Språkresor till Yokohama

Gör som miljontaljs japaner. Upptäck Tokyoregionen med bas från Yokohama.

Yokohama är Japans näst folkrikaste stad, nattetid. Många japaner väljer att bo i Yokohama samtidigt som de jobbar i Tokyo. Här bor runt 3,7 miljoner människor men Yokohama utgör en del av Tokyoregionen med 35 miljoner invanare i en stor sammanväxt stad. Från Yokohama Station är det bara drygt 30 minuters tågresa in till centrala Tokyo.

Från fiskeby till internationell storstad

Japan levde under många år helt avskilt från omvärlden. Det var först i mitten av artonhundratalet som man efter amerikanska påtryckningar öppnade upp för handel med andra länder. Den lilla fiskebyn Yokohama byggdes då om till en hamnstad som blev porten mot omvärlden. Staden växte snabbt och lockade till sig människor från många olika nationaliteter. Yokohama har bland annat Japans största Chinatown.

En trevlig stad nära havet

Moderna Yokohama är en riktigt trevlig stad där du hittar det mesta. Det gamla hamnområdet har rustats upp och nere vid vattnet finns sevärdheter som Japans näst högsta byggnad Landmark Tower och Cosmo Clock 21, världens största klocka och ett av världens största pariserhjul. Havet går ända in i stadskärnan med många trevliga områden in till vattnet. Yokohama är en behaglig stad att bo i och du tar dig in till centrala Tokyo nästan lika snabbt som de flesta som bor i Tokyo.

Språkskolor i Yokohama

Yokohama Design College

Kombinerad språk- och designskola i centrala Yokohama.

Skolor » Japanska » Yokohama

- Läs mer här »