Språkresor till Hamburg

Man kan tycka att det är konstigt att Tysklands näst största stad definieras av vatten – men i Hamburg har vatten en del i nästan allt.

Staden ligger vid de tre floderna Elbe, Alster och Bille och i stadskärnan finns två konstgjorda sjöar och stadens hamn är landets största. Bara det att staden har flest broar i hela Europa säger ganska mycket.

Sjöar och shoppingstråk

Mycket av stadens liv kretsar kring hamnen, du kan strosa längs hamnpromenaden Landungsbrücken för en färgstark upplevelse och sedan hoppa på en kryssning genom kanalerna. De två konstgjorda sjöarna i kärnan av staden är välbesökta av människor såväl som små segelbåtar, vilket ger Hamburg en något pittoresk atmosfär sin storstadskaraktär till trots. Sjöarna är omgivna av shoppingstråk, gallerior, hotell, restauranger och monument från Hansatiden då Hamburg var en stor knutpunkt för frakt och handel.

Vattensport i mängder

Trots Hamburgs storstadsatmosfär består staden faktiskt till en femtedel av grönområden. När det kommer till sport är så klart vattensporter något av Hamburgs specialitet. Prova på alltifrån segling och rodd till kajakpaddling och surfing i denna dynamiska stad. Nattlivet i Hamburg är galet eller skönt loungigt och allt däremellan, i Hamburg behöver du inte välja utan kan få allt på en och samma kväll.


Språkskolor i Hamburg

Colón

Flexibelt schema, förmiddag eller eftermiddag.

Skolor » Tyska » Hamburg

- Läs mer här »