Manabi Japanese Language Institute

Skola nära Akihabara och Tokyo Sky Tree. Omtyckt skola med få svenska och västerländska studenter.

“Manabi är en fantastisk skola och lärarna underbara! Jag går dit nångång då och då även fast jag tagit examen bara för att jag saknar lärarna och vill säga hej! Kan rekommendera skolan till alla som vill ha en bra studieupplevelse och ha roligt med både klasskamrater och lärare. Ulrika Backlund
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Ordet Manabi betyder lärande. På språkskolan Manabi lär sig många studenter japanska som förberedelser för högre studier i Japan. Ett antal studenter som studerat på Manabi har blivit antagna på flera av Japans bästa universitet såsom University of Tokyo och Keio University. Manabi sänder också lärare för att undervisa i japanska på erkända Language and Culture University i Beijing.

För dig som vill läsa med få västerlänningar i högt tempo

Majoriteten av studenterna på Manabi kommer från olika delar av Asien och den största gruppen studenter kommer från Kina. Det gör att tempot på undervisningen är högt. Vi har haft många nöjda studenter som läst på Manabi. Skolan är ett mycket bra val om du vill läsa i högt tempo på en skola där det går få svenska och västerländska studenter. Här tvingas du verkligen prata japanska. Långt ifrån alla i personalen pratar engelska men det går givetvis att få hjälp på engelska om det uppstår något problem.

Språkskola nära Akihabara och Tokyo Skytree

Skolan ligger ca 5 minuters promenad från tågstationen Ryogoku i östra Tokyo som är mest känt som sumons hemvist i Tokyo. Närområdet kring skolan är ganska lugnt med Tokyo mått mätt men här finns Tokyo Edo Museum och en del shopping vid Kinshicho, och så klart Tokyos sumoarena. Inte långt från skolan reser sig dessutom Tokyos nya landmärke, Tokyo Skytree upp i skyn. Två stationer västerut hittar du Tokyos Electric Town, Akihabara, där du kan köpa i stort sett allt inom elektronik.

Stor och nyrenoverad skolbyggnad

Manabis skolbyggnad är 7 våningar hög och renoverades nyligen inför skolans flytt till Lokalerna. På Nedersta våningen hittar du skolans stora och omtyckta lounge. Reception ligger en våning upp och på våningarna där ovan hittar du skolans 15 ljusa och fräscha klassrum. På skolan studerar i dagsläget knappt 700 studenter (maxkapacitet 720 studenter på studentvisum) vilket gör skolan till klassen större japanskaskola.

Fritid

Emellanåt ordnar skolan aktiviteter och utflykter som besök till varma källor, japansk matlagning, barbeque etc. De flesta aktiviteterna ingår i visumkurserna (hel- och halvårskursen).

Tre skäl att studera Japanska på Manabi Japanese Language Institute i Tokyo

När du ansöker till Manabi Japanese Language Institute genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om Manabi Japanese Language Institute

Minimiålder
16 år
Transfer
Vi kan tipsa dig om hur du tar dig på egen hand mellan flygplatsen och centrala Tokyo.
Lov
Lov cirka 12 veckor per år + officiella helgdagar.

Språkkurser och priser för Manabi Japanese Language Institute

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Manabi Japanese Language Institute.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Halvårskurs CSN

Längd: 20 studieveckor (kan förlängas med 1,5 år till)
Min. ålder: 16

Startdatum: Början av januari, april, juli och oktober.

Du läser ett halvår med studentvisum på samma premisser som ettårskursen. Du har undervisning fyra timmar om dagen måndag till fredag under 20 studieveckor. Lektionerna hålls antingen 9:00-12:40 på förmiddagen eller 13:20-17 på eftermiddagen. Det är först på plats du får veta om du kommer ha förmiddags- eller eftermiddagslektioner. Det är normalt ca 15-20 studenter per klass. Ni övar på alla fyra språkfärdigheter (läsa, skriva, tala och lyssna). Den första dagen på skolan gör du ett språktest för att säkerställa att du hamnar på rätt nivå. Är du nybörjare så måste du lära dig de två grundläggande skriftspråken hiragana och katakana innan du åker till Japan. Detta är lätt att göra på egen hand om du lägger ner en del tid på självstudier under några veckor.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer på plats med ca 16200 YEN (ca 1490 kr)

Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt). Vänligen se våra bokningsvillkor för detaljer.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att ansöka om studentvisum.

Manabi är en populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. För att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig till oss ca 6 månader innan kursstart. Då hinner du med ansökan i god tid och vi ber skolan hålla en plats till dig. Kontakta oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Halvårskurs hos Manabi Japanese Language Institute CSN

Ettårskurs CSN

Längd: 40 studieveckor (kan förlängas med ett år till)
Min. ålder: 16

Startdatum: Början av januari, april, juli och oktober.

Du har undervisning fyra timmar om dagen måndag till fredag under 20 studieveckor. Lektionerna hålls antingen 9:00-12:40 på förmiddagen eller 13:20-17på eftermiddagen. Det är först på plats du får veta om du kommer ha förmiddags- eller eftermiddagslektioner. Det är normalt ca 15-20 studenter per klass. Ni övar på alla fyra språkfärdigheter (läsa, skriva, tala och lyssna). Den första dagen på skolan gör du ett språktest för att säkerställa att du hamnar på rätt nivå. Är du nybörjare så måste du lära dig de två grundläggande skriftspråken hiragana och katakana innan du åker till Japan. Detta är lätt att göra på egen hand om du lägger ner en del tid på självstudier under några veckor.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer på plats med ca 32400 YEN (ca 2975 kr).

Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt). Vänligen se våra bokningsvillkor för detaljer.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att ansöka om studentvisum.

Manabi är en populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. För att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig till oss ca 6 månader innan kursstart. Då hinner du med ansökan i god tid och vi ber skolan hålla en plats till dig. Kontakta oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ettårskurs hos Manabi Japanese Language Institute CSN
Och om det inte har framgått tillräckligt väl än, så tycker jag Tokyo är den grymmaste staden på planeten.Mikael - Läs berättelsen här
Min tid i Japan har varit mycket givande. Tiden på Manabi har varit tuff men oerhört lärorik.Daniel - Läs berättelsen här
Manabi är en fantastisk skola och lärarna underbara! Jag går dit nångång då och då även fast jag tagit examen bara för att jag saknar lärarna och vill säga hej! Kan rekommendera skolan till alla som vill ha en bra studieupplevelse och ha roligt med både klasskamrater och lärare. Ulrika Backlund

Boende på Manabi Japanese Language Institute

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

Att bo i egen lägenhet är det mest privata boendet, du har ditt alldeles egna ställe! En typiskt studentlägenhet består av ett rum, kokvrå samt badrum. Lägenheterna är vanligtvis 10-20 kvadratmeter stora. Vill du bo i en riktig storstad som Tokyo är hyran högre samtidigt som ytan är mindre, kanske bara 10 kvm. Reser du med vänner eller partner kan ni bo en en större lägenhet och samtidigt pressa kostnaderna. Det blir helt enkelt billigare per person att bo tillsammans samtidigt som ni får större boende.

Möbler ingår

Som standard ingår ett grundmöblemang i din lägenhet såsom säng, skrivbord med stol och förvaringsmöbler. Så du behöver inte köpa egna möbler. Du kan välja att hyra omöblerat om du hellre vill det, oftast till en lägre kostnad. I sådana fall behöver du själv skaffa allt till lägenheten. Handdukar och lakan får du ta med eller köpa av husvärden. Internet finns också, vanligtvis Wifi.

Kontrakt och avgifter

När du vill bo i en lägenhet får du skriva kontrakt på vanligtvis 6 månader eller 1 år i taget. Inför inflytt och kontraktsskrivning får du förutom första hyran även betala kontrakts- /inflyttningsavgift, eventuell deposition, flyttstäd, beroende på boendeförmedlare. Kostnad för obligatorisk och brandförsäkring tillkommer också. Räkna med kostnader på ungefär en månadshyra utöver själva hyran. Väl på plats får du betala kostnader för el, gas och vatten. Vattenavgiften är vanligtvis fast medan kostnad för el och gas betalas efter verklig förbrukning.

I Tokyo-området samarbetar vi främst med två boendeförmedlare för boende i lägenhet, Be Good Japan och Oakhouse. Prisplanerna skiljer sig något mellan de två:

Oakhouse

Inflyttningsavgift: ca 20000 YEN (ca 1840 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)

Månadshyra: 70000 YEN (ca 6430 kr) - 105000 YEN (ca 9640 kr) /månad

Avgift för el gas och vatten: 7000 YEN (ca 645 kr) -10000 YEN (ca 920 kr) / månad (Du betalar efter verklig förbrukning)

*Vill du kan du flytta mellan deras olika hus och då endast betala en flyttavgift .

Be Good Japan

Kontraktsavgift: 30000 YEN (ca 2755 kr)

Städavgift (engångs): 30000 YEN (ca 2755 kr)

Försäkring: 6500 YEN (ca 600 kr)/år

Avgift för el gas och vatten: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr) /månad (Du betalar efter verklig förbrukning)

Deposition: 1 månadshyra

Månadshyra: 55000 YEN (ca 5050 kr) - 105000 YEN (ca 9640 kr)/månad

*Blueberrys studenter får 20000 YEN (ca 1840 kr) i rabatt på både kontrakts- städavgiften och betalar bara 30000 YEN (ca 2755 kr) istället för de egentliga 50000 YEN (ca 4590 kr). Om en förälder åtar sig att täcka eventuella skador på upp till 1 månadshyra slipper du lämna deposition. Eventuell deposition återfås när du flyttar ut om du inte skadat något. Internet ingår i form av Pocket wifi. Om du väljer att flytta ut inom 1 år tillkommer dock en avgift på ca 10800 YEN (ca 995 kr) då internetoperatören tar ut avgiften.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Manabi Japanese Language Institute med Egen lägenhet

