Språkresor till Osaka

Vill du uppleva japanskt storstadsliv utanför Tokyo? Då är Osaka det givna valet! Osaka är Japans tredje största stad efter Tokyo och Yokohama. Här bor cirka 2,6 miljoner invånare i själva Osaka stad och cirka 8,8 miljoner i länet; på dagarna ökar dock invånarantalet i Osaka stad med en hel miljon, vilket gör att staden går om Yokohama. Osaka-regionen är den sjunde största storstadsregionen i världen med runt 20 miljoner invånare. Här hittar du allt i shopping och nöjesväg, precis som man kan förvänta sig av en världsstad.

Japans Göteborg

Osaka är något av Japans Göteborg där man ofta jämförs med storebror Tokyo. Majoriteten av Japans komiker kommer från Osaka och kritikerna menar att alla som kommer från Osaka tror att de är komiker (fast det stämmer ju!). Man har också en tydlig dialekt, Osaka-ben, som måste sägas vara Japans mest kända dialekt och skiljer sig en hel del från standardjapanskan. Pluggar du i Osaka kommer du att lära dig både standardjapanska i skolan och Osaka-ben av dina japanska vänner och folket i staden. Två flugor i en smäll!

Tjänar du pengar?

Pengar är viktigt i Osaka och staden har traditionellt sett varit Japans businesshuvudstad. Det märks på flera sätt. Osakaborna anses ofta vara mer prismedvetna och tvekar inte, till skillnad från Tokyoborna, att pruta. "Makete makete!", sänk priset! är därför en välkänd Osaka-fras. "Mookarimakka", Tjänar du pengar?, är också en vanlig hälsningsfras här. Trots affärstänket anses ofta Osakaborna vara lite levnadsgladare än övriga japaner. Man är mycket stolta över sin mat där omelettpannkakan okonomiyaki och takoyaki-bollarna är några av specialiteterna. Matmottot i Osaka är "mycket, gott och billigt!" Glömde vi att nämna att Osaka också anses vara Japans mathuvudstad?

Nära till mycket!

Ska man säga något negativt om Osaka så är det inte en särskilt vacker stad. Bortsett från slottet finns det inte många historiska byggnader kvar då staden i praktiken blev jämnad med marken under andra världskriget. Detta kompenseras dock med råge av närheten till Kyoto, Nara och Kobe som är några av Japans populäraste kulturella resmål. Till Kyoto med sjutton världsarv tar det bara en halvtimme att resa med snabbpendeln.


Språkskolor i Osaka

ARC Academy

Västerländsk japanskaskola i Osaka med fokus på konversation.

Japanese Communication International School

Japanska studier i storstadsmiljö.

Skolor » Japanska » Osaka

- Läs mer här »