osaka på ca 20 minuter, Kyoto på ca 40 minuter eller Nara på ca 50 minuter. Reser du istället västerut hittar Japans största samurajslott i Himeji ca 35 minuter bort, välkänt i filmer såsom Kurosawas Ran och Kagemusha.

Tre skäl att studera Japanska på Lexis i Kobe

Fakta om Lexis

Minimiålder
16 år sedan har de en juniorkurs på sommaren för studenter i åldern 13-17 år.
Transfer
Hämtning på flygplatsen Osaka Kansai kostar 875 kr. Alternativt kan du ta flygbussen på egen hand för ca 160 kr.
Lov
1/1, 11/1, 11/2, 21/3, 29/4, 3-5/5, 18/7, 19/9, 22/9, 10/10, 3/11, 23/11, 23/12

Nyheter om Lexis

Språkkurser och priser för 2017

“Jag har studerat och arbetat i Tokyo och Sapporo och har rest runt mycket i detta fascinerande och spännande land!”

Kontakta Erik

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Lexis.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs

Längd: 2-24 veckor

Startdatum: Varje måndag

Du har undervisning tre 60 minuters lektioner om dagen måndag-fredag. Normalt hålls lektionerna kl. 9-12.15. Klasserna innehåller högst 12 studenter (i snitt ca 6 studenter). Ni övar alla språkfärdigheter med mycket konversation så att du snabbt kan börja använda din japanska i praktiken. Är du nybörjare så jobbar ni mycket med att lära in de två lättaste japanska skriftspråken hiragana och katakana under den första veckan. Är du nybörjare rekommenderar vi därför att du läser en kurs på minst 4 veckor eller tar intensivkursen så att du hinner öva på att prata också.

LängdBara kurs
25670
37530
49590
816600
1224520
1630930
2038140
2445160

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Normalkursen kan även läsas med fokus på JLPT. Kurslitteratur tillkommer med 365 kr var 8:e vecka

Anmälan Normalkurs hos Lexis

Intensivkurs

Längd: 2-24 veckor

Startdatum: Varje måndag

Du har undervisning tre 60 minuters lektioner om dagen måndag-fredag. Normalt hålls lektionerna kl. 9-12.15. Klasserna innehåller högst 12 studenter(i snitt runt ca 6 studenter). Ni övar alla språkfärdigheter med mycket konversation så att du snabbt kan börja använda din japanska i praktiken. Är du nybörjare så jobbar ni mycket med att lära in de två lättaste japanska skriftspråken hiragana och katakana under den första veckan innan ni från anda veckan sätter igång med den riktiga språkinlärningen. Är du nybörjare rekommenderar vi att du läser en kurs på minst 4 veckor så att du hinner öva på att prata också.

På intensivkursen läser du tillsammans med de som läser normalkursen under förmiddagen. Under eftermiddagen stärker du sedan det du lärt dig under förmiddagen och övar mer konversation för att du snabbare ska behärska det japanska språket. Normalt är antalet studenter färre per klass på intensivkursens eftermiddagslektioner vilket gör att du får mer lärartid på eftermiddagarna och utvecklas snabbare.

LängdBara kurs
26230
38360
410500
819130
1227470
1635090
2043620
2452150

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Intensivkursen kan även läsas med fokus på JLPT. Kurslitteratur tillkommer med 4365 kr var 8:e vecka

Anmälan Intensivkurs hos Lexis

Individuell undervisning

Längd: 1-8 veckor

Startdatum: Varje måndag

Du har privatundervisning fyra 60 minuters lektioner om dagen måndag-fredag. Kursinnehållet anpassas efter dina behov och önskemål.

LängdBara kurs
17860
214360
320760
427360

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 405 kr var 8:e vecka

Anmälan Individuell undervisning hos Lexis

Boende på Lexis

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Värdfamilj - Lev Japan inifrån!

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 19440 YEN (ca 1420 kr)
Pris:
1-30 dagar 5076 YEN (ca 375 kr)/dag
31-60 dagar 4536 YEN (ca 335 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 300 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Residens

Skolans residens ligger på ca 15 minuters avstånd från skolan med kollektivtrafik. Byggnaden består av 3 våningar varav den andra våningen bara är för kvinnor. Du har ett eget rum med säng, AC, garderob, skrivbord med stol och eget handfat. Det finns wifi i hela byggnaden samt LAN i varje rum på våning 2 och 3. Toaletter/badrum och kök delas med de andra boende i residenset.

Residenset har två typer av rum, Typ A (ca 9 kvm) och Typ B (ca 18 kvm).

Kostnader boende residens

Inflyttningsavgift: 30 000 Yen
Deposition: 20 000 yen
Veckohyra typ A (1-3 veckor): 17500 yen
Månadshyra typ A (4+ veckor): 60000 yen
Månadshyra typ B: 72000 yen
Avgift för lakan (obligatorisk): 4860 yen/månad

*Du får tillbaka hela depositionen vid utflytt under förutsättning att du inte skadat ditt boende.

Egen lägenhet

Skolan kan boka en möblerad studiolägenhet i Tokyo till dig på ca 15 minuters avstånd från skolan. Lägenheterna består vanligtvis av ett rum, ett litet kök/matrum samt badrum. Lägenheterna är vanligtvis 10-20 kvadratmeter stora och lakan och handdukar ingår. Trådlöst internet kan ordnas på plats med hjälp av skolan. Standarden på studentboende i Japan är enkel och det är inte samma isolering som hemma.

Kostnader boende egen lägenhet

Inflyttningsavgift: 20 000 Yen
Deposition: 20 000 yen
Veckohyra: 23000 yen
*Du får tillbaka hela depositionen vid utflytt under förutsättning att du inte skadat ditt boende.

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Kobe » Lexis

Black Friday! Få 10% rabatt på Eurocentres i Frankrike - Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor