EC Montreal (franska)

Studera centralt på en skola där du kan läsa både engelska och franska

“Lärarna var kunniga och gjorde så man blev studiemotiverad. Tack för en sommar att minnas! Katja Heger
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Montreal - världens största tvåspråkiga stad! Staden är charmig och unik med en härlig kulturell mix.

EC är en stor språkskoleorganisation som har flera skolor i den engelsktalande världen. I Kanada finns de i Montreal, Vancouver och Toronto. Vi samarbetar även med deras skolor i Storbritannien, USA, Sydafrika och Malta. EC är kända för sin höga kvalitet och ambition (vi tycker att de lyckas!) att ge bästa tänkbara service. Det är endast i Montreal som dukan läsa både engelska och franska, och här har du en unik chans att förbättra två språk på en gång. Du väljer vilket språk du vill ha undervisning i och du kan kombinera de båda språken om du läser minst fyra veckor. Kontakta oss gärna för mer information om dessa så kallade bilingual courses.

Välkomnande skola med centralt läge

Skolan i Montreal ligger centralt, i ett shoppingcentrum (!): Faubourg shopping mall, och har flera ljusa och rymliga klassrum. Här finns också ett uppehållsrum där studenterna kan koppla av på raster och efter lektionerna, samt ett student centre med gratis Wi-Fi. Skolan är duktiga på att få eleverna att känna sig välkomnade och att trivas. På måndagen när kursen börjar får studenterna ta del av den så kallade Orange Carpet Experience där skolan rullar ut sin organa matta (motsvarighet till röda mattan). De anordnas även en aktivitet redan på söndagen innan kursen börjar.

Från filmkväll till Niagarafallen

På skolan finns personal som jobbar heltid med att organisera olika fritidsaktiviteter och programmet som bjuds är fullspäckat: välkomstfest, besök på planetariet, skidresa, casinobesök, filmkväll och helgresor till Quebec, New York City eller Toronto och Niagarafallen är bara några av alla saker som erbjuds.

Fakta om EC Montreal (franska)

Minimiålder
16 år
Transfer
125 CAD (ca 940 kr) från Pierre Elliott Trudeau International airport.
Lov
2020: 1/1,10/4,18/5,24/6,1/7,7/9,12/10,11/11,24/12,25/12

Språkkurser och priser för EC Montreal (franska)

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan EC Montreal (franska).
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs franska (General french, 20lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 20 lektioner à 45 minuter per vecka i grupper på högst 15 studenter, genomsnitt 12 studenter, i engelska eller franska. Kursen ger undervisning i språkets alla delar och du gör ett placeringstest innan kursen börjar för att hamna på rätt nivå. I kurspriset ingår en välkomstaktivitet som i regel hålls söndagen innan kursen börjar för att få dig att känna dig extra välkomnad.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 10 CAD (ca 75 kr) per vecka. Kursen är CSN-berättigad från 13 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs franska hos EC Montreal (franska) CSN

Medelintensiv kurs franska (Semi-Intensive french, 24lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 24 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 15 studenter, genomsnitt 12 studenter i engelska eller franska. Kursen ger undervisning i språkets alla delar och du gör ett placeringstest innan kursen börjar för att hamna på rätt nivå. I kurspriset ingår en välkomstaktivitet som i regel hålls söndagen innan kursen börjar för att få dig att känna dig extra välkomnad.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med cirka 70 kr per vecka. Kursen är CSN-berättigad från 13 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Medelintensiv kurs franska hos EC Montreal (franska) CSN

Intensivkurs franska (Intensive french, 30 lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 30 lektioner à 45 minuter per vecka i grupper på högst 15 studenter, genomsnitt 12 studenter i engelska eller franska. På eftermiddagslektionerna har du möjlighet att styra dina tillval och t.ex. förbereda för en DELF/DALF-examen. Kontakta oss för mer information. Kursen ger undervisning i språkets alla delar och du gör ett placeringstest innan kursen börjar för att hamna på rätt nivå. I kurspriset ingår en välkomstaktivitet som i regel hålls söndagen innan kursen börjar för att få dig att känna dig extra välkomnad.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med cirka 70 kr per vecka. Kursen är CSN-berättigad från 13 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs franska hos EC Montreal (franska) CSN
Lärarna var kunniga och gjorde så man blev studiemotiverad. Tack för en sommar att minnas! Katja Heger

Boende på EC Montreal (franska)

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Residens La Marq au 515 Superior

Residens La Marq au 515 ligger mitt i Montreal, cirka 15 minuters gångväg från skolan. Här bor du i lägenhet som du delar med andra. Du har eget rum, och delar kök och badrum med de andra i lägenheten. Lägenheterna har fullt utrustat kök, lounge, tv, badrum, luftkonditionering, och Wi-Fi. På residenset finns ett gym och tvättstuga. Under perioden 15/6-14/9 utgår ett högsäsongstillägg på 40 CAD (ca 300 kr) per vecka. Du betalar en deposition på 250 CAD (ca 1875 kr) med kort väl på plats. Du får tillbaka pengarna under förutsättning att inget är skadat när du reser. Inflyttning sker i tefel på lördag före kursstart och du checkar ut lördag efter kursslut. Detta boende rekommenderas främst till för studenter mellan 18-40 år.

Anmälan EC Montreal (franska) med Residens La Marq au 515 Superior

Värdfamilj med halvpension

Att bo i värdfamilj är ett bra sätt att komma in i kulturen lite extra och att vässa språket. Du bor i enkelrum hos en kanadensisk familj och har halvpension. Om du reser tillsammans med någon kan ni boka dubbelrum, kontakta oss för pris. Under perioden 15/6-14/9 tillkommer ett sommartillägg på boendet med 35 CAD (ca 265 kr) kr per vecka. Om du reser med en kompis kan du boka dubbelrum, kontakta oss för priser.

Inflyttning sker på lördag före kursstart och du checkar ut lördag efter kursslut.

Du kan även boka rum i värdfamilj utan måltider, kontakta oss för priser och information.

Anmälan EC Montreal (franska) med Värdfamilj med halvpension

Värdfamilj med halvpension, privat badrum

Att bo i värdfamilj är ett bra sätt att komma in i kulturen lite extra och att vässa engelskan.Du bor i enkelrum hos en kanadensisk familj och har halvpension. Om du reser tillsammans med någon kan ni boka dubbelrum. Du har eget badrum . Under perioden 15/6-15/9 tillkommer ett sommartillägg på boendet med 45 CAD (ca 340 kr) kr per vecka. Inflyttning sker på lördag före kursstart och du checkar ut lördag efter kursslut.

Du kan även boka rum i värdfamilj utan måltider, kontakta oss för priser och information.

Anmälan EC Montreal (franska) med Värdfamilj med halvpension, privat badrum

Studieorter » Franska » Montreal » EC Montreal (franska)

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor