Språkresor till Riga

Riga är den största staden i Baltikum och även Lettlands huvudstad. Staden ligger vackert belägen vid floden Daugava. På endast 30 minuter tar du dig till den kända sommarbadorten Jurmala med vackra stränder där du kan njuta av naturen om du behöver en paus från storstaden.

Landets sovjetiska historia har bidragit till att det bor många rysktalande i landet. Riga är den enda staden utanför Ryssland, Ukraina och Vitryssland med en stor majoritet av befolkningen som talar ryska. Staden är således en viktig handelspunkt i Baltikum.

Baltikums kulturhuvudstad

Riga är en fascinerande stad med mycket att erbjuda. Med en fot i västra och en i östra Europa är Riga en multikulturell stad med ett rikt utbud av kulturliv. Nästan varje helg kan du njuta av olika festligheter, konserter eller festivaler. Det bästa sättet att uppleva Riga är till fots - antingen på egen hand eller genom att delta i en guidad tur.

Gamla stan

Riga bombades kraftigt under Andra världskriget och lämnades i stort sett i ruiner. Den nya regeringen insåg sedan vilka potential staden hade som turistdestination och började bygga upp den. Rigas 'Old Town' är en av stadens största turistattraktioner och ett par av Europas äldsta kvarter som har klarat sig bäst genom två världskrig. I gamla stan finner du dig bland smala gator mitt bland gamla bostadshus och heliga byggnader såsom kyrkor och katedraler. Som den turistattraktion dessa kvarter har blivit idag huserar även många hotell och restauranger i gamla stan och det är en livlig stadsdel dag som natt.

Språkskolor i Riga

Liden & Denz Riga

Läs ryska utan visum.

Skolor » Ryska » Riga

- Läs mer här »