Yokohama Design College

Kombinerad språk- och designskola i centrala Yokohama.

“Med lärarnas hjälp har jag lyckats att gå från att inte kunna ens hiragana och katakana till att har klarat JLPT2 på ca 1 år och 2 månader.Tom Edberg
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Yokohama Design College något av en unik språkskola då det är en kombinerad språkskola, japanskt estetiskt gymnasium och designskola i en och samma byggnad. Här kan du börja med att lära dig japanska i upp till två år. Sedan kan du studera vidare ytterligare två år inom design (t.ex. modedesign, manga, art eller grafisk design) eller akademisk japanska om du t.ex. vill bli översättare. Medan du studerar japanska kommer du också att erbjudas provlektioner i olika designämnen under vissa helger.

Centralt läge i Yokohama och nära till Tokyo

Skolan ligger bara en minut från stationen Tobe som i sin tur bara ligger en station från Yokohama station. Skolan har andra ord ett mycket centralt läge läge i Yokohama. Om nu inte Yokohama, Japans andra största stad, skulle räcka så ligger Tokyo bara ca en halvtimme bort med snabbpendeln. Har du förmiddagslektioner i skolan kan du då exempelvis tillbringa eftermiddagen i Tokyo innan du är tillbaka i Yokohama till kvällen.

Skolan har en egen byggnad där skolan utgör fyra våningar, sedan ligger ett enkelt residens högst upp. Totalt har skolan 26 klassrum som delas på de tre olika skolorna på YDC. På andra våningen hittar du en studentlounge och skolan har också en egen gymnastiksal för aktiviteter.

Stor andel asiatiska studenter

Det kan vara bra att känna till att en stor majoritet av skolans studenter kommer från Asien. På japanskaskolan studerar ca 240 studenter, varav den största delen kommer från Asiatiska länder. Studenter från Kina utgör den största studentnationaliteten med ca 50% följt av studenter från andra asiatiska länder såsom Nepal och Thailand. På designutbildningarna läser även japaner så det här är en utmärkt skola för dig som vill lära känna japanska studenter. Även här är det en stor andel asiatiska studenter, varav de allra flesta kommer från Japan och Kina.

Aktiviteter, "open classes" och extrajobb

Ett par gånger i månaden har ni "open classes" och aktiviteter (t.ex. att prova på karate) som är gemensamma för språkstudenterna och studenterna på de andra programmen. Att delta i dessa aktiviteter är ett bra sätt att få testa på annat än att bara studera japanska språket, och ett bra sätt att få nya japanska vänner.

Yokohama Design College hjälper också sina studenter som vill arbeta extra att hitta extrajobb. Skolan kan komma med tips på hur du söker jobb, skriver CV på japanska och kontaktar arbetsgivare. Dessutom anordnar skolan ibland jobbtäffar, "baito seminar", där de bjuder in arbetsgivare för extrajobb, såsom bland annat den japanska snabbmatskedjan Sukiya. Räkna dock med att du behöver läsa minst 3-6 månader japanska innan du kan få jobb om du är nybörjare.

Tre skäl att studera Japanska på Yokohama Design College i Yokohama

När du ansöker till Yokohama Design College genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om Yokohama Design College

Minimiålder
16 år
Transfer
Skolan har ingen transferservice, men vi kan hjälpa dig med förslag på resväg.
Lov
Cirka två veckor i slutet av december/början av januari, två veckor i mitten på mars, en vecka i slutet av april/början på maj, två veckor i mitten av augusti, en vecka i slutet av september.

Språkkurser och priser för Yokohama Design College

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Yokohama Design College.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Ettårskurs (kan förlängas med ett år till) (One year course) CSN

Längd: Ett till två år
Min. ålder: 18

Startdatum: April och oktober. För att läsa två år måste du starta i april.

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 20 studenter (snittet är runt 20 studenter per klass). Ni övar på alla fyra språkfärdigheter (läsa, skriva, tala och lyssna). För kanji-lektionerna delar skolan upp studenterna i grupper för de som har kanji-tecken i sitt modersmål (exempelvis kineser) och de som inte har det för att mer anpassa kanjiinlärningen efter studenternas förutsättningar. Du har lektioner antingen på förmiddagen kl. 9 - 12.30 eller på eftermiddagen kl. 13.10 - 16.40. Är du nybörjare så måste du lära dig de två grundläggande japanska skriftspråken hiragana och katakana innan du åker till Japan.


KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt). Vänligen se våra bokningsvillkor för detaljer.

För att ansöka om studentvisum måste du ha gått ut gymnasiet.

Yokohama Design College är en populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. För att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig till oss ca 6 månader innan kursstart. Då hinner du med ansökan i god tid och vi ber skolan hålla en plats till dig. Kontakta oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ettårskurs (kan förlängas med ett år till) hos Yokohama Design College CSN

Designkurser (Fashion Design) CSN

Längd: Två år
Min. ålder: 18

Startdatum: April

Tvååriga diplomutbildningar i design
För dig som redan behärskar japanska på minst nivå 2 av JLPT så finns möjlighet att läsa tvååriga diplomutbildningar inom design. Det finns två avdelningar: Fashion Design Department och Visual Design Department.

Fashion Design Department:

Manga Design Department

På japanska
Utbildningarna ges alltså på japanska och du måste ha mycket goda kunskaper i japanska (minst JLPT nivå 2) för att kunna ansöka till utbildningarna. Om du inte kan japanska sedan tidigare så för du börja med att läsa en språkkurs på skolan på 1-2 år.

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper inom det område du vill läsa, utan endast ett brinnande intresse för design.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar:

Priset ovan avser skolavgifterna för första året.

Kurser på den här nivån ska generellt vara godkända av CSN. De har dock inte prövat alla designkurserna på Yokohama Design College så vi rekommenderar att du ansöker i god tid för att få utbildningen prövad av CSN. Kontakta oss för mer information om vad som krävs för ansökan.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Designkurser hos Yokohama Design College CSN

Avancerad japanska i praktiken (Comprehensive Japanese) CSN

Längd: Två år
Min. ålder: 18

Startdatum: April

Tvåårig utbildning
Det här är en utbildning för dig som redan kan mycket bra japanska (minst JLPT nivå 2) och vill förbereda dig för att jobba på japanska. Det ingår bl.a. översättning och utbildning i att lära ut japanska.

På japanska
Utbildningen ges alltså på japanska och du måste ha mycket goda kunskaper i japanska (minst JLPT nivå 2) för att kunna ansöka till utbildningarna. Om du inte kan japanska sedan tidigare så för du börja med att läsa en språkkurs på skolan på 1-2 år.

Skolans beskrivning av utbildningen
Learn and improve your Japanese speaking ability. This course will provide you the necessary skills to better your Japanese and will also strengthen your understanding of Japans culture and lifestyle to provide a smoother transition for those moving from overseas to work or live. At the end of the course students are eligible to receive a degree in the language at the graduation and aim to become a fully fledged employee in Japan.

Ämnen som ingår:

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Priset ovan avser skolavgifterna för första året. Kontakta oss för mer information om vad som krävs för ansökan.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Avancerad japanska i praktiken hos Yokohama Design College CSN
Med lärarnas hjälp har jag lyckats att gå från att inte kunna ens hiragana och katakana till att har klarat JLPT2 på ca 1 år och 2 månader.Tom Edberg

Boende på Yokohama Design College

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet

Att bo i egen lägenhet är det mest privata boendet, du har ditt alldeles egna ställe! En typiskt studentlägenhet består av ett rum, kokvrå samt badrum. Lägenheterna är vanligtvis 10-20 kvadratmeter stora. Vill du bo i en riktig storstad som Tokyo är hyran högre samtidigt som ytan är mindre, kanske bara 10 kvm. Reser du med vänner eller partner kan ni bo en en större lägenhet och samtidigt pressa kostnaderna. Det blir helt enkelt billigare per person att bo tillsammans samtidigt som ni får större boende.

Möbler ingår

Som standard ingår ett grundmöblemang i din lägenhet såsom säng, skrivbord med stol och förvaringsmöbler. Så du behöver inte köpa egna möbler. Du kan välja att hyra omöblerat om du hellre vill det, oftast till en lägre kostnad. I sådana fall behöver du själv skaffa allt till lägenheten. Handdukar och lakan får du ta med eller köpa av husvärden. Internet finns också, vanligtvis Wifi.

Kontrakt och avgifter

När du vill bo i en lägenhet får du skriva kontrakt på vanligtvis 6 månader eller 1 år i taget. Inför inflytt och kontraktsskrivning får du förutom första hyran även betala kontrakts- /inflyttningsavgift, eventuell deposition, flyttstäd, beroende på boendeförmedlare. Kostnad för obligatorisk brandförsäkring tillkommer också. Räkna med kostnader på ungefär en månadshyra utöver själva hyran. Väl på plats får du betala kostnader för el, gas och vatten. Vattenavgiften är vanligtvis fast medan kostnad för el och gas betalas efter verklig förbrukning.

I Tokyo-området samarbetar vi främst med två boendeförmedlare för boende i lägenhet, Be Good Japan och Oakhouse. Prisplanerna skiljer sig något mellan de två:

Oakhouse

Inflyttningsavgift: ca 20000 YEN (ca 1840 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)
Månadshyra: 70000 YEN (ca 6430 kr) - 105000 YEN (ca 9640 kr)/månad
Avgift för el gas och vatten: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr) (Du betalar efter verklig förbrukning)

*Vill du kan du flytta mellan deras olika hus och då endast betala en flyttavgift .

Be Good Japan

Kontraktsavgift: 30000 YEN (ca 2755 kr)
Städavgift (engångs): 30000 YEN (ca 2755 kr)
Försäkring: 6500 YEN (ca 600 kr)/år
Avgift för el gas och vatten: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr) (Du betalar efter verklig förbrukning)
Deposition: 1 månadshyra
Månadshyra: 55000 YEN (ca 5050 kr) - 105000 YEN (ca 9640 kr)/månad

*Blueberrys studenter får 20000 YEN (ca 1840 kr) i rabatt på både kontrakts- städavgiften och betalar bara 30000 YEN (ca 2755 kr) istället för de egentliga 50000 YEN (ca 4590 kr). Om en förälder åtar sig att täcka eventuella skador på upp till 1 månadshyra slipper du lämna deposition. Eventuell deposition återfås när du flyttar ut om du inte skadat något. Internet ingår i form av Pocket wifi. Om du väljer att flytta ut inom 1 år tillkommer dock en avgift på ca 10800 YEN (ca 995 kr) då internetoperatören tar ut avgiften.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Yokohama Design College med Egen lägenhet

Share house

Det här är den mest sociala typen av boende. Du har eget rum och delar kök, badrum m.m. med de andra som bor där. Share housen varierar i storlek från en handfull studenter till flera hundra. Ibland är det korridorsboende och ibland är det hus med delade lägenheter eller en japansk villa där man har sitt eget låsbara rum. Att bo i ett share house är det mest sociala boendealternativet eftersom du bor tillsammans med flera andra, både japaner och andra utlänningar i Japan. Du kommer kunna prata japanska direkt från ankomst och också lära dig mycket om andra länder än Japan. Värdarna för share house brukar anordna fester eller andra tillställningar regelbundet där boende från alla deras hus bjuds in.

Prisvärt

Boende i share house är prisvärt och har normalt få extra avgifter. I samband med inflytt får du betala någon form av inflyttnings-/kontraktsavgift. Beroende på boendeförmedlare tas ibland avgift för flyttstäd och försäkring ut. Det förekommer att du får betala en deposition (oftast en månadshyra) som du sedan får tillbaka vid utflytt under förutsättning att du inte orsakat några skador. Utöver månadshyran betalar du en form av förvaltningsavgift för att täcka kostnader för el gas och vatten. Det normala är att du som student väljer att bo i ditt egna rum. Det går också att dela på ett rum med en annan boende av samma kön. Då blir det billigare. Är ni flera vänner som reser tillsammans kan vi ofta boka in er i samma hus. Är ni ett par som reser tillsammans är det inte alltid ok att ni bor tillsammans men vi försöker hitta passande share house för er med.

Redan möblerat

I ditt rum ingår ett grundmöblemang såsom säng, skrivbord med stol och förvaringsmöbler. Så du behöver inte köpa egna möbler. Handdukar och lakan får du ta med eller köpa av husvärden. Internet finns också, vanligtvis Wifi.

Lite regler att hålla koll på

I share house har hyresvärden oftast en del regler som ni boende behöver följa, gällande sådant som förbud mot rökning inomhus, bestämmelser gällande sopsortering m.m. Vänner kan vanligtvis stanna över någon natt utan extra kostnad. Liksom när du bor själv får du komma och gå som du vill.

I Yokohama samarbetar vi främst med Oakhouse för boende i share house.

Oakhouse

Inflyttningsavgift: ca 20000 YEN (ca 1840 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)

Månadshyra: 40000 YEN (ca 3675 kr) - 70000 YEN (ca 6430 kr) /månad

Fast avgift för el gas och vatten: 10000 YEN (ca 920 kr) - 15000 YEN (ca 1380 kr)/månad

*Vill du kan du flytta mellan deras olika hus och då endast betala en flyttavgift.

Vänligen observera att ovanstående priser för boende i share house är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan Yokohama Design College med Share house

Värdfamilj - Lev Japan inifrån!

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Möjligt bo både länge och kort

När du vill bo i familj får du betala en startavgift för att arrangera boendet och sedan för perioden du vill bo i familj. Kostnaden för att bo med en familj blir lägre ju längre du stannar. Vanligtvis kan du bo i alla fall 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Vet du redan från början att du vill bo en längre tid hos en familj kan vi självklart be familjeförmedlaren att hitta en familj som är öppen att låta dig stanna hela den period du önskar stanna.

Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna eller första månaden för att snabbt lära känna kulturen, komma igång med japanska språket för att sedan välja annat boende på plats. Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 21600 YEN (ca 1985 kr)
Pris:
1-30 dagar 5292 YEN (ca 490 kr)/dag
31-60 dagar 4752 YEN (ca 440 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 380 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Anmälan Yokohama Design College med Värdfamilj - Lev Japan inifrån!

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Yokohama » Yokohama Design College

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor