Språkresor till Buenos Aires

Buenos Aires är charmigt, kulturellt, har storstadens grovhet och kolonialtidens vackra arkitektur. Det är en stad som har skrivit sin egen berättelse och inte låter någon trampa den på tårna. I Buenos Aires är allt svart eller vitt, högt eller lågt, lugnt eller kaotiskt, precis som en tango.

Tangons födelseort

Argentinas huvudstad har en stark personlighet och karaktär trots mixen av kulturer, människor och livsfilosofier. Stadens caféer, parillas (stekhus), roliga marknader, museum och stränder kan underhålla länge, avsluta med ett besök på en av de många tango-barerna där känslorna får lokalen att vibrera. Vissa säger att man inte fullt ut kan förstå den argentinska kulturen om man inte provar att dansa tango, en upplevelse som får den stelaste svensk att vilja röra på fötterna. Det var faktiskt i just Buenos Aires som tangon föddes, vilket förklarar stadens alldeles speciella passion för denna lidelsefulla dans.

Livet på stranden

Att studera spanska i Buenos Aires ger dig inte bara möjligheten att upptäcka en häftigt pulserande stad utan också dess kringliggande gudomliga stränder och natur. Mar Del Plata är områdets mest kända och kanske folktätaste beach men runt staden finns flera små, lugnare stränder som kan erbjuda ett avsvalkande dopp inför mindre publik. I den södra provinsen Patagonien finns ett fantastiskt marint liv där du med spänning kan beskåda valar, sjölejon, glaciärer, gauchos och pingvinkolonier.

Svenska gator

Om hemlängtan skulle smyga sig på när du spatserar på kullerstensgatorna i Buenos Aires kan du trösta dig med att Sverige faktiskt inte är så långt borta. I början på 1900-talet transporterades nämligen gatsten från öarna på den svenska västkusten till Buenos Aires och än idag är många av gatorna i staden belagda med svensk sten.

Språkskolor i Buenos Aires

Expanish

Modern och personlig skola i hjärtat av Buenos Aires. Bra ålders- och nationalitetsmix.

Skolor » Spanska » Buenos Aires

- Läs mer här »