Kyoshin Language Academy

Japanskaskola med fokus på praktiskt språkbruk och få svenska studenter

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Kyoshin är en skolkedja med 9 japanskaskolor runtom i Japan. I april 2014 slog Kyoshin upp portarna för sin skola Kyoto Chou School mitt i centrala Kyoto. Till skillnad från många japanskaskolor med en majoritet asiatiska studenter där studenterna främst siktar på vidareutbildning i Japan är Kyoshins mål att studenterna ska lära sig praktisk japanska.

Asiatisk skola med fokus på praktisk japanska

Många japanskaskolor där majoriteten av studenterna kommer från asiatiska länder har som mål att få studenterna till vidare utbildning eller jobb. Här skiljer sig Kyoshin då fokus ligger på praktiskt språkbruk de många asiatiska studenterna till trots. De största studentnationaliteterna på skolan är från Indonesien, Kina och Taiwan. Vill du studera på en japanskaskola i Kyoto med få västerlänningar och svenskar är Kyoshin val nummer ett.

Ny byggnad mitt i Kyoto och nära till övriga Kansai

Kyoshins skola i Kyoto flyttade in i nya lokaler i juli 2016 mitt i Kyoto vid Gojo mellan down town Kyoto runt Kawaramchi street och Kyoto station. Om inte allt som Kyoto har att erbjuda räcker så tar du dig från Kyoto station sedan lätt vidare till Osaka, Nara och Kobe med tåg. Då skolbyggnaden bara har ett år på nacken är skolbyggnaden ny och fräsch. I dagsläget studerar ca 170 studenter på skolan med studentvisum, ett antal som kommer öka till ca 270 från april 2019.

Japanska och jobb

Kyoshin hjälper de studenter som är intresserade av att hitta extrajobb med tips om hur du skriver CV på japanska, hur du ska hitta jobb och har möjlighet att hjälpa till att ordna intervjuer genom sitt nätverk av möjliga arbetsplatser för studenter.

Möjlighet läsa på fler studieorter

Är du sugen på att testa mer än en studieort i Japan under tiden du läser där? Som student på Kyoshin har du möjlighet att läsa en del av din studietid på en annan av Kyoshins skolor, till exempel den i Tokyo.

Tre skäl att studera Japanska på Kyoshin Language Academy i Kyoto

När du ansöker till Kyoshin Language Academy genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om Kyoshin Language Academy

Minimiålder
18 år
Transfer
Transfer kan bokas från flygplatsen Osaka Kansai för ca 4300 yen (1000 yen per väska tillkommer). Betalas på plats.
Lov
Skolan ger undervisning 40 veckor om året, däremellan är det lov.

Språkkurser och priser för Kyoshin Language Academy

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Kyoshin Language Academy.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Halvårskurs CSN

Längd: (kan förlängas med 1,5 år till)
Min. ålder: 18

Startdatum: 8/1, 8/4, 4/7 och 8/10 2019 och motsvarande datum 2020. Detta är datumen för skolans språktest undervisningen startar vanligtvis någon dag efter. För att vara säker på att kunna läsa i två år bör du starta i april. Är du nybörjare kan du starta i april, juli eller oktober. Vill du börja i januari måste du ha en del förkunskaper då ingen nybörjarstart sker då.

Du läser två 90 minutersblock (med 15 minuters rast emellan) per dag måndag till fredag i grupper om max 20 studenter (snitt ca 17 studenter/klass) . Lektionerna hålls på förmiddagarna kl. 9.15-12.30 eller på eftermiddagarna 13.15-16.30. Nybörjare läser normalt på eftermiddagarna och de mer avancerade klasserna på förmiddagen. Kursen jobbar med alla fyra språkfärdigheterna. Under din kurs kan du välja om du vill ha fokus på praktiskt språkbruk och konversation eller fokus på JLPT eller EJU. Du kan komma som ren nybörjare, men du bör åtminstone lära dig skriftspråken hiragana/katakana innan kursstart.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Kostnad för kurslitteratur tillkommer på plats med ca 8000 YEN (ca 735 kr) per termin beroende på nivå. Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt). Vänligen se våra bokningsvillkor för detaljer.

Se fliken boende för boendealternativ och kostnader.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att kunna ansöka om studentvisum.

Vi behöver ha din ansökan senast ca sex månader före kursstart för att du ska hinna med att söka studentvisum. Kontakta oss för alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Halvårskurs hos Kyoshin Language Academy CSN

Ettårskurs CSN

Längd: (kan förlängas med ett år till)
Min. ålder: 16

Startdatum: 8/1, 8/4, 4/7 och 8/10 2019 och motsvarande datum 2020. Detta är datumen för skolans språktest undervisningen startar vanligtvis någon dag efter. För att vara säker på att kunna läsa i två år bör du starta i april. Är du nybörjare bör du starta i april eller oktober. Vill du börja i januari måste du ha en del förkunskaper då ingen nybörjarstart sker då.

Du läser två 90 minutersblock (med 15 minuters rast emellan) per dag måndag till fredag i grupper om ca 15-20 elever. Lektionerna hålls på förmiddagarna kl. 9.15-12.30 eller på eftermiddagarna 13.15-16.30. Nybörjare läser normalt på eftermiddagarna Kursen jobbar med alla fyra språkfärdigheterna. Under din kurs kan du välja om du vill ha fokus på praktiskt språkbruk och konversation eller fokus på JLPT eller EJU. Du kan komma som ren nybörjare, men du bör åtminstone lära dig skriftspråken hiragana/katakana innan kursstart.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Kostnad för kurslitteratur tillkommer på plats med ca 8000 YEN (ca 735 kr) per termin beroende på nivå.

Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt).

Se fliken boende för boendealternativ och kostnader.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att kunna ansöka om studentvisum.

Vi behöver ha din ansökan senast ca sex månader före kursstart för att du ska hinna med att söka studentvisum. Kontakta oss för alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ettårskurs hos Kyoshin Language Academy CSN

Boende på Kyoshin Language Academy

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

För dig som vill bo på egen hand, lite bättre och större är en egen lägenhet vi erbjuda boende i möblerade lägenheter på cirka 18-20 kvm. Skolan samarbetar med lokala lägenhetsförmedlare som erbjuder möblerade lägenheter. Dessa lägenheter är utrustade med AC, pentry och badrum med toalett, dusch och bad och ett grundmöblemang dammsugare, micro, säng, skrivbord, internet. Beroende på lägenhetsförmedlare skiljer sig prisbilden åt. En förmedlare har exempelvis ingen inflyttningsavgift förutom en deposition på 30000 yen. En annan förmedlare har inflyttningsavgift på 50000 yen fast i gengäld är hyrorna ofta lägre. När du önskar bo i lägenhet kommer vi att skicka dig information om vilka lägenheter som finns lediga någon månad innan kursstart där du kan jämföra de olika lediga alternativen och rangordna dem du helst vill boka. Skolan gör sedan sitt bästa för att boka lägenhet efter dina önskemål.

Kostnader boende lägenhet Kyoto

Inflyttningsavgift: 50000 YEN (ca 4590 kr)
Städavgift (engångsavgift): 15000 YEN (ca 1380 kr)
Brandförsäkring: 7000 YEN (ca 645 kr) -10000 YEN (ca 920 kr)/år
Månadshyra: 35000 YEN (ca 3215 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)
Avgift för el gas, vatten och internet: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr) (Du betalar efter verklig förbrukning)

*Deposition kan förekomma, vanligtvis motsvarande ca 1 månadshyra. Om du inte skadat ditt boende ska du vid utflytt få tillbaka eventuell deposition.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Kyoshin Language Academy med Egen lägenhet

Share house

För mesta möjliga sociala liv alldeles inpå knuten dig är boende i share house det naturliga valet. Här har du eget rum med säng, skrivbord, internet och förvaringsmöbler och delar kök, badrum m.m. med de andra som bor i samma hus. Share housen varierar i storlek från en handfull studenter till större hus med ett tiotal boende eller fler än så. Ibland är det korridorsboende och ibland är det hus med delade lägenheter där man har sitt eget låsbara rum. Beroende på boendeförmedlare skiljer sig prisbilden åt. En förmedlare har exempelvis ingen inflyttningsavgift förutom en deposition på 30000 yen medan en annan förmedlare har inflyttningsavgift på 50000 yen. När du önskar bo i guesthouse kommer vi att skicka dig information om vilka boenden som finns lediga någon månad innan kursstart där du kan jämföra de olika lediga alternativen och rangordna dem du helst vill boka. Skolan gör sedan sitt bästa för att boka boende efter dina önskemål.

Kostnader boende share house

Inflyttningsavgift: 0 - 50000 YEN (ca 4590 kr)
Deposition: 0 - 30000 YEN (ca 2755 kr)
Brandförsäkring: 7000 YEN (ca 645 kr) -10000 YEN (ca 920 kr)/år
Månadshyra: 35000 YEN (ca 3215 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)
Avgift för underhåll, el gas och vatten: 15000 YEN (ca 1380 kr)/månad

*Beroende på boendeförmedlare tillkommer ibland deposition på 30 000 yen. Om du inte skadat ditt boende ska du vid utflytt få tillbaka eventuell deposition. Vissa boendeförmedlare räknar in avgift för underhåll, el gas och vatten i månadshyran istället för att lägga den som en separat avgift. Kontrakt på 6 månader är vanliga. Hos en del boendeförmedlare betalas boendet för tre månader i taget.

Tänk på att standarden på studentboende vanligtvis är enkel i Japan så ha inte för höga förväntningar på ditt boende, framförallt inte om du bokar något billigt.

Anmälan Kyoshin Language Academy med Share house

Studentresidens

Skolan har ett residens som ligger på knappa 5 minuters gångavstånd till skolan. I residenset finns både enkelrum och dubbelrum. Dessa rum är som små lägenheter med eget pentry och badrum med toalett, dusch och bad. Rummen är utrustade med AC, dammsugare, micro, säng, skrivbord, internet och tvättmaskin. Enkelrummen är på ca 10-15 kvm och dubbelrummen något större ca 13-18 kvm.

Kostnader för boende i studentresidens Kyoshin

Inflyttningsavgift: 30000 YEN (ca 2755 kr) (dubbelrum) / 40000 YEN (ca 3675 kr) (enkelrum)
Deposition: 20000 YEN (ca 1840 kr)
Månadshyra enkelrum: 63000 YEN (ca 5785 kr) - 71000 YEN (ca 6520 kr)/månad
Månadshyra dubbelrum: 42000 YEN (ca 3860 kr) - 43000 YEN (ca 3950 kr)/månad
Avgift för el: 5000 YEN (ca 460 kr)/månad

*Studentresidensen hos Kyoshin är i praktiken som lägenheter. Hyra betalas normalt för 3 månader i klump i förväg innan terminsstart. Kontrakt skrivs på minst 6 månader. Depositionen får du normalt tillbaka vid utflytt under förutsättning att du inte skadat ditt boende. Om du förbrukar mycket mer energi än vad som anses vara normalt kan du få betala extra för det.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Kyoshin Language Academy med Studentresidens

Värdfamilj

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Möjligt bo både länge och kort

När du vill bo i familj får du betala en startavgift för att arrangera boendet och sedan för perioden du vill bo i familj. Kostnaden för att bo med en familj blir lägre ju längre du stannar. Vanligtvis kan du bo i alla fall 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Vet du redan från början att du vill bo en längre tid hos en familj kan vi självklart be familjeförmedlaren att hitta en familj som är öppen att låta dig stanna hela den period du önskar stanna.

Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna eller första månaden för att snabbt lära känna kulturen, komma igång med japanska språket för att sedan välja annat boende på plats. Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 21600 YEN (ca 1985 kr)
Pris:
1-30 dagar 5292 YEN (ca 490 kr)/dag
31-60 dagar 4752 YEN (ca 440 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 380 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Anmälan Kyoshin Language Academy med Värdfamilj

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Kyoto » Kyoshin Language Academy

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor