Språkresor till Cusco


Staden Cuscos sällsamma skönhet slår dig med häpnad och är troligtvis en av de vackraste städerna på denna jord. Staden, belägen uppe bland bergen på ca 3400 meter över havet, var en gång inkarikets huvudstad, nu nära tusen år senare är det en myllrande färgstark studentstad som med sin rika historik och balla nöjesliv lockar besökare som honung lockar bin.

Färgstark studentstad

Inkaindianerna kallade staden för världens navel, i deras värld med rätta. Idag är Cusco mer känt som porten mot Anderna och startpunkt för utforskandet av de peruanska Anderna, inka-lederna eller amazonas.

Staden i sig är mer än väl värd att stanna i; den har en unik mix av arkitektur, såväl från förr som nu och de väl synliga spåren från både inka- och den spanska kolonialtiden fascinerar. Detsamma kan sägas om den lokala kulturen, lika färgstark som lokalbornas kläder och festivaler. Cusco bjuder även på många restauranger att smaka igenom det peruanska köket, mysiga kaféer, och, icke att förglömma, nattlivet som anses vara Perus ballaste!

Språkskolor i Cusco

Amauta

Omtyckt språkskola. Kombinera med undervisning i regnskogen!

Skolor » Spanska » Cusco

- Läs mer här »