Språkresor till Kobe

På den smala landremsan mellan Osaka-bukten och Rokko-bergen sträcker staden Kobe ut sig på längden i väst-östlig riktining. Det korta avståndet mellan kust och berg skapar en häftig kontrast och vyn över Kobe sett från havet eller uppifrån Rokko-bergen är, speciellt på kvällen, magnifik! Med sina 1,5 miljoner invånare är Kobe Japans sjätte största stad och utgör den västra flanken av Kansai-regionen där de närliggande städerna Osaka, Kyoto och Nara även ingår och är hem för över 22 miljoner invånare.

Modern storstad med västerländska influenser

Kobe var en av de första av de första japanska hamnar att öppna upp för handel mot omvärlden efter Japans långa period som ett stängt land från början 1600-talet till mitten av 1800-talet. De utländska influenserna har kommit att prägla Kobe sedan dess och än idag märks den västerländska tidiga närvaron tydligt i Kobe med bland annat många västerländska byggnader i Kitano-området. I Kobe finns även en av Japans tre Chinatown (de andra två i Yokohama och Nagasaki) vilket även den har bidragit till Kobes öppna och unika stadsatmosfär. Kobe brukar ofta rankas som en av Japans bästa städer att leva i.

Nära till mycket – storstadsliv, historia och natur

Det unika läget gör att det är nära till mycket i Kobe. Kobe i sig självt har ett rikt nöjes-, konsert- och uteliv och erbjuder även det mesta i shopping-väg. Det mesta hittar du i Kobes downtown i området kring stationerna Sannomiya och Motomachi. Skulle Kobe inte räcka till så ligger Japans tredje största stad Osaka bara 20 minuter bort med tåg österut. Från Kobe är det dessutom bara ca 40 minuter till Kyoto och ca 50 till Nara, båda städerna två av Japans gamla huvudstäder. Lockar Japans samuraj-historia är borgen i Himeji, Japans största, ca 35 minuter västerut inte att missa. För den som tycker om att vandra erbjuder Rokkobergen nog så krävande bergsvandring för de allra flesta.

Språkskolor i Kobe

Lexis Japan Kobe

Lexis är det bästa valet för kortare kurser i Kansairegionen.

Skolor » Japanska » Kobe

- Läs mer här »