Kudan Insitute - Ungdomskurs

En ungdomskurs i Japan för den mogna tonåringen. Läs med andra ungdomar på vår kanonskola Kudan i centrala Tokyo. Många spännande aktiviteter och boende i familj ingår.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkresa till Tokyo 16-17 år

Vad vore väl häftigare än att åka till Japan och läsa japanska på en språkskola i Tokyo med andra ungdomar från hela världen? Det gäller dock att man är självständig och mogen, då man bland annat får ta sig mellan boende och skola själv.

Språkskolan

Skolan heter Kudan och är en av våra mest väletablerade och populära språkskolor i Japan. Den grundades 1988 och har sedan dess undervisat tusentals utländska studenter i japanska. Här studerar 300 till 400 studenter i olika åldrar och på olika nivåer. De flesta läser på vuxenkurserna, men på sommaren organiserar skolan även de populära ungdomskurserna.

Själva skolan är inhyst i ett par byggnader vid Tokyos geografiska centrum i närheten av det kejserliga palatset. Området är känt för sina många bokhandlare och antikvariat. Tunnelbanestationerna Jimbocho och Kudanshita samt tågstationen Suidobashi ligger alla inom några minuters gångavstånd. Härifrån tar du dig på en kvart till stadsdelar som Shibuya, Shinjuku, Harajuku, Akihabara, Ginza och Ikebukuro.

Minimiåldern på Kudans vuxenkurser är 16 år, men för dig som är mellan 15 och 17 år och vill läsa med andra i samma ålder och ha ett riktigt kul aktivitetsprogram finns Kudans ungdomskurs. Studenterna på kursen kommer från hela världen och under 3-7 fullspäckade veckor blir ni ett sammansvetsat gäng som både lär er en massa och har kul tillsammans.

Boende

Här hittar du information om hur studenterna bor under sin språkresa till Tokyo.

Du bor hos en japansk värdfamilj. Du har ett eget rum och 2/3 pension, vilket betyder att du äter frukost och middag hos familjen på vardagarna och frukost, lunch och middag på helgerna. Familjerna kan se ut på många olika sätt (mamma, pappa, flera barn; mamma, pappa, ett barn; ett par utan barn etc.), och de bor runtom i Tokyo. Skolan ligger mitt i Tokyo, och i områdena däromkring finns främst kontors- och butikslokaler, och inte så många bostäder.

En genomsnittlig Tokyo-bo måste pendla 60-120 minuter, enkel väg, till jobbet varje dag. Skolan försöker hitta värdfamiljer på något närmare håll, men du får räkna med att det tar 40-90 minuter, enkel väg, att resa till och från skolan. Den resan gör studenterna själva i Tokyos välfungerande kollektivtrafik så det krävs en viss mognad och att man kan klara sig själv emellanåt.

Det går också att ordna boende på egen hand om man t.ex. är i Japan med familjen. Kontakta oss för priser i sådana fall.

Fritidsaktiviteter

När ni inte har lektioner så ordnar skolan en hel del fritidsaktiviteter. Dessa kan du läsa mer om här.

På denna kurs ingår ett fullspäckat aktivitetsprogram, som är speciellt för ungdomskursen. Vanligtvis är det fritidsaktiviteter tisdagar, torsdagar och på helgerna. Ibland gör ni även längre utflykter där fler veckodagar tas i anspråk. Vilka aktiviteter som ingår beror på vilken kurs du går. Exempel på saker som sker under de sju veckorna sommarkursen ges är är:

Observera att aktivitetsschemat är preliminärt, det kan ändras pga väder och vind och andra omständigheter. För att hinna med alla aktiviteter ovan måste man läsa på sjuveckorskursen.

Resan till Tokyo

Vi skickar flygofferter till alla våra ungdomsresenärer för att göra din resa så smidig som möjligt, det går givetvis bra att boka eget flyg om ni föredrar det. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss.

Medborgare i Sverige och andra Schengenländer behöver inget visum för att resa till Japan i mindre än 90 dagar. Snabbast flygresa brukar man få med Finnair via Helsingfors. Billigast resa hittar man ofta med Air China via Peking (välj Narita och inte Haneda som ankomstflygplats) eller Aeroflot via Moskva. Det går också att flyga med SAS via Köpenhamn.

Skolans personal möter sedan upp på Naritaflygplatsen och åker med studenten till värdfamiljen. Studenten ska ankomma innan kl 18.00 på lördagen. Det kan bli en viss väntetid på flygplatsen. Transfer till flygplatsen på hemvägen ingår inte men det kan bokas mot en merkostnad. När man har vant sig vid att ta sig runt kollektivt i Tokyo är det dock inte så svårt att ta sig till flygplatsen på egen hand. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss.

När du ansöker till Kudan Insitute - Ungdomskurs genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om Kudan Insitute - Ungdomskurs

Minimiålder
15 år

Språkkurser och priser för Kudan Insitute - Ungdomskurs

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Kudan Insitute - Ungdomskurs.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Kudan Insitute - Ungdomskurs (Summer Holiday Course) CSN

Längd: 3, 4 eller 7 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 6/7 - 3/8 2019 (4 veckor) 3/8 - 24/8 2019 (3 veckor) 6/7 - 24/8 2019 (7 veckor)

KurskostnaderPris

Kommentar: I priset ingår kursen, material, avgift för upphämtning på flygplatsen, boende och aktiviteter. Det som inte ingår är transport till och från skolan samt lunch på vardagar.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Kudan Insitute - Ungdomskurs hos Kudan Insitute - Ungdomskurs CSN

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Tokyo » Kudan Insitute - Ungdomskurs

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor