Språkresor till Melbourne

Melbourne är Australiens näst största stad och har under sju år i rad utsetts till "most liveable city!" En omtyckt studentstad med ett antal språkskolor och flera av Australiens ledande universitet, såsom Monash University, Melbourne university och Royal Melbourne Institute of Technology. Det är en modern och internationell storstad och stranden St Kilda är endast en kort resa bort. Melbourne kan beskrivas som ett high tech innercity med blänkande skyskrapor och glödande kommers men samtidigt har staden bevarat vackra arkitektritade hus från en svunnen tid.

Matkulturen är helt fantastisk och folk i Melbourne har stor passion för sitt kaffe - det sägs att Melbourne har världens bästa kaffe! Australierna börjar gärna sin helg med att äta frukost eller brunch på något av stadens alla caféer. Staden kryllar av både caféer och restauranger med matkultur som har färdats över havet av invandrare från Japan, Kina, Thailand, Italien, Grekland, Frankrike, Mexiko, Indonesien... Nattlivet är berömt med en mängd klubbar som har öppet natten igenom och kvällarna spenderas bäst på någon takterass med utsikt över staden.

Mycket att se & göra

Melbourne benämns som Australiens "sport-huvudstad" så är du en sportfantast har du definitivt kommit rätt! Det finns massor av sporter att följa, eller t.om, spela, så som rugby, australian football och cricket. Staden bjuder på ett brett utbud av kultur, festivaler, konserter, sportarrangemang och aktiviteter. Man kan heller inte låta bli att nämna Melbourne Cup då hela nationen stannar och har så gjort i mer än 150 år - synd att missa när du är i Australien.

Även omgivningarna har massa att erbjuda. Missa exempelvis inte de häpnadsväckande "the twelve apostles" som är en del av Great Ocean Road - en av världens vackraste kuststräckor! Omgivningarna bjuder på nationalparker så som Willsons promontory och Grampians med fantastiska vyer och spännande djur bara några timmars bilresa från stan. På sommaren kan man ta tåget till Mornington peninsula som är ligger cirka 45 min från stadskärnan och där hittar man oändliga vita sandstränder, varma källor och många bra vingårdar!


Jobba i Australien efter dina språkstudier

Har du planer på att stanna kvar och jobba i Australien efter dina studier? Blueberry Språkresor erbjuder även Working Holiday i Australien som ger dig möjlighet att jobba och tjäna pengar. Klicka här för mer information

Språkskolor i Melbourne

Discover English

Språkskola i centrala Melbourne som erbjuder gratis extralektioner samt ett uppskattat aktivitetsprogram.

SACE Melbourne

Studera i internationell miljö med utsikt över vackra Yarra River

Erbjudanden på språkkurs i Melbourne

Skolor » Engelska » Melbourne

EARLY BIRD-rabatt för 2021 - Läs mer här »