Sharehouse

Det här är den mest sociala typen av boende. Du har eget rum och delar kök, badrum m.m. med de andra som bor där. Share housen varierar i storlek från en handfull studenter till flera hundra. Ibland är det korridorsboende och ibland är det hus med delade lägenheter eller en japansk villa där man har sitt eget låsbara rum. Att bo i ett share house är det mest sociala boendealternativet eftersom du bor tillsammans med flera andra, både japaner och andra utlänningar i Japan. Du kommer kunna prata japanska direkt från ankomst och också lära dig mycket om andra länder än Japan. Värdarna för share house brukar anordna fester eller andra tillställningar regelbundet där boende från alla deras hus bjuds in.

Prisvärt

Boende i share house är prisvärt och har normalt få extra avgifter. I samband med inflytt får du betala någon form av inflyttnings- /kontraktsavgift. Beroende på boendeförmedlare tas ibland avgift för flyttstäd och försäkring ut. Det förekommer att du får betala en deposition (oftast en månadshyra) som du sedan får tillbaka vid utflytt under förutsättning att du inte orsakat några skador. Utöver månadshyran betalar du en form av förvaltningsavgift för att täcka kostnader för el gas och vatten. Det normala är att du som student väljer att bo i ditt egna rum. Det går också att dela på ett rum med en annan boende av samma kön. Då blir det billigare. Är ni flera vänner som reser tillsammans kan vi ofta boka in er i samma hus. Är ni ett par som reser tillsammans är det inte alltid ok att ni bor tillsammans men vi försöker hitta passande share house för er med.

Redan möblerat

I ditt rum ingår ett grundmöblemang såsom säng, skrivbord med stol och förvaringsmöbler. Så du behöver inte köpa egna möbler. Handdukar och lakan får du ta med eller köpa av husvärden. Internet finns också, vanligtvis Wifi.

Lite regler att hålla koll på

I sharehouse har hyresvärden oftast en del regler som ni boende behöver följa, gällande sådant som förbud mot rökning inomhus, bestämmelser gällande sopsortering m.m. Vänner kan vanligtvis stanna över någon natt utan extra kostnad. Liksom när du bor själv får du komma och gå som du vill.

I Tokyo samarbetar vi främst med två boendeförmedlare för boende i Share house, Be Good Japan och Oakhouse. Prisplanerna skiljer sig något mellan de två.

Oakhouse

Inflyttningsavgift: ca 20000 YEN (ca 1840 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)

Månadshyra: 40000 YEN (ca 3675 kr) - 70000 YEN (ca 6430 kr) /månad

Fast avgift för el gas och vatten: 10000 YEN (ca 920 kr) - 15000 YEN (ca 1380 kr) /månad

*Blueberrys studenter får 5000 YEN (ca 460 kr) i rabatt på inflyttningsavgiften på merparten av Oakhouses share house. Vill du kan du flytta mellan deras olika hus och då endast betala en flyttavgift.

Be Good Japan

Städavgift (engångs) 15000 YEN (ca 1380 kr)

Försäkring: gratis första året för Blueberrystudenter. Därefter 6500 YEN (ca 600 kr) /år

Deposition: 1 månadshyra

Månadshyra: 40000 YEN (ca 3675 kr) - 75000 YEN (ca 6890 kr) /månad

Fast avgift för el gas och vatten: 9000 YEN (ca 830 kr) - 15000 YEN (ca 1380 kr) /månad

*Blueberrys studenter får rabatt och slipper betala den egentliga kontraktsavgiften på 15000 YEN (ca 1380 kr). Om en förälder åtar sig att täcka eventuella skador på upp till 1 månadshyra slipper du lämna deposition. Eventuell deposition återfås när du flyttar ut om du inte skadat något.

Vänligen observera att ovanstående priser för boende i share house är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Manabi Japanese Language Institute med Sharehouse

Värdfamilj

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Möjligt bo både länge och kort

När du vill bo i familj får du betala en startavgift för att arrangera boendet och sedan för perioden du vill bo i familj. Kostnaden för att bo med en familj blir lägre ju längre du stannar. Vanligtvis kan du bo i alla fall 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Vet du redan från början att du vill bo en längre tid hos en familj kan vi självklart be familjeförmedlaren att hitta en familj som är öppen att låta dig stanna hela den period du önskar stanna.

Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna eller första månaden för att snabbt lära känna kulturen, komma igång med japanska språket för att sedan välja annat boende på plats. Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 21600 YEN (ca 1985 kr)
Pris:
1-30 dagar 5292 YEN (ca 490 kr)/dag
31-60 dagar 4752 YEN (ca 440 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 380 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Anmälan Manabi Japanese Language Institute med Värdfamilj

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Tokyo » Manabi Japanese Language Institute

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor