Lexis Japan Kobe

Lexis är det bästa valet för kortare kurser i Kansairegionen.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Vill du plugga japanska en kortare tid, på en mindre och personlig skola i Kansai? Då är Lexis Kobe ditt förstahandsval! Lexis är en språkskoleorganisation som funnits i många år i Australien. Därifrån har man tagit med sig värdefulla erfarenheter först till sin språkskola i Seoul och sedan även till Kobe. Lexis erbjuder flexibla kurser med undervisning alla vardagar. Man tar mycket väl hand om sina studenter och ser till att du får ut så mycket som möjligt av dina japanskastudier.

Personlig skola mitt i Kobe och nära till mycket

Språkskolan är ljus och fräsch och ligger på 9:e våningen i UFJ building som sitter ihop med det välkända varuhuset Daimaru mitt i centrala Kobe. Här finns 10 ljusa klassrum med AC och hela skolan är utrustad med snabbt Wifi. De har också en student lounge med utsikt över både bergen och hamnen. Skolan är av modell mindre och mycket personlig. Skolans personal hjälper dig gärna med tips på vad du kan göra i både Kobe och i övriga Kansai-området. Skolans centrala läge gör att du som student har nära till allt. Du hittar både den berömda shoppinggatan Motomachi Shopping Street alldeles i närheten och Kobes China Town ligger bara på andra sidan gatan så många studenter äter in lunch där. Även Sannomiya, Kobes riktiga down town, ligger alldeles runt hörnet och här hittar du allt från affärer till kaféer, barer och restauranger.

Kobe ligger i västra delarna av Kansai-området som även innefattar bland annat städerna Osaka, Kyoto och Nara. Med den välfungerande tågtrafiken tar du dig snabbt österut till Osaka på ca 20 minuter, Kyoto på ca 40 minuter eller Nara på ca 50 minuter. Reser du istället västerut hittar Japans största samurajslott i Himeji ca 35 minuter bort, välkänt i filmer såsom Kurosawas Ran och Kagemusha.

Mycket aktiviteter och utbyte med Japaner

Lexis anordnar mycket aktiviteter utanför själva undervisningen och har minst en aktivitet för studenterna per dag på vardagarna, varav den på fredagen brukar vara lite större. Inbland anordnar de också aktiviteter under helgerna. Dessutom har skolan ett buddy program som de uppmuntrar skolans studenter att gå med i. I detta program parar Lexis ihop studenten som studerar japanska med en av Lexis japanska studenter som studerar engelska på Lexis. Att vara med i skolans buddy program är uppskattat och det hjälper till att både utveckla japanskan och Japan-upplevelsen.

Tre skäl att studera Japanska på Lexis Japan Kobe i Kobe

När du ansöker till Lexis Japan Kobe genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om Lexis Japan Kobe

Minimiålder
16 år
Transfer
Hämtning på flygplatsen Osaka Kansai kostar 12000 YEN (ca 1105 kr). Alternativt kan du ta flygbussen på egen hand för ca 2000 YEN (ca 185 kr).
Lov
1-4/1, 14/1, 11/2, 21/3, 29/4, 3-6/5, 15/7, 12/8, 23/9, 14/10, 4/11, , 23/12 2019 - 3/1 2020

Språkkurser och priser för Lexis Japan Kobe

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Lexis Japan Kobe.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (Intensive Japansese 15) CSN

Längd: 2-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag

Du har undervisning tre 60 minuters lektioner om dagen måndag-fredag. Normalt hålls lektionerna kl. 9-12.15. Klasserna innehåller högst 12 studenter (i snitt ca 6 studenter). Ni övar alla språkfärdigheter med mycket konversation så att du snabbt kan börja använda din japanska i praktiken. Är du nybörjare så jobbar ni mycket med att lära in de två lättaste japanska skriftspråken hiragana och katakana under den första veckan. Är du nybörjare rekommenderar vi därför att du läser en kurs på minst 4 veckor eller tar intensivkursen så att du hinner öva på att prata också.

Kommentar: Normalkursen kan även läsas med fokus på JLPT. Kurslitteratur tillkommer med 5000 YEN (ca 460 kr) var 8:e vecka Om du läser denna kurs på mer än 12 veckor behöver du lämna Japan temporärt för att förnya ditt visum.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Lexis Japan Kobe CSN

Intensivkurs (Intensive Japansese 25) CSN

Längd: 2-24 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag

Du har undervisning tre 60 minuters lektioner om dagen måndag-fredag. Normalt hålls lektionerna kl. 9-12.15. Klasserna innehåller högst 12 studenter(i snitt runt ca 6 studenter). Ni övar alla språkfärdigheter med mycket konversation så att du snabbt kan börja använda din japanska i praktiken. Är du nybörjare så jobbar ni mycket med att lära in de två lättaste japanska skriftspråken hiragana och katakana under den första veckan innan ni från anda veckan sätter igång med den riktiga språkinlärningen. Är du nybörjare rekommenderar vi att du läser en kurs på minst 4 veckor så att du hinner öva på att prata också.


På intensivkursen läser du tillsammans med de som läser normalkursen under förmiddagen. Under eftermiddagen stärker du sedan det du lärt dig under förmiddagen och övar mer konversation för att du snabbare ska behärska det japanska språket. Skolan anpassar undervisningen på eftermiddagslektionerna efter dina starkare och svagare sidor för att du ska bli så bra som möjligt efter dina förutsättningar. Normalt är antalet studenter färre per klass på intensivkursens eftermiddagslektioner vilket gör att du får mer lärartid på eftermiddagarna och utvecklas snabbare.

Kommentar: Intensivkursen kan även läsas med fokus på JLPT. Kurslitteratur tillkommer med 5000 YEN (ca 460 kr) var 8:e vecka. Om du läser denna kurs på mer än 12 veckor behöver du lämna Japan temporärt för att förnya ditt visum.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Lexis Japan Kobe CSN

Individuell undervisning CSN

Längd: 1-8 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag

Du har privatundervisning fyra 60 minuters lektioner om dagen måndag-fredag. Kursinnehållet anpassas efter dina behov och önskemål.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 5000 YEN (ca 460 kr) var 8:e vecka. Prisförslaget ovan är räknat på 4 privatlektioner per dag måndag till fredag. Kontakta oss på prisförslag på annat antal lektioner.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Individuell undervisning hos Lexis Japan Kobe CSN

Boende på Lexis Japan Kobe

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

Skolan kan boka en möblerad studiolägenhet. De lägenheter som skolan normalt kan boka ligger på en kort promenad från Iwaya station i Kobe. Därifrån tar du dig till Motomachi station där Lexis ligger på 6 minuter med tåg. Lägenheterna är typiska japanska enrummare på ca 20 kvadratmeter, med ett rum, ett litet kök/matrum samt badrum (unit bath). Lakan och handdukar ingår och lite köksutrustning finns också. Trådlöst internet kan ordnas på plats med hjälp av skolan. Standarden på studentboende i Japan är enkel och det är inte samma isolering som hemma.

Kostnader boende egen lägenhet

Inflyttningsavgift: 20000 YEN (ca 1840 kr)
Deposition: 20000 YEN (ca 1840 kr)
Veckohyra: 23000 YEN (ca 2115 kr)
*Du får tillbaka hela depositionen minus en städavgift på 6000 YEN (ca 555 kr) vid utflytt under förutsättning att du inte skadat ditt boende.

Anmälan Lexis Japan Kobe med Egen lägenhet

Residens

Vi kan genom Lexis boka in dig i studentboende i något av de studentresidens Lexis samarbetar med. I huvudsak är det två studentresidens Lexis bokar in studenterna i, DK House Shinzaike och J&F Student House Mukonoso.

DK House Shinzaike

Skolans residens DK House Shinzaike ligger på ca 15 minuters avstånd från skolan med kollektivtrafik. närmaste station från boendet är Shinzaike station ca 8 minuter från boendet. Byggnaden består av 3 våningar varav den andra våningen bara är för kvinnor. Du har ett eget rum med säng, AC, garderob, skrivbord med stol och eget handfat. Det finns wifi i de gemensamma delarna av byggnaden samt LAN i varje rum på våning 2 och 3. Toaletter/badrum och kök delas med de andra boende i residenset. Mataffärer och affärer finns bara någon minut från boendet.

Residenset har två typer av rum, Typ A (ca 9 kvm) och Typ B (ca 18 kvm).

Kostnader boende residens DK House ligger Shinzaike

Inflyttningsavgift: 30000 YEN (ca 2755 kr)
Deposition: 20000 YEN (ca 1840 kr)
Månadshyra typ A: 70000 YEN (ca 6430 kr)
Månadshyra typ B: 82000 YEN (ca 7530 kr)
Avgift för lakan (obligatorisk): 6000 YEN (ca 555 kr)/månad

*Du får tillbaka hela depositionen vid utflytt under förutsättning att du inte skadat ditt boende.

Inflyttning i DK House Shinzaike är inte möjlig fredagar och lördagar.

J&F Student House Mukonoso

Skolans residens J&F Student House Mukonoso ligger ca 13 minuter från stationen Mukonoso och därifrån ca 15 minuter med tåg från skolan. Även om detta boende ligger lite längre bort från skolan är det i gengäld bara 15 minuter med tåg till Osaka (Umeda). Byggnaden består av 6 våningar. Du har ett eget rum med säng, AC, garderob, skrivbord med stol. Det finns wifi i de gemensamma delarna av byggnaden samt LAN i varje rum. Toaletter/badrum och kök delas med de andra boende i residenset.

Residenset har olika typer av rum, varav Lexis bokar in studenterna i egna rum av Typ C.

Kostnader boende residens J&F Student House Mukonoso

Inflyttningsavgift: 18000 YEN (ca 1655 kr)
Deposition: 20 000 YEN (ca 0 kr)
Veckohyra typ C 1-3 veckor: 16800 YEN (ca 1545 kr)
Veckohyra typ C 4+ veckor: 14250 YEN (ca 1310 kr)
Avgift för lakan (obligatorisk): 6500 YEN (ca 600 kr)/månad

*Du får tillbaka hela depositionen vid utflytt under förutsättning att du inte skadat ditt boende.


Anmälan Lexis Japan Kobe med Residens

Värdfamilj

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 21600 YEN (ca 1985 kr)
Pris:
1-30 dagar 5292 YEN (ca 490 kr)/dag
31-60 dagar 4752 YEN (ca 440 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 380 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Anmälan Lexis Japan Kobe med Värdfamilj

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Kobe » Lexis Japan Kobe

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor