ARC Academy

Västerländsk japanskaskola i Osaka med fokus på konversation.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

ARC Academy i Osaka har som mål att du som student verkligen ska kunna lära dig att prata och kommunicera på japanska vare sig det är för fortsatta studier, arbete i Japan eller bara för att du vill bemästra språket. Skolan lägger ner mycket tid på att förbättra studenternas japanska, framförallt det verbala språket, genom att aktivera studenterna och uppmuntra dem att aktivt delta i diskussioner och debatter i klassrummet.

Plugga japanska i Namba – Osakas riktiga centrum

Vill du vara där det händer direkt efter skolan? Kliv ut från klassrummet på ARC Academy och du befinner dig mitt i Namba, Osakas södra, och verkliga centrum. Från skolan ligger Osakas motsvarighet till Akihabara, elektronikdistriktet Den-Den Town bara några kvarter österut. Det verkliga shopping- och nöjesområdet med kilometerlånga shoppingarkader börjar några kvarter norr om skolan och här hittar du även den välkända nöjesgatan Dotombori och Osakas kännetecken neonskylten med Glico-gubben. Därbortom, väster om den stora gatan Midosuji hittar du ungdomsmeckat ”Ame-mura”, American village, fullt med butiker, matställen och klubbar. Vill du hänga som de unga Osaka-borna har du kommit rätt!

Det västerländska alternativet i Osaka

Vanligtvis är majoriteten av studenterna på en språkskola i Japan från asiatiska länder. ARC Academy skiljer sig där och har en relativt stor andel västerländska och även svenska studenter, något som gör att skolan är van vid att ta emot studenter från Sverige. Vill du studera japanska i Osaka och på en mer västerländsk skola så är ARC Academy det mer naturliga valet. Vanligtvis har ARC Academy strax under 200 studenter på skolan och maxkapaciteten ligger på 200 studenter.

Få hjälp att hitta extrajobb och aktiviteter

Är du sugen på att arbeta extra under din studietid i Osaka? Som student i Japan på ett studentvisum har rätt att arbeta upp till 28 timmar i veckan vid sidan av dina studier (och heltid under lovperioder). ARC Academy i Osaka har en egen rekryteringsbyrå för de studenter som söker jobb, antingen deltidsjobb under studietiden eller efter studierna. Rekryteringsbyrån kan även ge dig tips på hur du ska kunna ta dig vidare om du har planer på att arbeta i Japan framöver efter din avslutade språkkurs.

Tre skäl att studera Japanska på ARC Academy i Osaka

När du ansöker till ARC Academy genom Blueberry Språkresor får du göra visumansökan online vilket är mycket snabbare!

Fakta om ARC Academy

Minimiålder
18 år
Transfer
Skolan kan skicka möta upp på flygplatsen och med kollektivtrafik visa vägen till boendet för 735 kr
Lov
Lov cirka 12 veckor per år + officiella helgdagar.

Språkkurser och priser för ARC Academy

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan ARC Academy.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Ettårskurs (Study abroad Course 1 Year) CSN

Längd: ca 40 studieveckor (kan förlängas med ett år till)
Min. ålder: 18

Startdatum: 7/1, 5/4, 5/7, 8/10 2019 samt 10/1, 2020. Detta är datumen för skolans språktest undervisningen startar vanligtvis dagen efter.

Du läser fyra lektioner á 45 min om dagen varje vardag i grupper om vanligtvis ca 20 elever (max 24 studenter/klass). Nybörjare upp till lägre mellannivå (lower intermediate) har lektioner på eftermiddagarna kl. 13:30-16:45 medan studenter på högre nivåer än så (higher intermediate och avancerad nivå) läser på förmiddagarna kl. 9:15-12:30. Du kommer att få göra ett språktest inför kursstarten så att du hamnar i en grupp på rätt nivå. Är du nybörjare så rekommenderar vi starkt att du lär dig de två grundläggande japanska skriftspråken hiragana och katakana innan du åker till Japan.

KurskostnaderPris
Total0 kr.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer på plats med ca 4000 YEN (ca 370 kr) - 5000 YEN (ca 460 kr) per nivå. Se fliken boende för olika boendealternativ och dess kostnader.

Visumavgiften betalas i samband med att din ansökan ska skickas till skolan. Observera att du inte får tillbaka visumavgiften om du bokar av kursen eller om din ansökan inte skulle bli godkänd (mycket ovanligt). Vänligen se våra bokningsvillkor för detaljer.

För att du ska kunna få ditt visumunderlag i god tid innan kursstart på ARC Academy måste du kunna betala för hela din kurs eller åtminstone din visumavgift och skolans inskrivningsavgift ca 1,5 månad innan kursstart. Ska du studera med studiemedel från CSN måste du då kunna lägga ut för detta själv i väntan på att du får dina studiemedel från CSN ca 3 veckor innan kursstart.

Observera att du måste ha gått ut gymnasiet för att kunna ansöka om studentvisum.

ARC Academy är en populär skola och antalet platser på studentvisum är begränsade. För att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du anmäler dig till oss ca 6 månader innan kursstart. Då hinner du med ansökan i god tid och vi ber skolan hålla en plats till dig. Kontakta oss för platstillgång eller alternativa lösningar om du har ont om tid.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ettårskurs hos ARC Academy CSN

Boende på ARC Academy

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Egen lägenhet ARC Academy

Boende i lägenhet är det mest privata boendealternativet som dessutom brukar hålla bäst standard. Skolan ARC Academy har samarbete med olika lokala lägenhetsförmedlare som kan hjälpa dig att hyra en lägenhet. En japansk studentlägenhet är ofta på 10-15 kvm och priserna varierar beroende på storlek, standard och läge. Ett enklare grundmöblemang ingår om du vill det. När du är anmäld får du komma med önskemål på ditt boende och uppge din ungefärliga månadsbudget för ditt boende. I samband med att ditt visumunderlag släpps ca 1,5 månader innan kursstart kontrollerar vi vilka boenden som finns lediga och återkommer vi med förslag till dig närmare kursstart.

Kostnader egen lägenhet ARC Academy

Inflyttningsavgift: 15000 YEN (ca 1380 kr) - 60000 YEN (ca 5510 kr)
Städavgift (engångs): 15000 YEN (ca 1380 kr)
Månadshyra: 35000 YEN (ca 3215 kr) - 50000 YEN (ca 4590 kr)/månad

Avgift för el gas, vatten och internet: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr)/månad (Du betalar efter verklig förbrukning)

*Räkna med att få betala motsvarande ca 1 månadshyra i inflyttningsavgifter och som du inte får tillbaka. Observera att ett lägenhetskontrakt normalt skrivs på minst 6 månader.


Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan ARC Academy med Egen lägenhet ARC Academy

Share house

För dig som gillar att lära känna nya människor och tycker om att lära dig mer om andra kulturer/nationaliteter kan vi hjälpa till att boka boende i share house i Osaka. Vår samarbetspartner Borderless i Osaka har tre hus i Osaka. Ett hus ligger i Toyonaka i norra Osaka, ett i Tsuruhashi i sydöstra Osaka, och ett vid Imazato i sydöstra Osaka. Share housen varierar något i storlek och det bor mellan 4 och 24 studenter av blandade nationaliteter. Det finns både enkelrum och delade rum, där antalet rum för 2-4 personer är i majoritet. De privata rummen är oftast mindre (ca 10-15 kvadratmeter) medan delade rum är större (från ca 15-30 kvm). I ett share house delar du kök, badrum m.m. med de andra i samma hus. I ditt rum har du säng, skrivbord med stol samt förvaringsmöbler, AC och internet (wifi). Från huset i Toyonaka är det ca 30 minuters tågresa till skolan, från huset i Tsuruhashi ca 10 minuter och från det i Imazato 13 minuter. Tid för promenad till/från stationen tillkommer.

Kostnader boende share house Borderless Osaka

Inflyttningsavgift: 15000 YEN (ca 1380 kr)
Deposition: 15000 YEN (ca 1380 kr)
Månadshyra: 40000 YEN (ca 3675 kr) - 60000 YEN (ca 5510 kr)
Avgift för el gas och vatten: 7000 YEN (ca 645 kr) - 10000 YEN (ca 920 kr)/månad

*Blueberrys studenter till ARC Academy får 3000 YEN (ca 280 kr) i rabatt på månadshyran. Månadshyran varierar beroende på rum och rumstyp. Depositionen får du tillbaka under förutsättning att du inte har skadat något. Boende i guesthouse i Osaka är populärt och antalet rum är begränsade så se till att vara ute i god tid. Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.


Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan ARC Academy med Share house

Studentresidens ARC Academy

Skolan samarbetar med ett antal olika residens som ofta ligger på smidigt avstånd (vanligtvis ca 15-35 minuter bort) med kollektivtrafiken. Det finns enkelrum med eget badrum och enkelrum med delat badrum. Måltider (frukost och middag) ingår förutom på söndagar och nationella helgdagar. När du är anmäld får du komma med önskemål på ditt boende. I samband med att ditt visumunderlag släpps ca 1,5 månader innan kursstart kontrollerar vi vilka boenden som finns lediga och återkommer vi med förslag till dig närmare kursstart. Tänk dock på att standarden på studentboende vanligtvis är enkel i Japan så ha inte för höga förväntningar, framförallt inte om du bokar något billigt.

Kostnader boende studentresidens ARC Academy

Inflyttningsavgift: 45000 YEN (ca 4135 kr) - 66000 YEN (ca 6060 kr)
Månadshyra enkelrum med delad badrum: 48000 YEN (ca 4410 kr)/månad
Månadshyra enkelrum med eget badrum kostar ca 75000 YEN (ca 6890 kr)/månad
Avgift för el gas, vatten och internet/IP-telefoni: 8700 YEN (ca 800 kr)/månad

*I inflyttningsavgiften är en månadshyra deposition inräknad. Depositionen får du normalt tillbaka förutsatt att du inte har skadat något i rummet. Kostnad för bäddset, riskokare m.m. tillkommer om du vill ha det.

Vänligen observera att ovanstående priser är prisexempel. De verkliga boendealternativ vi presenterar för dig kan därför avvika från exemplen ovan.

Anmälan ARC Academy med Studentresidens ARC Academy

Värdfamilj

Det finns inget bättre sätt att lära sig japanska och japansk kultur snabbt än att bo med en japansk familj! Japanska familjer är välkomnande och tycker att det är roligt med västerländska studenter. Det är inget krav att du kan någon japanska, men du bör vara beredd på att vilja kommunicera med familjen (med gester och miner om inte annat) och att det kommer att uppstå en del kulturkrockar den första tiden. När du bor i familj bor du i eget rum hos din familj.

En trygghet i vardagen

Förutom att du lär dig språket och kulturen snabbare hos en familj bidrar även familjen till en extra trygghet. De kan hjälpa dig genom vardagen, olika typer av pappersarbete med japanska myndigheter, lära dig mer om ditt grannskap och din stad. Bli inte förvånad om din familj tar dig med till ställen du aldrig skulle hitta till eller ta dig till själv.

Följ familjekulturen

När du bor med en familj är det viktigt att du för en kontinuerlig dialog med din familj för att ni ska trivas så bra som möjligt med varandra. Kommunicera och lyssna. En del familjer vill att du ska vara hemma en viss tid på kvällen (för att de bryr sig om dig). Du förväntas också vara hemma till middag (frukost och middag ingår i priset). Vill du vara ute med dina vänner är det viktigt att du berättar det för din familj så de inte lagar mat till dig och väntar på att du ska komma hem till middag. Inför din ankomst i Japan kommer du att få en liten guide till att bo i Japan, så att du kan förbereda dig för livet i familjen. Många studenter som bor i familj får i sin familj vänner för livet!

Möjligt bo både länge och kort

När du vill bo i familj får du betala en startavgift för att arrangera boendet och sedan för perioden du vill bo i familj. Kostnaden för att bo med en familj blir lägre ju längre du stannar. Vanligtvis kan du bo i alla fall 12 veckor i sträck hos en och samma familj. Därefter kan du bo kvar där om både du och familjen önskar så. Annars får du byta familj om du vill bo längre än 12 veckor. Vet du redan från början att du vill bo en längre tid hos en familj kan vi självklart be familjeförmedlaren att hitta en familj som är öppen att låta dig stanna hela den period du önskar stanna.

Du kan också välja att bo hos en familj de första veckorna eller första månaden för att snabbt lära känna kulturen, komma igång med japanska språket för att sedan välja annat boende på plats. Om du är intresserad av att bo i familj kommer du att få fylla i ett formulär där du berättar om dig själv och dina intressen samt komma med önskemål. Organisationen kommer sedan att matcha din profil med en lämplig värdfamilj. Du kommer att få information om din familj cirka en till två veckor före avresa.

Kostnader boende värdfamilj

Startavgift: 21600 YEN (ca 1985 kr)
Pris:
1-30 dagar 5292 YEN (ca 490 kr)/dag
31-60 dagar 4752 YEN (ca 440 kr)/dag
Över 60 dagar 4104 YEN (ca 380 kr)/dag

I priset ingår boende i ett enkelrum hos en värdfamilj och frukost och middag varje dag. Räkna med ca 30-60 minuters resväg till skolan från ditt boende, generellt tar det lite längre tid i större städer.

Anmälan ARC Academy med Värdfamilj

När du läser japanska i Japan med Blueberry får du:

Studieorter » Japanska » Osaka » ARC Academy

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor